Transistorutgång i fordonsmiljö..

Hejsan!

Jag håller på att designa lite utgångar från ett bygge, tanken är att avändaren av utrustningen ska ha möjlighet att koppla relä på utgångarna för att styra olika utrustningar. Bygget är tänkt att sitta i motorfordon.

Min tanke är att använda en bipolär alternativt unipolär transistor.. Jag är inte så van vid unipolära transistorer och är fundersam över villka fördelar i sammanhanget de kan erbjuda?

Transistorn får bli en som klarar runt 10A, Sedan tänkte jag sätta en transient-zenerdiod mellan utgång och jord. Jag har lite funderingar kring hur störningar kan leta sig in från utgången och in till basen /gaten på transistorn?

Överströmskydd kanske man kan lösa genom att begränsa basströmmen, men det är svårt med tanke på spridning av hfe.

Ett dilemma är att det kommer bli rätt ont om plats på kretskortet så jag kommer nog ha svårt att få plats med för mycket saker kring utgångarna..

Hur skulle ni bygga upp utgångarna om ni fick göra det? Jag har sett en del trissor främst FET'ar med inbyggda clampdioder. Ni kanske kan tipsa om trissor med inbyggt lull som slår många flugor i en smäll? Egna erfarenheter som man kanske inte märker på labbbordet, men ute i fordonsmiljö? Tacksam för svar!

mvh/ Johan Olofsson

Reply to
Johan Olofsson
Loading thread data ...

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.