Ingen stereo genom scarten

På vår gamla finlux skymaster II får vi inget stereoljud via scat-kontakten (tex från DVD:n). När vi tittar på tv-kanaler som sänder i stereo så är det inga problem. Ska man göra någon inställning för att få stereo in från scarten????

Reply to
Mikael Carlzon
Loading thread data ...

+Mikael Carlzon wrote

Är du säker på att det inte är stereo då ?

Vissa TV-apparater tycker att allt som inte är NICAM är mono, alltså är AV-läget (SCART) mono efterssom den inte ser nån NICAM, dock får man ändå ut stereoljud.

Reply to
Glenn

skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@canit.se...

scat-kontakten

Japp! Har testat med hörlurar och får inget stereoljud.

Reply to
Mikael Carlzon

På mina föräldras finlux (annan modell) så är man tvungen att trycka på en knapp på fjärkontrollen så att scarten ska ta in både höger och vänster kanal istället föe bara vänster kanal. i displayen så ser man från början bara en prick på vänster sida om siffrorna. När den tar emot både vänster och höger så är den en prick på vardera sidan om siffrorna. Om jag inte missminner mig så är det kanppen "sel" eller den som ser ut som stereosymbol (två ringar ihoppsatta) som man ska trycka på (står i bruksanvisningen).

--
/
Demmpa
Reply to
Demmpa

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.