Video Panasonic NV-G40EO

Hej, har en Video Panasonic NV-G40EO som är helt helt död. Det knäpper en stund när man sätter i nätsladden men inget liv. Är det bara att byta alla kondingar eller? Kan felet även ligga på sekundärsidan?

/Jon

Reply to
Jon Lissmats
Loading thread data ...

Hej Jon, Ja troligtvis är det den berömda 1µ/400V kondingen i primären, men samtidigt som du byter den skall du även byta övriga små elektrolyter i primären, dessa brukar vara 47 till 100µ och är en eller två till antalet beroende på nätdel. Bytet av dessa kondensatorer gör man för att inte förlora regleringen, spänningen kan annars stiga för högt på sekundärsidan och skada något. Får du problem efter bytet med att bandet inte orkar ladda upp runt videoskallen eller hastighetsproblem med motorn får du höra av dig igen. leifline

Reply to
leifline

Tack för tipset men det var kortis i en zener D12.

/Jon

"leifline" skrev i meddelandet news:bKdkb.33699$ snipped-for-privacy@newsc.telia.net...

samtidigt

Reply to
Jon Lissmats

"Jon Lissmats" skrev i meddelandet news:znukb.30131$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

Hej igen, Då får du akta dig, detta är ett skydd för att spänningen inte skall skena på sekundärsidan och något har bevisligen fått detta att hända annars kortsluter inte zenern. Jag håller för troligt att det är de små elektrolyterna i primärdelen som är dåliga, detta får du se efter nästa strömavbrott eller om videon fått kallna med utdragen nätsladd några timmar.

I alla fall grattis till att du fick igång maskinen, leifline

Reply to
leifline

Ok, jag började faktiskt med att byta dom små elektrolyterna på primärsidan så då kanske den funkar ett tag ändå. :)

/Jon

"leifline" skrev i meddelandet news:xhwkb.33813$ snipped-for-privacy@newsc.telia.net...

är

kallna

Reply to
Jon Lissmats

Applåder, njut av livet och din video. leifline

Reply to
leifline

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.