Problem med MARK TV

Jag har en TV som har slutat att fungera, bara lysdioden på framsidan lyser men inget annat fungerar. Det är ett motstånd i apparaten som är märkt R101 som har bränt. Detta ser ut att vara ett flamsäkert motstånd så det är troligen något mer fel som har orsakat att detta har blivit avbrott i. Modellen är MARK TBT-2800 NT. På kortet står det 5LZ 190-41 (Beko Elektronik), kan detta vara chassinr? Jag har inte hittat något schema på denna apparat. Är det någon som har, eller kan ge mig råd var jag kan få tag på ett?

Stefan

Reply to
Stefan Svensson
Loading thread data ...

"Stefan Svensson" skrev i meddelandet news:a4atb.33698$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

lyser

har

Hej Stefan. Här får du lite och gå på. Chassiet heter Beko 11.1. R101 ska vara 4,7 Ohm. Precis som du säger så räcker det nog inte med det utan kolla även T102 + D114 och D115. Resistorn sitter i serie med primärlindningen till linjedrivs-trafon. Linjedrivspulsen kommer ifrån IC 1 (TDA8361/62) stift 37. Direkt på stift 37 ska ligga 0.5V DC , och linjepuls (om du har oscilioscop) , ja annars också föressten. Kolla givetvis också efter lödfel runtomkring T102.

/Morgan

Reply to
Morgan

Du kan maila till snipped-for-privacy@telia.se eller gå in på hans sida på:

formatting link

Besök gärna också min sida på:

formatting link

mvh

/Janne

.33698$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net>...

Reply to
Janne

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.