Grönaktig ADI

Hallå!

Har en ADI Microscan 17" som beter sig lite grönaktigt. När det är meningen att det skall vara svart lyser den grönt istället. Om jag ställer ner ljusstyrkan till max (min alltså) och höjer kontrasten så ser det skapligt ut. Men det verkar ju inte vara någon färg som har fallit bort helt eftersom det mesta ser bra ut utom just svart.

Vad kan vara fel? Har iofs inte provat med en annan skärm, ifall det skulle vara grafikkortet, men jag tänkte att det var mindre troligt.

--
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
 Click to see the full signature
Reply to
Sado
Loading thread data ...

"Sado" skrev i meddelandet news:1nGOd.16961$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

Hej

Du har väl provat det enklaste först. Min var röd tills jag kom på att kontakten i datorn satt snett och var inte åtskruvad

mvh/HO

Reply to
Håkan Olsson

Kan vara en kortsluning i röret. Brukar då också vara vita, sneda, horisontella s.k återgångslinjer. Spänningsmät de tre katoderna. De ska vara 120-170v vardera. Om den felaktiga, den gröna är mycket lägre är det troligen bildröret.

Janne

Reply to
Janne

Hej Kolla lödningarna för bildrörshalsen. Det är mycket vanligt att dom spricker och då kan detta fel uppstå. Du måste alltså öppna skärmen, löda loss plåtarna runt det lilla kortet som sitter på bildrörshalsen för att sen konstatera att en av lödningarna är sprucken :-)

Johan

"Sado" skrev i meddelandet news:1nGOd.16961$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

Reply to
Johan Witalis

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.