Concurrentie op de kabel, hoe technisch?

Die zit echter al jaren op de wat duurdere televisies.

Maar de kabelmaatschappij kan natuurlijk wel de een wat meer bandbreedte geven dan de ander.

Klopt, da's alvast een voorproefje...

De aanvoer geschiedt vaak nog wel met een fatsoenlijke bandbreedte en met weinig storing... Dan hoeft digitaal inderdaad niet onder te doen voor analoog.

Ik had het inderdaad niet over sattelietontvangst, maar over de nieuwe ontwikkelingen, DVB-T dus in dit geval.

Of de buurman met zijn slecht ontstoorde boormachine, scheerapparaat etc. aan de gang gaat.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten
Loading thread data ...

Inderdaad weinig. Het grootste brandgevaar zit hem bij bepaalde modellen Philips zelfs in het uitzetten... Onbeheerd spelende en uitstaande toestellen zijn samen een groter risico dan toestellen die standby staan, maar desalniettemin is het zowel voor brand als voor milieu toch veiliger om de boel gewoon uit te zetten.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Had dan gewoon gezegd ongeveer hetzelfde, inplaats van vergelijkbaar. Maar er is nog steeds genoeg op af te dingen: De manier om bereik te meten is in kilometers. Ik vermoed dat dat een stuk slechter is. Je hebt toch meer kleine zenders bij DVB-T?

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

m1z wrote in news:

Dit was bij NGC inderdaad dramatisch slecht! Sinds kort echter gebruiken ze hier bij Multikabel Digitaal (en nu ook voor analoog) voor NGC een hoge kwaliteits 8Mbit signaal! Dit ziet er natuurlijk prima uit. Ook bij gewoon analoog is het verschil heel duidelijk te zien! Het kan dus wel in prima kwaliteit. Helaas wordt voor de publieke NL zenders nog steeds het matige SAT signaal gebruikt hier.

Reply to
The_Doman

Het gaat in dit geval om publieksbereik. Het is niet hetzelfde, omdat iemand die nu analoog ontvangt wel eens geen digitale ontvangst kan hebben of omgekeerd. Veel kleine zenders betekent minder totaal vermogen en vanwege slimmere plaatsing veel meer kans op ontvangst zonder buitenantenne.

gr, hwh

Reply to
hwh

On Thu, 26 Oct 2006 17:24:54 +0200, Piet Beertema wrote (in article ):

Zie

formatting link
de meeste worden door een gemeenteraad benoemd.

Reply to
Min.CRM

Die vele kleine zenders zijn er juist omdat zulks wenselijk is.

Door de techniek (OFDM) kan dezelfde frequentie op alle masten gebruikt worden, mits de afstand tussen zenders wat beperkt is.

Het resultaat is dat waar vroeger een handvol frequenties nodig waren om nederland 1 uit te zenden door het hele land, er nu 1 frequentie door het hele land gebruikt wordt voor 1 multiplex. En daar kunen dan weer 4 of meer zenders in.

De afstand moet beperkt zijn omdat de ontvanger signalen alleen kan combineren als er niet teveel vertraging tussen zit.

Thomas

Reply to
Zak

Dat is jouw definitie, alleen vind ik nog steeds dat je bereik in kilometers moet rekenen.

Waren er dan veel plekken waar je geen analoge ontvangst had? Hooguit dat er wat sneeuw doorheen zit, en dat zou bij digitale ontvangst dus resulteren in geen beeld.

Wat dus inhoudt dat er wel mensen nu een schotel moeten gaan plaatsen. Ook in onze buurlanden zal geen ontvangst meer mogelijk zijn.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

2% valt buiten de norm. Ik weet niet hoeveel ruis de norm is.

De ontvangst over de grenzen wordt overal minder. Er is gekozen voor meer kanalen per gebied. Dat betekent meer afgestemd op een kleiner gebied en minder overlap. Voor NL concreet van 3-4 kanalen analoog (3-5 was mogelijk) naar 7 op UHF en een op VHF.

gr, hwh

Reply to
hwh

On Thu, 26 Oct 2006 17:47:18 +0200, Ben Doedens wrote (in article ):

Gelukkig heb jij alle vertrouwen in de wet echter de praktijk is vaak anders. Zoek gewoon eens op hoe de meeste programmaraden worden benoemd en je zult zien dat een zeer select groepje de leden aanwijst.

Reply to
Min.CRM

Simpelweg omdat een satelliet alleen daar geostationair kan hangen. En anders niet 24 uur per dag, 7 dagen per week, jaar in jaar uit, ontvangen kan worden.

Zoals?

Hoe wil je een continu televisie kanaalontvangen van een niet-geostationaire satelliet?

Het is toch echt ook beperkt ook door de fysieke afstand waarop de satellieten van elkaar moeten hangen. En op een gegeven moment is de Clarke Belt 'vol'. Dat zal nog wel heel lang duren in praktijk, maar toch.

Dat lijkt een beetje op IP-TV

Ik denk dat het internet uiteindelijk het grootste aanbod zal gaan hebben, omdat iedereen daarop voor relatief weinig kosten een tv station (stream) kan beginnen.

m1z

Reply to
m1z

Een constellatie van een aantal LEO satellieten plus een tracking schotel. De kosten van zo'n setup (zowel in de ruimte als down here voor de ontvanger) versus gewoon een satje in geostationair hangen wil je niet eens over denken, natuurlijk. Er zijn wel ook mogelijkheden voor non-schotel ontvangst van satelliet-gebaseerde zenders, met gewoon een antenne. Denk bijvoorbeeld aan Sirius en XM radio in de states, en (zeer low bandwidth) gps, galileo, iridium (de laatste heeft zelfs nog een return channel). Het kan wel, maar het is geen optimale oplossing als het niet mobiel *moet*.

Precies. Het zal in de praktijk geen issue zijn de eerste 50-100 jaar, maar er zijn wel beperkingen.

En werkt voor geen meter. Dat 'laatste stukje kabel' wordt gedeeld met in de orde van honderd huizen, en die willen allemaal een paar kanalen in

1080p HD tegelijk kunnen ontvangen.

beginnen.

Digitale on-demand TV, IP based danwel gewoon een lager niveau protocol[1] is wel waar de toekomst zit. DVRs met harde schijven zijn een aflopende zaak op de lange duur. Voorlopig zal het on-demand gedeelte nog neit komen, maar de rest wel.

[1] Je ziet nu al dat de triple players meestal een dataverbinding gebruiken zoals bijv ATM (ADSL is meestal ATM frames fysiek) en daarover dan zowel een IP stream sturen voor je internet als een losse tv stream voor de tv, zodat je tv er niet mee ophoudt als je heftig download. In plaats van de farm met RF encoders die allemaal samen het kabelsignaal genereren heb je dan een farm met kastjes die van het binnenkomende signaal per kanaal 1 stream maken, en dan kun je per ontvangstkastje kiezen op welk kastje je aansluit. Als je daar on-demand van wilt maken dan moet er nog een enorme serverfarm tussen, en das veel duurder. Maar er zal een tijd komen dat die serverfarm goedkoper is dan allemaal harde schijven in dvr-ontvangerdozen, en dan gaat het om.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Met name de ouderwetse trafo-wallwarts zijn idd zeer lossy, ook als er geen stroom uit wordt getrokken. Dat zit wel echt in de adapters, als je de stekker uit het apparaat zelf trekt wordt ie nog warm.

Op zich zou het helemaal geen slecht idee zijn om al dat soort apparaten eens een keer te standaardiseren kwa voedingsspanning en stekker, zodat je gewoon een wat duurdere n-unit voeding kan aanschaffen waar dan alles tegelijk in kan pluggen.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Dan loop ik inderdaad achter. Leve de regering.

Nou moeten we nog zoveel van die fta kastjes in omloop krijgen dat de rtls en sbsen gaan pressuren om ook fta te worden zodat ze meer mensen hun reclame kunnen aansmeren :)

(zelf heb ik meer interesse in de BBCs, maar dat kan je echt glad vergeten denk ik)

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Is irdeto 2 dan inmiddels gekraakt? want de nederlandse Candigi zenders zijn niet meer met de oude gekraakte irdeto1 te ontvangen..

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Dat is op basis van de Mediawet. Maar ik begrijp hieruit dat iemand die in een orgaan zit waarvan de leden door een gemeenteraad worden benoemd daar per definitie voor spek en bonen in zit?

-p

Reply to
Piet Beertema

On Sat, 28 Oct 2006 09:03:30 +0200, Piet Beertema wrote (in article ):

Benoeming betekend automatisch dat de samenstelling niet gebaseerd is op democratische principes maar dat de samenstelling bepaald wordt door een klein groepje mensen. Oftewel de regenten hebben het volledig voor het zeggen.

Reply to
Min.CRM

Het zijn geen verkiezingen. De samenstellers, i.c. de gemeenteraden of hun vertegenwoordigers moeten een keus maken uit mensen die zich voor deze job aanmelden. Wie zich niet aanmeld voor een zetel in de programmaraad kan ook nooit door een gemeenteraad gekozen worden. De regenten hebben verder niks te zeggen, leden van de gemeenteraden mogen GEEN zitting nemen in de programmaraad.

Het vervelende is dat de programmaraden keuzes moet maken uit een zenderaanbod waarvoor de kabelboer TE WEINIG kanalen aanbiedt. Bovendien hebben ze over de kanalen als Info-kanaal, TellSell, kabelkrant etc. niks te zeggen. Kanalen die de kabelboer liever "achter de decoder" houdt idem dito. Voor de programmaraad blijft er dan maar heel weinig speelruimte meer over. Heb je interesse in zitting nemen in een programmaraad, dan moet je je eerst eens afvragen of jouw inbreng wel zin heeft, gezien de geringe invloed die de programmaraden hebben.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

On Sat, 28 Oct 2006 11:52:11 +0200, Ben Doedens wrote (in article ):

Ergo de programmaraad is een niet op democratische wijze tot stand gekomen orgaan want de regenten bepalen wie er zitting in neemt.

Reply to
Min.CRM

Nou, de gemiddelde laptop-adapter/lader is gewoon een kacheltje als je er niets aan hebt hangen. Die dingen zijn niet ouderwets te noemen. Dat is gewoon aso-design.

Inderdaad, dat idee had ik 20 jaar geleden ook al. Dan kun je ook de energie-bron voor al je electrische apparaten eenvoudiger zelf bepalen.

Reply to
Cat B.

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.