Splitta en koaxialkabel

Tjena,

Jag är på gång att splitta den koaxialkabel som är ingång för kabel-TV i min lägenhet. Har köpt en rund dosa hos Clas Ohlsson med tre likadana kopplingar för koax, en in och två ut.

Grejen är att jag måste göra detta i hallen där det hittills inte funnits någon kabeldosa för detta. Dvs jag måste knipsa av kabeln mitt på och sedan koppla in stumparna i dosan. Jag behöver göra det här, och det finns inga bra alternativ.

Är det en riskabel operation? Kan jag sabba kabelnätet i hela kåken?

Jag är rätt händig och generar mig inte att meka med mycket jag inte är expert på.

Lars, Stockholm

Reply to
Lars
Loading thread data ...

skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@4ax.com...

LÅT BLI KABELN !

Anläggningen är intrimmad för att fungera med dom uttag som är inkopplade på den.

utgå från ditt befintliga uttag istället

Pelle

Reply to
Pelle

snipped-for-privacy@fake.com wrote / skrev:

Är du sist på kabelslingan eller finns det fler uttag efter din lägenhet?

Kabelnätet är intrimmat för specifika dämpningar, om du kopplar in en splitter på slingan så ändrar du signalnivån som kommer till ditt uttag och dom efterföljande uttag.

Be den som har hand om servicen av fastighetens kabelnät om att dom ska koppla in ytterliggare ett uttag i din lägenhet (du blir antagligen tvungen att bekosta arbetstiden och materialet).

--
/
Demmpa
Reply to
Demmpa

Ja du sabbar med 99,9% säkerhet.

Reply to
Ken

Det vet jag inte. Jag bor högst upp och har för mig att åtminstone säkringen för kabel-TV-något sitter i en tavla på vinden. Det skulle kunna vara så att jag är bland de allra första på slingan.

Jag har köket strax innanför ytterdörren och vill ha en TV där. Mitt enda antennuttag är längst in i lägenheten och det känns lite avigt att dra en kabel hela vägen tillbaks igen.

OK. Tack!

Lars, Stockholm

Reply to
Lars

Det ser du om du skruvar bort täcklocket på tv-uttaget, om det sitter två sladdar till/från uttaget så har du uttag efter dig, om det däremot bara finns en sladd in och ev. en blank rund sak precis brevid inkommande sladd så är du sist på slingan.

--
/
Demmpa
Reply to
Demmpa
[...]

Även de före på samma slinga påverkas. [...]
--
Ichimusai http://ichimusai.org/ AA #769 ICQ: 1645566 Yahoo: Ichimusai
MSN: Ichimusai1972 AOL: Ichimusai1972 IRC: Ichimusai@IRCNet
 Click to see the full signature
Reply to
Ichimusai

Det finns bara en sladd i dosan. Ute i trappen, på vår avsats finns en kabelskena just över dörrarna, som går runt hela avsatsen. Jag får klart intrycket att det går en separat gren in till varje lägenhet.

Lars, Stockholm

Reply to
Lars

Du har inte UPC? (gamla stjärnnät) isåfall kan du ju om det är hyggligt nytt ha stjärnnätistället för kaskadnät och då har du ju en separat kabel från deras kabelbox och till din läg!

Pelle

Reply to
Pelle

Jo vi har UPC. Hur gammalt det är vet jag inte. Men jag har bott här tio år nu och det har i vart fall inte dragits om den slags kablar under den tiden.

I många år har jag varit seriöst anti TV och inte haft någon burk öht. Sedan ca 4 år har jag en TV och under den tiden har det varit UPC, det vet jag.

Lars, Stockholm

Reply to
Lars

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.