Hjälp - NOKIA 7497 (FX) - var ska kondingen sitta?

Hej! Rep-objektet är ett fruktansvärt misshandlat chassi, där man tydligen gjort alla fel vid byte av vertikal-IC:n. Ingen koppar kvar närmare än ca 10 mm från nåt av bena! Naturligtvis gick den inte sen.... Värst av allt - en 10n konding som var "fastlödd" bara i en punkt, dessutom så dåligt att den lossnade omgående. Är dock rätt säker på att det ena benet satt på pin 8 på TDA:n. Har FX-schema, men hittar ingen med det värdet i schemat. Kanske tillkommit vid nån modifiering? Elyt Cs1 intill TDA:n är på mitt exemplar uppflyttad till ett litet avlångt kort tillsammans med ett 22 ohms motstånd parallellt meed en diod i serie med +sidan. (Kortet sitter där Cs1 satt tidigare). Kortet är märkt med 90509007, på schemalayouten heter det 90509008. Som sagt - nån som kan tipsa om var kondingen ska sitta? Applikationsex. på TDA8350-datablad visar en 10n kopplad mellan pin 8 och 9. Får väl i värsta fall göra likadant. Tacksam för hjälp med detta. MVH Lars H

Reply to
Lars H
Loading thread data ...

Tack Morgan för hjälp i form av kommentarer och inscannad mod-beskrivning. Mitt chassi var faktiskt åtgärdat på alla punkter. Efter att med kirurgisk precision ha "sytt ihop" alla avslitna banor runt TDA:n, lött in 10n på avsedda stift, ersatt ett avbränt RK45 med ett friskt, -och fäst en tidigare utbytt Ck27 så att dess ben faktiskt fick kontakt med avsedda punkter, så går den som den ska. Men -kvarstående problem "bara" att om den varit avstängd några timmar (med brytaren) så blir det "taggiga" konturer lodrätt sett. Försvinner dock efter uppvärmning - blir väl att ta fram kylsprayen....nån konding är det väl.... Ville bara ge en liten återkoppling - tack för mig MVH Lars H

Reply to
Lars H

"Lars H" skrev i meddelandet news:7mJgf.151126$ snipped-for-privacy@newsc.telia.net...

(med

efter

väl....

Bra jobbat Lars , och det säger jag för att jag vet att det inte är så lätt alla gånger att hoppa in i ett sent skede och rätta till fel och brister som någon annan åsamkat, eller t.o.m. svagheter från producenten, som i detta fallet. Det kan vara fan så bökigt att bara hitta de komponenter som anges ( i modd-kittet). Dammigt , brännd layout , skrapad (glasfiber-penna) layout , trångt , mörkt o.s.v.

De taggiga konturerna kommer från "risig" matnings-spänning , och beror , som du själv säger , på dålig/-a kondensator/-er. Detta fel har jag dock inte haft i detta chassiet , så därför har jag inget tips. Men du verkar ju inte vara "dum i huvets pojk" , så det fixar sej säkert.

/Morgan

Reply to
Morgan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.