USB DVB-T-pinne antennkontakt

Jag testar en DVB-T USB-pinne: Technaxx DVB-T S1 .

Den har Afatech AF9005 chipset .

Jag skulle vilja koppla den till en större takmonterad DVB-T-antenn med stanard antennkontakt men USB-pinnens antennkontakt är ovanlig. Den har en liten guldkontakt på höger sida (om USB-kontakt upp och bredsida med dioder framåt).

Jag tror den kallas DVB-T MCX-kontakt. Är det någon som vet var man kan köpa en billig adapter (MCX till IEC)? Jag har kollat på ELFA men de har ingen adapter -- bara kontakter -- och ej speciellt billiga jämfört med vad USB-pinnen kostade (350 kr + frakt).

Jag skulle nog behöva en sådan adapter (external antenna connector (very useful to users with original large dvb-t antenna outside, especially for users in Europe)) som finns på denna sida: .

Reply to
Mikael O. Bonnier
Loading thread data ...

Sedär ännu en kontaktstandard dykt upp ifrån ingeting på kort tid...

MCX-kontakterna som finns i Elfa är 50 Ohm typ - inte 75 Ohm, dock skall dom tydligen gå att kontaktera med 75 Ohms-typ utan problem, och som ändkontakt till utrustning så har det väldigt liten praktiskt betydelse om kontakten är av 50 eller 75 Ohm typ då jag gissar att mottagarimpedansen avviker också en bit från 75 Ohm om man verkligen skulle mäta.

--
Passiva delar och RF-kontkter är dyrt - speciellt i enstyckpris. Dock är 
dom här betydligare högre kvalitet än motsvarande IEC-kontakter som du 
 Click to see the full signature
Reply to
torbjorn.ekstrom

"Mikael O. Bonnier" skrev i meddelandet news:f9mige$ghs$ snipped-for-privacy@news.lth.se...

Hej Kan det vara en sådan här du är ute efter?

formatting link
Jag använder en sådan adapter för att koppla min Intuix S810 pinne till vanlig antennsladd /Jerker

Reply to
Jerker Skånberg

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.