Y-Video?

Mitt nya grafikkort med TV-out har en konstig TV-utgång. Det står inte vad den kallas, men sladden som hör till kallas Y-kabel. På bilden (illustrationen) är det en kabel som delas upp i två två delar. Vad är det här för något? Jag vill koppla in det på S-video ingång på TV'n, vad behöver jag då? Sen tillkommer det faktum att jag inte fick med någon kabel med kortet. Så jag har tänkt att åka in till dom (PC Superstore) och få den (har talat med dom på telefon). Men nu funderar jag på att istället försöka byta kortet till ett med S-Video-utgång om dom har nått sånt inne. Är det värt att försöka byta, eller är det enkelt att få den här Y-kabeln att fungera?

Jimi

Reply to
Jimi Hullegård
Loading thread data ...

Det går inte att skicka bilder hit.

Reply to
Ken

Jag var nog otydlig. Jag skickade ingen bild. Det var illustrationen i manualen jag beskrev.

Jimi

Reply to
Jimi Hullegård

"Jimi Hullegård" skrev i meddelandet news:btd3gs$57hpj$ snipped-for-privacy@ID-91775.news.uni-berlin.de...

inte vad

är det

behöver

kortet. Så

talat med

kortet

att

fungera?

Y kabel brukar bara innebära EN kontakt i ena sidan och TVÅ i andra, dvs det bildar bokstaven Y. Den säger ingenting om vad det är för kontakter i sidorna.

Mvh Danne

Reply to
Danne S

OK. Såhär ser det ut i manualen. Jag har den nedersta TV-out varianten. Vad är det för utgång, det ser nästan ut som S-video men inte exakt.

formatting link

Jimi

Reply to
Jimi Hullegård

Vad

antagligen är det väl en kombination av S-video och vanlig composite vad grafikkortet som delas upp av Y-kabeln så du får en kontakt för S-video och en för composite.....

/Andreas

Reply to
Andreas

Vad

Du får hoppas att de kan fixa en sådan kabel till dig. Det finns ingen standard för hur en sådan kabel är kopplad så du kommer troligen inte hitta en i en affär utan får då löda själv. Har du Y kabeln som nämns är det bara att trycka in den i datorn och stoppa i en S-Video sladd i en av endarna. Det bör inte vara svårare att få det att fungera med en Y kabel jämfört med om man har S-Video direkt på kortet. Största nackdelen är att om Y kabeln kommer bort är du körd.

Reply to
Joel W.

"Joel W." skrev i meddelandet news:btf3ge$6hqa6$ snipped-for-privacy@ID-193666.news.uni-berlin.de...

hitta

stoppa

med

Jag var inne i butiken idag. Dom fick inte med någon kablar med det kortet. Och dom har ingen aning var man kan hitta nått sånt. Var inne på MyCom och frågade och dom hade inget heller. Kommer nog lämna tillbaka det till butiken och köpa något annat kort med s-videoutgång.

Jimi

Reply to
Jimi Hullegård

kortet.

Skulle jag nog också göra. Det du kan göra är att testa att stoppa in en vanlig 4 pinnars S-Video kabel och se om det fungerar. Jag vet att det funkar på t.ex. Hollywood+ DVD kort, trots att själva kontakten har 7 pinnar. Troligen kommer den inte ens gå in men dom sagt fungerar det ibland. Men kan du byta så slipper du krångel.

Reply to
Joel W.

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.