Concurrentie op de kabel, hoe technisch?

Slecht signaal met digitale tv is nergens voor nodig. En als de bitrate te laag is van een populaire zender lever je die apart op een andere multiplex.

gr, hwh

Reply to
hwh
Loading thread data ...

Er is een met analoge tv vergelijkbare dekking voor ned 1,2 en 3. Veel regionale omroepen zullen beter te ontvangen zijn.

gr, hwh

Reply to
hwh

"m1z" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@is.invalid...

zover ik weet zijn er 2 verschilde DVB-C decoders in omloop in NL, die van UPC en die van de rest van de kabelmaatschapijen dus zoveel gesschilende hoeven er niet gemaakt te worden, voor beide standaarden zijn er dus meer potentiele kijkers dan voor DVB-S en DVB-T samen

denk het niet, de mensen die daar geintereseert in zijn, zul je net zo makelijk kunnen vinden als een spelt in een hooiberg.

Peter

Reply to
peter

Sja, ik snap dit argument tegen digitale tv nooit echt, je hebt in principe de afstandsbedining van je tv toestel niet meer nodig als het goed is. (daar hebben we het hier al vaker over gehad)

m1z

Reply to
m1z

Waarom niet? De programmaraad is juist nog enige beetje vorm van inspraak van de burger op de samenstelling van het basispakket bij de kabel.

Nu spelen bijna alleen commerciele belangen bij KPN Digitenne en Canal Digitaal in de keuze van de kanalen die ze aanbieden en in welke pakketten. Die commerciele druk zal alleen maar sterker worden de komende jaren ben ik bang. Als er bijvoorbeeld een programmaraad was geweest voor Canal Digitaal, dan hadden bijvoorbeeld de Vlaamse publieke kanalen waarschijnlijk niet in zo'n duur pluspakket gezeten.

m1z

Reply to
m1z

Het ging echter om *analoge* tv. Bij digitale tv zijn er ook geen problemen om meerdere providers op de kabel te zetten, daar is ruimte genoeg voor.

--
"Ranja, wie is er niet groot mee geworden?"
Reply to
Michel

Bij digitale tv kan slecht signaal ook voorkomen, en met analoge v is dit ook nergens voor nodig

Nou dat valt tegen hoor! De kabel zit al aardig vol nu met analoge + digitale tv & radio + internet. Maar het zou ook onzin zijn om hetzelde kanaal vaker door te geven op een kabelnet.

m1z

Reply to
m1z

On Wed, 25 Oct 2006 18:54:25 +0200, m1z wrote (in article ):

De clou zit hem in het woord "in principe". De praktijk is dus anders.

Reply to
Min.CRM

de

Omdat de raad niet democratisch wordt gekozen. En omdat door digitalisatie er in principe geen grenzen meer gelden voor het aantal door te geven kanalen. Plus: pure onkunde. Zo las ik laatst dat in Gelderland een raad Radio 10 van de kabel wilde gooien omdat VRT radio 2 populairder zou zijn!

gr, hwh

Reply to
hwh

Ook bij analoge tv is het onzin om kanalen meer dan een keer door te geven. De kwaliteit kan wel rampzalig zijn, maar het is erg lastig om dat als nieuwe aanbieder op hetzelfde netwerk te verbeteren. Als het ontwerp met kabellengten, versterkers etc niet deugt houdt het op.

gr, hwh

Reply to
hwh

Casema is begonnen (ik meen in Beverwijk) om alle VHF- en " kabel" kanalen uit dat bereik te verhuizen naar UHF. Men zal het hele stuk tussen ongeveer 160 en 450 MHz gaan inzetten voor digitale TV. De UHF zit dan min of meer vol. Onderin de band zitten digitale verbindingen (internet, telefoon) en 87-108 is natuurlijk ook bezet. Daar prop je echt geen tweede aanbieder meer op met eenzelfde frequentiegebruik. Dat hoeft ook niet, want zoals gezegd kun je veel zaken delen. Je kunt dan concurreren op prijs, pakketten (met telefonie en internet) en enkele verschillende programma's (content).

gr, hwh

Reply to
hwh

De werkelijkheid is, zoals gebruikelijk, weerbarstiger. En waar een slecht signaal bij "analoog" alleen maar tot wat meer ruis leidt, daar leidt het bij "digitaal" al heel snel tot een blokkenkermis die je naar "analoog" doet terugverlangen.

-p

Reply to
Piet Beertema

Hoezo? Doen die toestellen ineens aan voice-recognition of zo?

Reply to
Cat B.

en

En dus zien wij ons gedwongen meer plastieken made-in-taiwan zooi aan te schaffen, die we anders niet nodig zouden hebben gehad. Sterker nog, er moet stroom op. Weer een adaptertje dat 20 Watt zuipt. Dat had je met HF energie niet nodig. Men schuift kortom de kosten en moeite naar de schoenen van de ontvanger toe. En het geld dat erdoor overblijft vloeit naar een select groepje big-shots aan de top. ;)

Reply to
Cat B.

Als een kabelmaatschappij geen fatsoenlijk digitaal signaal levert is er gewoon iets kapot.

gr, hwh

Reply to
hwh

Nee, natuurlijk niet. Je gebruikt vrijwel alleen nog de afstandbediening van de digitale ontvanger als het goed is. En die komen vast ook ooit met 'voice-recognition'. (als die er niet al zijn...)

m1z

Reply to
m1z

Je hebt hier inderdaad een punt. Maar er wordt ook weer stroom bespaard aan de zender kant volgens mij.

m1z

Reply to
m1z

van de

Dat is waar, maar volgens mij zijn de sollicitaties open. En helemaal geen programmaraad is nog minder democratisch.

Ja, dat er onkunde is en dat het niet altijd en overal goed functioneert klopt. Maar dit is met wel meer ( en ergere!) zaken in de 'democratie' zo.

m1z

Reply to
m1z

Digitenne draait op DVB-T (terrestrial) over gewoon de ouderwetse ether-tv kanalen (een datastream met tussen de 4 en 6 digitale kanalen op ieder analoog kanaal dat ervoor gebruikt wordt), net zo goed als digitale kabel draait op DVB-C (Cable) op de standaard ouderwetse kabel-analoge kanalen, idem 4-6 digitale kanalen per kanaal. Het is kortom echt *exact* hetzelfde, met ook exact dezelfde problematiek van kastjes en decoderkaartjes. Analoge doorgifte in de ether stopt al heel snel (1 januari uiterlijk geloof ik), en tzt gaan nederland 1-3 op digitenne 'free-to-view' worden. Dat betekent *wel* gecodeerd en je moet er *wel* een pasje voor hebben, maar in principe betaal je geen abonnementskosten.

Bij canal-digitaal (die levert DVB-S (Satellite) -- al die kastjes zijn in principe hetzelfde met een andere tuner erin) kun je overigens ook al jaren een free-to-view pasje kopen voor 80 euro waarbij ze je heel er graag een 'onderhoudsabonnement' aansmeren voor 20 per jaar waarmee je niet alleen nl 1-3 kan kijken maar ook de commercielen. Bij satelliet is het overigens een stuk logischer om dat te hebben dan bij digitenne, ieder land heeft z'n satelliet inclusief de publieke omroepen achter de grendel (behalve duitsland (want duits verstaan vrijwel alleen duitsers, en alle films worden nagesynchroniseerd), frankrijk (idem reden), en engeland (want die satelliet kun je buiten engeland in principe niet ontvangen -- in nederland overigens wel), daarentegen bij dvb-t zijn wij de enige in europa die het coderen. Je krijgt nu ook al allemaal mobieltjes en mediaspelers met een dvb-t ontvanger ingebouwd -- die alleen ongecodeerde kanalen kan zien en dus in nederland niks nakkes nada.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

NL1-3 worden niet FTA, maar FT_V_. Wel gecodeerd maar je kan een kaart kopen waaar je geen digitenne abo voor hoeft te hebben. Maar je wordt dus wel gedwongen de duurdere en minder gefeaturede digitenne doos te gebruiken en niet een cheapo duitser voor de helft van het geld.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.