Tivo i Sverige ?

För några månader sedan skaffade jag en Tivo. Det är den absolut bästa uppfinning som jag nånsin lyckats lägga vantarna på. Frågan är - finns Tivo (eller en liknande mackapär) att få tag på i Sverige ? Har letat runt på nätet, men hittar inga spår..

// Anders (CA, USA)

Reply to
Anders
Loading thread data ...

Vad är det för något? Namnet säger ju ingenting om vad det är.

--
 
 + Ken +
Reply to
Ken

..sorry. Det är en fristående DVR - Digital Video Recorder. Har två tuners så man kan titta på en kanal och spela in på den andra eller spela in på båda och titta på nått annat man spelat in eller titta timeshiftat på den ena medan den andra spelar in eller - tja - valfri kombination av två inspelningar och en uppspelning.

Det finns andra varianter, men Tivo jag tror att Tivo är den enda som har två tuners..

Flera hårdvarutillverkare finns - Sony och Hughes är det största här.

Finns nått liknande ?

Reply to
Anders

Jag har sett en del annonseras, men mest från ganska okända tillverkare med snudd på oläsliga hemsidor som enda referens. De har dessutom varit rätt dyra så jag har inte betraktat det som en mogna produkter. Men Tivo var väl åtminstone tidigare kopplad till något slags prenumeration med TV-tablåer o dyl, och den typen har jag ännu inte sett här.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Det är helt klart en mogen teknik. Själva burken funkar extremt smidigt med det bästa menysystem jag sett på någon tv/video/dvd-linknande apparat. Tillochmed frugan fattade precis hur allt funkade efter bara ett par minuters pill med fjärrkontrollen.

Kopplat till en service är det. Alla tv-tablåer är "online" och burken kan attomagiskt rekommendera program som liknar de man brukar titta på. Det är kopplat till en central burk som plockar in statistik vad alla andra tittar på och på så sätt kan den välja ut "others who liked this program also liked..." á la Amazon..

..men det är inte servicebiten som är det coolaste. Det coolaste är just timeshiftfunktionerna och den dubbla tunern i kombination med klockren användavänlighet och superb kvalitet.

Eftersom signalen håller sig i digitala domänen tills man spelar upp den syns ingen som helst skillnad på live och inspelad kvalitet.

Så det var ju synd att det inte fanns. Då vet jag inte hur jag ska lugna min stackars pappa som var här och blev Tivofrälst ... ;)

Reply to
Anders

formatting link
köpa online? Men vet inte om den är avsedd för NTSC eller PAL.... Klart kul aparat iaf. =) Vart hade du köpt din??? (en till som är såld på tivo) Anders

Reply to
Anahka

Jo, jag vet att Tivo är beprövade grejor, men de prylar som marknadsförts i Sverige har inte varit förtroendeingivande eller prisvärda.

Det är ju också nyckeln till att den går att sälja till vettigt pris, det är väl på denna tjänst de tjänar pengar.

Dubbla tuners är ju nyckeln och det börjar man tydligen förstå på denna sidan pölen. Såg nyligen en mottagare från Pace för digitala marknätet med hårddiskinspelning och dubbla tuners. Ganska primitiv grej men det kommer väl bättre inom kort skulle jag tro. Annars har Nokia mottagare för både satellit och marksänt med hårddisk, bra prylar på papperet i alla fall, men de har såvitt jag vet inte dubbla tuners.

Koppling till nån tjänst med TV-tablå vill jag helst slippa, jag föredrar att betala vad prylarna kostar direkt.

Riktigt mumma vore om man kunde hänga in prylen på nätet hemma så att man kunde tanka över till PCn och bränna ner favoriterna till DVD.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

If you can not read this post, go to

formatting link
begin "Anders" == Anders opines:

Av någon anledning verkar inte dina svenska diakritiska stämma med mitt programs uppfattning om vad som är ISO 8859-15... skummt?

--
Ichimusai - Tolerated by two cats. ICQ: 1645566  Yahoo: Ichimusai 
IRC: Ichimusai#AmigaSWE@IRCnet URI: http://www.ichimusai.org/
 Click to see the full signature
Reply to
Ichimusai

Här är några länkar som du kan gotta dig åt vid senare tillfälle.

formatting link
formatting link
formatting link
formatting link

Tydligen så kör den någon form av linux.

/
--
"The idea that Bill Gates has appeared like a knight in shining armour
to lead all customers out of a mire of technological chaos neatly ignores
 Click to see the full signature
Reply to
Bernt Hansson

Glömde ju den här

formatting link

--
"The idea that Bill Gates has appeared like a knight in shining armour
to lead all customers out of a mire of technological chaos neatly ignores
 Click to see the full signature
Reply to
Bernt Hansson

Jo, den kör Linux. Man ser inget av det om man inte försöker hacka sig in i burken dock. Normalt har den bara färgglada och tydliga menyer som man kör med en fjärrkontroll.

Jag har inte gett mej på att hacka burken än, men det kommer ;) Den har bara en 40Gig HD i sig, så steg ett är att uppgradera till en

160G..

Här en en länk till.. Kolla speciellt "Underground" forumet :)

formatting link

Reply to
Anders

Tja - det går säkert. Finns massor på Ebay oxo. Min kommer från en lokal BestBuy (stor elektronikaffär). Dock är det NTSC och dessutom kopplat till DirecTV's parabol, så det är nog rätt knepigt att modda för svenska förhållanden...

Reply to
Anders

Tjänsten kostar $5 / månad eller $250 för "livstidsabbonnemang". Livstidsvarianten lönar sig snabbt om man har flera burkar såklart.

Pace? Tack för tips - det ska jag leta vidare efter!

Håller med. Å andra sidan måste man ju pröjsa för alla tevekanalerna ändå, så de fem extra dollarna försvinner i räkningshögen.

Tyvärr är det svårt med Tivo. Man kan nätverka den så Tivon kan spela upp saker man har på andra datorer (MP3 eller DivX:ar) men dom har ett eget format för det som spelas in med Tivon. Eftersom signalen är digital hela vägen från satelliten ner på hårddisken är kvaliteten "perfekt". Klart jämförbar med DVD - inklusive femkanaligt ljud - så dom e väl rädda för att man ska kunna göra perfekta kopior på alla filmer de visar...

Letar man lite i hackforumen så får jag känslan av att det finns sätt att gå runt det. Har dock inte hittat exakt hur än. Det är säkert bara en tidsfråga.

Reply to
Anders

Såg att den fanns i UK ihop med sky. Den maskinen var pal... Att inte nån svensk/nordisk aktör har hakat på detta ännu, verkar ju vara en smart maskin. Som dessutom funkar bra, till skilnad från pissiga Canal Digital mottagaren jag sitter med.....

Anders

Reply to
Anahka

"Anahka" skrev i meddelandet news:rtQcb.26208$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

OBS att det som säljs i UK (och som några skribenter i uk.tech.tv.sky säger skall läggas ner) bara kan användas med prenumeration på en tjänst som ger dig programtablåer på nätet. Dessa har INTE någre "icke UK" kanaler med, så med mindre än att man har ett Sky-abonemang är prylen meningslös för annat än timeshifting (pausa den kanal du spelar in på) i Sverige. Det kommer massor med liknande prylar på marknaden, och det är nog bättre i Sverige att satsa på en pryl med Showview som "operativ". Kan ha fel i detaljerna, men köp inte till Sverige innan man är helt klar att det funkar.

Genrerellt är alla som har Tivo mycket nöjda, nästan frälsta. Däremot har Sky en egen produkt som heter Sky Plus tror jag, med massor av fel i programvaran.

Ett tips är att vänta och se vad danska Kiss släpper under hösten (och sedan vänta lite till coh se att det verkligen fungerar för som som först köper dom). Verkar som om det kommer en DVD/Divx/Hårddisk/Nätverk/Mpeg/ mm mm spelare.

Slutligen verkar det som om Dreamboxköparna (en satelitmottagare med ganska så public domain inriktad mjukavar) som verkligen tar sig tid att lära sig maskinen är jättenöjda.

Hälsningar Martin

Reply to
Martin Johnsson

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.