Plan för digital-tv-övergång klar

Beslut av Statliga Digital-tv-kommissionen

Motala 58.438 Visby 62.933 Summa 319.160

Hudiksvall 61.135 Kisa 128.563 Mora 44.053

Uppsala 116.875

Summa 1.297.317

Emmaboda 205.881 Finnveden 89.005 Halmstad 218.467

Lycksele 33.264

Storuman 12.587 Varberg 58.438 Vislanda 118.674

Summa 2.368.077

Arvidsjaur 23.375

Kalix 37.759 Kiruna 31.466 Pajala 17.981

Stockholm 1.601.196 Sundsvall 139.351 Sveg 11.688

Summa 2.297.063

Helsingborg 100.693

Karlshamn 207.679 Karlskrona 35.962

Filipstad 24.274

Karlstad 145.645 Sunne 89.005

Uddevalla 199.588 Summa 2.545.192

Reply to
pbdelete
Loading thread data ...

i din inkorg.

beslutade denna idioti!!!

Reply to
ron

Barnfamiljer har idag oftast 3-4 Tv-app. hemma , och video till det.

mottagare.

trilling-abbonemang idag ,

Den digitala mottagare som det pratades om tidigare , den man monterade uppe vid antennen ,

verklighet.

finns.

svinkallt , sommar semester.

tycka!

/Morgan

Reply to
Morgan

Tja, man behöver inte vänta till dess att de stänger av den analoga sändaren. Installera på sommaren är mitt tips eftersom många behöver bättre antenn ifall de köper en okänslig mottagare.

Reply to
Ken

Men man måste inte ha kort för att se de kanaler som kan tas emot med en vanlig mottagare i dag. Ska man se på olika betalkanaler på fler TV-appareter med satellit måste fler mottagare och kort ändå införskaffas. De enkla mottagarna kommer förhoppningsvis sjunka i pris framöver.

Verkar intressant.

Som någon i bekantskapskretsen sa: Det är som vid tillkomsten av TV2, om man ville titta fick man köpa en box att koppla till TVn.

mvh /Björn Lindgren

-- I'm sorry about my fake e-mail address in the header. Try bjolinvidfoipunktse, and remember "vid" is swedish for "at" and "punkt" is swedish for "dot".

Reply to
Björn Lindgren

Vad är det som säger att det blir en massa nya abbonemang? Man är väl inte tvingad att köpa förrutom boxen (engångskostnad) även abbonera (löpande månadskostnad) på någonting man inte vill ha, för att se på de kanaler (dvs SVT1 + 2 och TV4) man redan kan se med sin analoga TV

--
/Arne

Top posters will be ignored. Quote the part you
 Click to see the full signature
Reply to
Arne

Med den skillnaden att om man nöjde sig med TV1 så kunde man fortsätta att använda sin gamla TV som om inget hänt.

Jag inser poängen med att överge det analoga systemet, men jag är lite besviken på de lösningar som så här långt erbjuds. TV med inbyggd box finns ju i begränsad utsträckning, men det känns inte som helt rätt väg även om det har en del uppenbara fördelar.

Antennboxen som det talats om verkar det inte finnas speciellt mycket information om. Jag är lite skeptisk till att den kommer att bli direkt billig och lättanvänd för villaägare. Låter mer som något för mindre flerfamiljshus med centralantenn.

För egen del hyser jag visst hopp om att det kommer något som passar mig, jag "drabbas" inte förrän i sista etappen och har bara en TV.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson
"

operatörerna

ju

Nej , det är man inte tvingad till. Det var bara jag som svävade ut lite :-) /Morgan

Reply to
Morgan

För att spinna vidare på den varianten skulle man kunna tänka sig någon kassett i TV'n vilken går att byta ut, Digitalkassett, satelitkassett eller internetkassett.

Egentligen borde man kunna göra en enkel variant med en fjärrkontroll där man ser inställningar mm. på TV'n. Alternativt en som fördelar ut digitalkanalerna på de analoga kanalerna så att man kan ställa in TV'n på samma sätt som förut.

--
/matte
Reply to
Mattias Johansson
[snip]

Idén har varit på tapeten tidigare, och den är inte dum. Riktigt bra blir den dock först om det kommer ett standardiserat gränssnitt för dessa kassetter så att man inte helt är i händerna på tillverkaren av TVn när man vill byta.

Det finns säkert en marknad för TV med inbyggd dekoder, med eller utan kassettsystem, men jag tror att separata boxar kommer att dominera.

Beskrivningarna av antennboxen talar om en pryl som tar emot digitalt och skickar ut ett antal program analogt på olika kanaler. Detta kommer alltså att kräva en burk som kan avkoda flera samtidiga program, minst 3 för att motsvara dagens analoga system. Idag ligger inte SVT och TV4 på samma mux, vilket ställer ytterligare krav på mottagaren. Dessutom bör den klara att sända ut de analoga signalerna med stereoljud, till skillnad från dagens digitalboxar. Skall bilden få kvalitet som motsvarar vad man kan få vid analog mottagning med vettig antenn så krävs det sannolikt lite bättre modulatorer än vad som sitter i dagens boxar. Sen brukar det ju bli lite pyssel med att justera kanaler så att olika utrustningar inte stör varann i de fall någon exempelvis kör videon via antennkabel, men det förekommer ju i och för sig redan idag.

Som sagt, jag vet inte speciellt mycket om hur antennboxen var tänkt att fungera, kanske målar jag fan på väggen. Men det känns inte som om man kan sno ihop en enkel burk för SVT1, SVT2 och TV4 som placeras vid antennen och sen kommer allt fungera som tidigare.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Nu börjar verkligheten gå upp för teknokratstyrda digi-TVförespråkare.

formatting link

Man kan inte informera bort det faktum att användbarhet och bekvämlighet flyttas till 1970 års tekniknivå för många helt vanliga användare.

/P

Reply to
PelleN

Jo, men när TV2 kom så försvann inte ettan. Var man nöjd med en kanal så behövde man inte göra någonting. Samma sak med färg-tv antar jag.

Reply to
Joel W.

Okay, jag är lite ironisk - men...

Egentligen förstår jag inte gnället alls. Det finns ju inget att se på teve ändå, för ni påstår väl inte att det är bra program som sänds som man inte klarar sig utan? Filmer kan man hyra och se med sin analoga teve precis som förr. Men med det utbud av teve som finns idag där 62% av sändningstiden upptas av dokusåpor med folk som vill bli B-kändisar och resten är sport, annonser, och annat skräp finner jag ingen som helst anledning att bli upprörd hur som helst.

Jag slutade bry mig om teve 2000 ungefär, och jag har inte saknat den ett dugg sedan dess. En morgontidning duger bra som nyhetsförmedlare och resten hittar man ju på nätet i alla fall.

--
Ichimusai http://ichimusai.org/ AA #769 ICQ: 1645566 Yahoo: Ichimusai
MSN: Ichimusai1972 AOL: Ichimusai1972 IRC: Ichimusai@IRCNet
 Click to see the full signature
Reply to
Ichimusai

Att inte införa digitaltv som tvingande, alltså behålla alternativet med analoga sändning

Reply to
ron

Kruxet är att detta med digitaltv är inte för konsumenterna utan för att digitaltv tar "lite plats" i luften, alltså att teracom slipper bygga ut och låter konsumenten ta merkostnaden istället

Reply to
ron

Man kan inte "bygga ut" så att man får tillräckligt frekvensutrymme. Frekvensutrymmet som skulle behövas finns helt enkelt inte, alltså finns inte alternativet att Teracom skulle kunna "bygga ut" istället för att gå över till digitala sändningar.

Det är naturligtvis konsumenten som får ta kostnaden annars också genom att konsumenten istället får ta sin del av de höga kostnaderna för drift, underhåll och elförsörjning av analoga sändare villket naturligtvis blir mycket dyrare för konsumenten i längden än om man går över till digitala sändningar.

--
Olof Lagerkvist      sm6xmk
ICQ: 724451           @ssa.se
 Click to see the full signature
Reply to
Olof Lagerkvist

Jo men en enkel och en mer avancerad (läs med kortläsare) kostar bara några hundra kr till..

Reply to
ron

Idioti är det för att vi får betala för att fler kanaler ska kunna sändas. Tycker att de som äger sändarantennerna ska ta den kostnaden, inte konsumenten

Reply to
ron

Det är på grund av denna kortsiktighet som finns hos många som ställer till problem. De ser bara till de akuta nackdelarna för sig själva. De har inte förmågan, intresse eller vilja att se helheten och effekterna i det långa loppet. Eller så är de enbart egoistiska och tänker på svedan i den egna plånboken och skiter fullständigt i det stora sammanhanget.

Det är därför det inte är folket på gatan som styr detta land och tur är väl det, för i så fall hade det troligtvis varit sämre än nu.

Mvh Fredrik Möller

Reply to
Fredrik Möller

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.