Bilbatteriladdare

Någon som har erfarenhet av batteriladdare som kopplas in samtidigt som man använder motorvärmaren? Har en laddare i bilen, Calix Typ BL501, tillverkad någon gång i slutet på 80-talet. Problemet är att den har slutat fungera. Skruvade isär den och kollade alla komponenter upptäckte då att en komponent märkt 1S465, kan också vara 1S165, lite svårt att tyda texten på komponenten, var trasig d.v.s det var avbrott i den. Troligen är det en diod, men vilken typ och vilka data är osäkert. Den har i alla fall två ben och kåpan är en To-92 med en liten kylplåt integrerad i kåpan. Komponenten satt fastskruvad på en större flänsad kylare. På kretskortet står det BL112 och tillverkare är tydligen BASRAB. Har mejlat dem men ännu inte fått något svar. Någon som har några ideer...?

Reply to
Bo
Loading thread data ...

Gå in på NTE:s hemsida och mata in typbeteckningen 1S465 resp. 1S165. Båda ger träff, men resultatet får du värdera själv.

formatting link
$$Search?OpenForm

--
/Josef S.

**********************************
 Click to see the full signature
Reply to
Josef S.

Tack för svaret. Mina aningar om att det är en diod tycks vara bekräftade dock är utseendet (kåpan) inte lika men det gör kanske mindre. Får antagligen experimentera lite med några olika dioder. Om detta inte skulle fungera till belåtenhet återstår måhända bara att bygga om laddaren. /Bo

Reply to
Bo

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.