Fånga video till dator

Hej!

Har labbat en del med att fånga video på datorn med varierande resultat. Framtill nu har jag använt mig av ett billigt tv kort med BT848 krets på, men har tröttnat på dropped frames, och ljud som inte synkar.

Så jag gick och köpte mig en Canopus ADVC-100, dyr, men bra enligt dom recensioner jag läst bla på

formatting link

Det är en analog till digital videoomvandlare, som lämnar DV ut via Firewire. Den har jag kopplat till min digitalmottagare Sagem ITD 4410, med S-video kabel.

Nu till min fråga, när jag kollar på det "fångade" materialet i datorn ser jag sorgkanter överst i bild. Bränner jag ut klippet på dvd och kör den i fristående dvd spelare, blir det samma sak, fast här ser även sidorna något knasiga ut. Det verkar som om den fångar lite utanför bild, kanal-loggan sitter nämligen längre in på det inspelade materialet, än om jag tittar direktsänt.

Frågan är varför, är det fel på min canopus? Sagemboxen som lämnar dålig signal ut?

Det är ju relativt enkelt att åtgärda i ett videoredigeringsprogram, då jag ändå tänkte redigera klippen och bränna ut på dvd...

Men vill ju helst slippa....

Mvh Dan

Reply to
Dan Bengtsson
Loading thread data ...

kolla inställningarna, du kan ha ett läge cropping, none ,tv eller något annat prova med tv

Reply to
Hannu Kandelberg

tja, det sistnämda beror ju i lika hög grad på att utsändningarna inte alltid är synkade - en tidig morron så släpade ljudet 7 sekunder efter bilden, och så mycket buffer har inte ens en illa fungerande boxermottagare...

--
Ärligt sagt är jag inte imponerad på hur det
där sköts - det verkar vara klanthögar som sköter
 Click to see the full signature
Reply to
Torbjörn Ekström

på,

Jo, har märkt detta också vid ett par tillfällen, men i mitt fall hjälpte det inte att källan var i sync, det skenade iväg åt nåt håll hur jag än gjorde.

Nä, man kan ju börja undra, och vad är det för fel på textningen?? På Discovory kan det släpa i flera sekunder, eller försvinna helt ibland .

annat

Tyvärr finns det inte några sådana inställningar, det är en extern box med några dip strömställare för att välja PAL/NTSC Locked audio mm.

Och i datorn är det svårt att göra nåt i realtid, det är ju en ren DV ström som datorn sparar på disken.

Men efter lite mer tester så verkar det som sorgkanterna försvinner när jag bränner på dvd och spelar upp den i extern dvdspelare.

Symtomen uppstår endast när jag spelar upp filen på datorn eller streemar den via Xboxen till tv:en, men där finns en liten "feature" i Mediacenter som gör att man kan zooma i bilden något, och då försvinner symtomen med sorgkanter även där.

Alltså nåt jag kan leva med trots allt...

Har hittills inte testat att komprimera i nåt annat format än mpeg, men ska göra det så fort jag får lite tid över, har virtualdub installerat och ett knippe Codec´s så det är bara att köra igång.

--
Ska lägga över min lilla samling videofilmer på datorn/Dvd och sedan skrota
videon en gång för alla.
 Click to see the full signature
Reply to
Dan Bengtsson

Det är så på många ställen. Yrkeskunskaper uppskattas inte hos cheferna och man plockar in vem som helst på vissa poster där det borde sitta en människa med bra yrkeskunskaper och stor vana. De tar idag hellre en outbildad ung människa med låg lön som inte har egna åsikter och som de kan styra hur som helst och få att jobba när som helst utan övertidsersättning m.m. Kvalitetsaspekten har försvunnit. Kvantitet gäller.

Reply to
Ken

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.