DVD problen

Har kopplat DVD'n till en video via scart. Videon är kopplad till tv via rf. En film inte alla krånglar. Det verkar som ut frekvensen från videon vandrar. Typ kopierings skydd. Kan det vara något med kopieringsskydd? Ovan gäller vid avspelning av dvd, altså ej kopiering.

Reply to
Micael Johansson
Loading thread data ...

En hel del DVD-skivor är tillverkade med en macrovision-flagga (filmskaparen måste betala en licensavgift till de som äger macrovision). När en DVD-spelare ser macrovision-flaggan genereras felaktiga synksignaler i utsignalen. En TV klarar detta, men en video gör det inte (rent tekniskt så skulle de kunna göra det, men då video-tillverkarna utsätts för hot vågar de inte tillverka en video som klarar macrovision). Koppla DVD direkt till TV eller ta bort macrovision-hanteringen i DVD. Många DVD-spelare som kan göras regionsfria kan även göras macrovision-fria.

--
Göran Larsson     http://www.mitt-eget.com/
Reply to
Goran Larsson

Det är tyvärr inte alls så vanligt. Det gäller kanske de allra billigaste, kinesiska spelarna men inte större märken. Att ta bort Macrovision brukar innebära att man måste öppna spelaren och ta bort/byta ut ett chip.

Reply to
Joel W.

De flesta spelarna från Panasonic görs regionsfria och macrovisionfria genom att använda en speciell DVD-skiva.

--
Göran Larsson     http://www.mitt-eget.com/
Reply to
Goran Larsson

Intressant. Pioneer, JVC, Sony, Thomson, Samsung mfl. är väldigt komplicerade att göra macrivision fria. Jag tror det handlar om att det är ett värre brott mot DMCA och dess nyfödda europeiska motsvarigheter att ta bort Macrovision än att ta bort regionskodningen.

Reply to
Joel W.

"Joel W." skrev i meddelandet news:bpot1p$1nsas7$ snipped-for-privacy@ID-193666.news.uni-berlin.de...

nyfödda

En annan variant är ju förstås att plocka bort "macrovisionstörningarna" med hjälp av lite elektronik. Sådana apparater var ganska vanliga när macrovision precis hade kommit (för att kunna kopiera hyrfilmer mellan två videoapparater) :)

MVH,

Rikard

Reply to
Rikard Ljungkvist

Har man bara tillgång till själva videosignalen så är mackrovision inget problem. Vill minnas att jag gjorde någon koppling som fungerade fint på videotiden - fanns väldiga inställningsmöjligheter på den eftersom jag skulle använda den i labb syfte - borde funka även nu.

--
"The idea that Bill Gates has appeared like a knight in shining armour
to lead all customers out of a mire of technological chaos neatly ignores
 Click to see the full signature
Reply to
Bernt Hansson

Jodå, jag vet. Bara det att det är så mycket enklare att ha det avstängt jämt om det går. Undrar vad "Euro DMCA" säger om sådana apparater. USA:s DMCA skulle säkert straffa användare av sådana med fängelse.

Reply to
Joel W.

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.