Digital-tv

Vilka digitala tvmotagare är de bästa på marknaden? Är det någon som är mindre bra? Vilket är det bästa att hyre eller att köpa systemet? Vilka kan man koppla till vanliga tvanten? b/l

Reply to
b/l
Loading thread data ...

Dessa finns för Digital-TV med vanligt TV-antenn.

formatting link

--
 
 + Ken +
Reply to
Ken

Dessa finns för Digital-TV med vanlig TV-antenn (UHF).

formatting link

--
 
 + Ken +
Reply to
Ken

Ken skrev i diskussionsgruppsmeddelandet: snipped-for-privacy@4ax.com...

Det var några att välja på. Vilken är den bästa av dessa? Fins det någon favorit? b/l

Reply to
b/l

b/l skrev i diskussionsgruppsmeddelandet:3Gqxb.5654$ snipped-for-privacy@nntpserver.swip.net...

kan

Vilken motagare av NOKIA 9820T och NOKIA 212T är bästa motagare? Vilka priser är det på dessa? Kan de läsa av olika kort? b/l

Reply to
b/l

Man skall välja en så modern apparat som möjligt eftersom en modern apparat är snabbare än en gammal. Det är frustrerande när det tar 20 sekunder att byta kanal! Sedan är det finessena och funktionerna man får kolla på. För övrigt är det svårt att välja ut vilken som är bäst när man som jag enbart har erfarenhet av tre. Vissa tuners är gamla som finns ej att köpa idag. NOKIA 9820T är den första som kom för 4 år sedan och är den sämsta som existerat! Jag kör numera med SAGEM ITD 4410 som är ganska bra, finns nog ej att köpa idag. Min mamma har den moderna NOKIA 212T som är hyfsad, men den har många buggar i programvaran och låser sig ofta, dessutom fastnar fjärrkontrollens knappar i nedtryckt läge ibland. Det är inte enkelt att välja ut någon bra.

--
 
 + Ken +
Reply to
Ken

Glöm NOKIA 9820T Olika kort? Det finns bara ett kort, borde räcka.

--
 
 + Ken +
Reply to
Ken

Ken skrev i diskussionsgruppsmeddelandet: snipped-for-privacy@4ax.com...

Det verkar vara många olika saker att tänka på innan man går in i radio affären. Någon bra begagnad verkar det inte att gå att få tag på. Tekniken verkar gå fort fram till bättre apparater. b/l

Reply to
b/l

Ja det gäller att hitta en apparat som är modern och snabb och som man trivs med och har de utgångar man behöver. RGB via SCART-uttaget skall man ha och det har de flesta, kanske alla? En digital ljudutgång till sin hembioanläggning kan vara bra, få har det. Jag kör med den analoga ljudutgången till min vanliga stereoanläggning så att det blir bra ljud i alla 22 högtalarelement. När det gäller snabbheten är det processorn som måste vara snabb för att hinna med avkodningen och snabb manövrering samdidigt. Den gamla Nokian vad både långsam och drog så mycket ström att den var glödhet. Min Sagem är snabb och ganska sval.

Reply to
Ken

Känner att jag måste kommentera detta ;-) Har ägt en hel del boxar kommenterar dem en efter en nedan:

Nokia 9820T På det hela taget en mycket bra box med bra bild men ngt "suddig", kanonbra text-tv men långsam vid kanalbyten. Återutsänder text-tv. RF ut. Digital ljudutgång men endast PCM. Troligen inte S-Video till video. Hänger sig kanske 1 gång var tredje månad.

Sagem ITD 4410 En box med "suddig" bild annars bra bild, dålig text-tv och mycket långsam vid kanalbyten. Återutsänder text-tv. RF ut. Ej digital ljudutgång. S-Video till video. Hänger sig relativt ofta vid dålig signalkvalite.

Sagem ITD 5510 En box med skarp och bra bild, dålig text-tv och långsam vid kanalbyten. Återutsänder text-tv. RF ut. Digital ljudutgång men endast PCM. S-Video till video. Hänger sig relativt sällan vid dålig signalkvalite men har buggar som gör att menyerna ballar ur.

Thomson 35 någonting...(samma som Triax) Box med den bästa bilden av de jag ägt varm bild och skarp, relativt snabba kanalbyten. Återutsänder text-tv men mycket dålig kvalite, usel egen text-tv. Composit till video. Ingen digital ljudutgång. Ingen RF ut. Hänger sig i stort sett aldrig.

Nokia 212T Skarp bild men "kall" via RGB, relativt snabba kanalbyten, text-tv är kanonbra. Återutsänder text-tv. Composit till video. Digital utgång som hanterar Dolby Digital som SVT1 alltid sänds i (parallellt) dock stängs analoga ljudet av vid AC3-inställning så man får hålla på att växla om tex skall spela in ngt program. RF ut. Boxen hänger sig väldigt sällan med den senaste programvaran (innan det ofta).

Thomson IDT2000 Bra bild fast ngt sämre än den äldre boxen i upplösning. Mycket snabba kanalbyten. Dålig text-tv. Återutsänder text-tv. Digital ljudutgång men osäkert om den hanterar AC3, jag fick inte igång det. Denna box har flera allvarliga fel i mina ögon, textningen är inte centrerad, textningen har en ful ljusgrå ej genomskinlig bakgrund, undre textraden visas 0.3s efter den övre, typsnittet på textningen är svårläst, buggig som att det helt plötsligt åker omkring små textblock från text-tv vid tv-tittande som bara försvinner vid kanalbyte. RF ut. Composit till video. Lämnade tillbaka denna box.

Force 1188T (Hårddisk) (Force 1144T borde vara likadan förutom hårddisken) Bra bild med inställningsmöjligheter, hög upplösning, överlägset flest finesser. Snabba kanalbyten. Extremt bra egen text-tv och återutsänder text-tv. Dubbla digitala utgångar som kommer att hantera dolby digital vid mjukvaruuppgradering. S-Video till video. Har inte hängt sig än men har bara haft den en vecka! Observera att hårddisken ALLTID är i drift även när boxen är avstängd med nuvarande mjukvara (skall fixas).

Rekommendation: Mest prisvärd om du inte skall använda RGB är Nokia 212T Skall du använda RGB är min rangordning Force 1188T (1144T), Thomson

35(Triax) beroende på vilka finesser man vill ha.

(Sagem 632 har jag ej ägt)

Reply to
Junkan

"Junkan" skrev i meddelandet news:Equxb.35694$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

[klipp]

Hur tänker tillverkarna när dom lanserar en box? Orkar (kan) dom inte fixa buggarna? Skiter dom i buggarna (kunderna) och har bråttom med att få ut boxen på marknaden. Testar dom inte boxarna tillräckligt mycket för att hitta alla buggar? Verkar ju rätt vanligt att dom hänger sej.

/Micke

Reply to
Micke

Sådan körde jag första åren. Den låste sig så ofta vid kanalbyten att den var nästan oanvändbar.

15-20 sekunder för ett kanalbyte.

Sådan kör jag sedan något år tillbaka och den fungerar perfekt.

2 sekunder för ett kanalbyte. Jag har ej dålig signalkvalité och har ej drabbats av sådant fel.
Reply to
Ken

Jag gillar dina tester av boxarna! Har sparat dem. Men jag vill tillägga saker som jag inte tycker stämmer. Det verkar som om olika exemplar och programvaror spelar in.

Sådan box som jag har och tog med den till min mamma under semestern för att testa hur det fungerade där. Det visade sig att den fungerade helt perfekt, men då bestämde sig mamma och hennes nuvarande gubbe för att köpa en egen box och det blev en .....

Den ville inte alls visa varken bild eller ljud! Signalnivåstapeln visade ingenting i Nokiaboxen. UHF-antennen (gittertyp) på taket var gammal och minst sagt risig och den bytte jag ut mot en liknade typ och då blev nivåstapeln högre och kom upp till övre gränsen för rött. Det räckte dock inte för att kunna se alla kanaler. Min Sagembox ITD4410 fungerade klanderfritt hela tiden under alla omständigheter. Det slutade med att vi fick kalla på en antennservicekille som mätte upp signalen på alla digitala UHF-kanaler och de låg för lågt. Konstigt att min Sagembox hade så fantastisk känslighet att den klarade den svaga signalen perfekt som Nokiaboxen inte alls klarade. Med en förstärkare fick vi upp signalen nästan till det gröna fältet i Nokias nivåmätare och nu fungerar även Nokian tillräckligt bra.

En fördel med Nokian är att textningen har stora och väldigt tydliga bokstäver och därför är speciellt bra för äldre med bristfällig syn.

Nokiaboxen hade då i september 2003 den senaste programvaran och hängde sig alltid när jag gjorde vissa saker i kanalprogrammeringsmenyerna för att göra kanallistor. Den har även hängt sig vid vanlig användning. Jag har lärt mamma att dra ur nätsladden för att starta om den när den hängt sig.

Min Sagembox hänger sig aldrig numera, som kan bero på ny programvara som kom i somras (tror jag det var). Dessförinnan kunde den hänga sig ibland vid kanalbyte, men var mycket sällsynt. Jag är så nöjd med min Sagembox ITD4410 att jag köpte loss den från hyrkontraktet för 495 kr och det känner jag mig nöjd över. Har ju fått testa den under mycket lång tid dessförinnan. Jag räknar med att kanske skaffa ny box i framtiden när jag behöver digital ljudutgång och andra finesser som kan komma framöver, eller så har de nya TV-apparaterna inbyggd digtal mottagare.

Reply to
Ken

Ok min sagem 4410 såldes innan den senaste programvaran så det kan stämma att den inte hänger sig längre, suddig bild har den dock...

Nokia 212T däremot är lite underligt för den är enligt flera tester den box som kräver klart lägst signalstyrka för att leverera bild. Just därför att den är så känslig kan man få problem med att den plockar upp reflektioner osv vilket är fallet hemma hos mig, sänker man signalstyrkan fungerar den där andra inte fungerar normalt sett, kan väl iof anses vara en lite jobbig box just därför vid lite svårare mottagningsförhållanden, att de har gitterantenn tyder väl just på detta.

Däremot kan jag säga att den har hängt sig en enda gång efter mjukvaruppgraderingen (Maj?)... innan hängde den sig när man använde text-tv (utträde).

De boxar jag har kvar är nu Nokia 212T pga DD, Thomson 35 pga bra bild och Force 1188T pga av klart fräckast med överlägset flest mer eller mindre nödvändiga funktioner.

Har kopplat Thomson till DVD-recordern, Force direkt till TV:n och använder Nokian direkt till TV:n när DD önskas. Många boxar blir det...

Tänk på att ni kan säga upp abonnemanget en månad innan tiden går ut och köpa en ny box med 12-månaders bindning för 1:- och uppåt på så sätt kan man hålla sig med en fräsch box hela tiden. Merkostnaden just nu är 0:- du tjänar 2:-! (395:- entreavgift minus en fri månad 149:- minus att du slipper halvårsavgiften på ditt gamla abb 249:-)

"Ken" skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@4ax.com...

det ofta).

Reply to
Junkan

Jag tycker Nokia 212 klarar dålig mottagning mycket bra, minst lika bra som andra, och ruggigt snabb är den i kanalbytena samt i menyer. Min box hänger sig dock fortfarande i text-tv'n trots mjukvaru-uppgradering. Fjärrkontrollen med den trekantiga knappen är dock inte min favorit.

Forcen har jag inte provat men tvekar inte på att det är den bästa och dyraste boxen idag.

Thomson/Triax funkar bra men känns lite gammaldags och långsam.

/Jon

"Junkan" skrev i meddelandet news:pGLxb.39764$ snipped-for-privacy@newsc.telia.net...

Reply to
Jon Lissmats

Min Sagem 4410 har i alla fall inte suddig bild, bilden är exakt lika fin som Nokia 212T. Jag jämförde noga när jag hade möjligheten.

Märkligt eftersom det är prcis tvärt om med de exemplar jag har tillgång till. Hur förklarar man detta? Det verkar som om min Sagembox är ett unikt bra exemplar. Himla tur att jag fick den i utbyte mot gamla Nokian under hyrtiden och att jag köpte loss den i höstas. Kanalbyte på endast 2 sekunder.

Gitterantenn är oftast att föredra vid digital TV-mottagning har det visat sig. Jag har själv inte någon sådan, endast en sådan här normal UHF-typ

formatting link
Min är en Hirschmann men snarlik den på länken. Den är inte helt optimal har det visat sig. Mottagningsloben är i smalaste laget.

Reply to
Ken

Kör på en 44" TV och se om du kan läsa Music Television under MTV-loggan! Det kan man med 212T och nästan inte med Sagem, när jag säger suddig så ser du ingen skillnad på en 28" TV om sen har några år på nacken...

Reply to
Junkan

Det är möjligt att man då ser en viss skillnad. Mammas 28" som jag fintrimmade focus på, har mycket skarp och fin bild och jag körde både RGB och Composit för att jämföra båda varianterna. Min egen 22" TV är från 1976 och jag kör composit in på den via optisk överföring (galvanisk isolering) och det går precis att läsa MTV-loggan på den gamla TV:n trots composit och optisk omvandling och sedan tillbaka till elektrisk i TV:n.

Reply to
Ken

Du skall veta att suddighet och upplösning inte är samma sak. Många är vana vid överdriven skärpa och kan därför tycka att en bild som är helt perfekt är suddig i jämförelse. Därför kan en övertydligt bild vara sämre.

Reply to
Ken

"Ken" skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Jo tack jag vet men skillnaden att kunna läsa liten text och inte kunna göra det på en och samma TV är naturligtvis upplösning, en bild med lägre upplösning kan av de flesta ses som suddig.

Jag hävdar att sagem 4410 har lägre upplösning och det är inte så konstigt pga av att den är betydligt äldre med inte så mycket processorkraft.

För de allra flesta har det dock ingen betydelse eftersom det är först med en riktigt bra TV man märker skillnaderna.

Reply to
Junkan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.