Concurrentie op de kabel, hoe technisch?

En ook dan nog. Het probleem met digitale decoders is dat ze zonder uitzondering een flinke tijd nodig hebben om te synchroniseren met het beeld, daar je pas kunt gaan laten zien als er weer een I-frame langskomt

-- meestal zo een keer per seconde.

Lekker zappen kun je dus vergeten.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen
Loading thread data ...

^^^^^^^

Jaaaaja. Vrijwel is hetzelfde als helemaal, zeker.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Minder dan al die 20W doosjes extra die permanent aanstaan omdat men de standby knop niet kan vinden en/of wat wil opnemen met de video, denk ik.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Das onzin. Er kunnen er veel meer op, maar het is absoluut niet onbeperkt. Zolang we nog niet gewoon een internetverbinding met n bandbreedte kopen bij de een en vervolgens losse abonnementen direct met een individuele zender om hem te mogen ontvangen zitten we met een tussenpersoon die ook nog eens alle kanalen simultaan moet uitzenden over 1 bepaald kabeltje naar iedereen, en die bandbreedte is inherent beperkt. Groot, maar wel eindig.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

En/of ze comprimeren de boel gewoon veel te veel, en dat doen ze nou jusit allemaal. Niet alleen in Nederland overigens.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Alleen niet met schotels maar met etherantennes, natuurlijk. En daarbij hielp het hebben van een grote ontvangstmast volgens mij ook nog meer dan de lange kabellengtes er weer van af haalden.

Satelliet distributie kun je met niet eens al te veel spullen bij de gewone kabel-distributie injecteren, mits je je hele huizenblok in ieder geval met goede kabel bekabelt. Je hebt dan per satelliet(-cluster[1]) die je wilt zien nodig: 1 niet al te kleine schotel (moet goed signaal leveren) met een quadro-LNB (niet quad), uit een quadro-LNB komt vervolgens hoge en lage band en horizontaal en verticaal gepolariseerd allemaal apart op 4 kabeltjes, die voer je allemaal naar je stukje electronica dat de distributieversterker is, samen met de binnenkomende (analoge) kabel, en vervolgens komen er dan n kabeltjes uit die je bij het appartement weer splitst in drie (ipv normaal twee, tv/radio, nu ook sat) stekkers, en je bent er.

Als je dan je decoder erop aansluit dan 'ziet' hij een of meer normale lnbs met indien van toepassing een standaard diseqc switch ervoor (zoals je ook installeert als je meerdere satellieten wilt zien met maar 1 ontvanger). De distributieversterker selecteert een van de 4 of 8 of 12 of

16 inkomende signalen (voor 1-4 satellieten) om door te geven.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Ze lekken vaak zelfs nog vet door. Moet je maar eens aan zo'n adapter voelen als alles uit staat. 'Gratis' verwarming.

Reply to
Cat B.

En ook als ze in de TV zitten zijn de artefacten natuurlijk nog aanwezig... Lage bitrate -> jpeg/mpeg aura's en waterig geluid, Voorbijrijdende brommer -> Blokvorming en mensen die spontaan de hik krijgen. Leve de vooruitgang.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ja natuurlijk is de dekking vergelijkbaar. 2 keer zo goed of 2 keer zo slecht is immers een vergelijking?

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ja, dan zegt men in diverse campagnes terecht: TV uit ipv standby voor het milieu, maar 20W extra vergeten we even.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Oneindige ruimte als je de bitrate ver genoeg omlaag schroeft, en HDTV is dan ook al snel een illusie.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Klopt, Zandvoort is ook al over. Ik moet zeggen, het analoge pakket is er een stuk beter afstembaar op geworden: geen enkel "krom" kanaal meer, netjes 35 van de 48 "ronde" UHF kanalen bezet.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Waar je voorheen geen last van had (enkel wat sneeuw of visgraatjes). En dan heb je het over DVB-C, maar hoe moet dat met DVB-T als er een brommer langsrijdt?

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Je loopt achter. Dit was oorspronkelijk het plan, maar er is uiteindelijk besloten deze zenders FTA uit te zenden. Geen kaartje nodig dus, en je kunt een goedkopere ontvanger zonder decoder gebruiken.

--
"Ranja, wie is er niet groot mee geworden?"
Reply to
Michel

In Eindhoven e.o. hebben we *alleen* nog maar kromme kanalen. UPC heeft enkele jaren terug alle TV signalen op de kabel op een veelvoud van 8MHz gezet. Allemaal + en - kanalen dus.

Die carriers zijn allemaal onderling gelockt. Dat schijnt allerlei voordelen te hebben (geen last meer van intermodulatie enz).

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Het hele jaar door radiovlooienmarkt op:
http://sharon.esrac.ele.tue.nl/verkopen/
Reply to
Joop van der Velden

Het is 11 decmber en free to air. Gratis zonder smartcard. Verder geldt dat ook voor de regionale omroep.

Dus alle handige DVB-T doosjes en kastjes die je uit het buitenland meeneemt doen het hier ook.

gr, hwh

Reply to
hwh

Nee.

gr, hwh

Reply to
hwh

Vergelijkbaar qua bereik!

gr, hwh

Reply to
hwh

Sja, maar ook die programmaraad is weer geen doorsnede van kijkend Nederland en zo komt het voor dat veel bekeken zenders puur om economische (gewin) redenen van de buis verdwijnen. TV hoort echter informatief te zijn, en dat vind ik onder het geweld van de overdaad aan betaalde en commeciele (zonder nieuwswaarde) zenders behoorlijk onder gaan;-(( Vercommercialisering van de aanbieders zal dit probleem alleen maar groter maken, nu gaan ook de 3 basisnetten al met 14 digitale kanalen vol herhalingen komen. Terwijl zelfs een idioot klan bedenken ten koste van wat dit tot stand kan komen legt niemand ze er een strobreed bij in de weg;-( Kijkend Nederland wil of kan blijkbaar niet meer willen;-(

"Ben Doedens" schreef >> >

Reply to
Arie Bombarie

Nee, in de praktijk zal al snel blijken dat je een grote hoeveelheid betaald door je strot moet laten schuiven wanneer je alleen naar de drie basis netten zou willen kijken. En dat heet imho koppelverkoop. Enfin, gelukkig heb ik een smartcart writer en heb ik de kabel en ook de analoge antenne niet nodig. Gewoon via de schotel kijken.

schreef in bericht news:453e542d$0$338$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Reply to
Arie Bombarie

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.