Philips TV med CP110 chassie...

Hej!

Har en Philips TV med ett CP110 chassie. Jag har bytt n=E5gra kondensatorer och har f=E5tt ig=E5ng den igen men den =E4r inte riktigt som den skall =E4nd=E5 och undrar om n=E5gon har litet tips vad jag kan leta efter fel?

Det som h=E4nder =E4r att jag f=E5r upp horisontala vita streck. Det spelar ingen roll vilken kanal jag st=E4ller in eller s=E5. Kopplar jag p=E5 Text-TV s=E5 h=E4nder inget heller utan samma vita streck hela tiden. Jag har =E4ven testat att koppla ur Text-TV modulen utan f=F6r=E4ndrat resultat.

Jag har tagit en bild (d=E5lig men den kanske r=E4cker) som jag kan ladda upp om det skulle underl=E4tta.

Som sagt, mycket tacksam f=F6r tips!

Reply to
BL
Loading thread data ...

BL skrev:

ildr=F6rskortet) lite grann. /janne=20

Reply to
janne

Janne!

Tack f=F6r ditt svar men det =E4r inget problem med att "screen" =E4r f=F6r h=F6g, det =E4r n=E5got annat. Som sagt, kanaler osv. fungerar inte alls ej heller RGB in via SCART s=E5 f=F6rutom att TV:n uppf=F6r sig normalt med fj=E4rrkontrollen och standby m.m s=E5 =E4r TV:n s=E5 att s=E4ga "d=F6d= "=2E

Jag har lagt upp bilderna jag tog ocks=E5;

formatting link
formatting link

Jag tog bilderna med min kamera i telefonen s=E5 dem =E4r inte s=E5 bra men visar i alla fall resultatet.

janne skrev:

en.

da

bildr=F6rskortet) lite grann.

Reply to
BL

Något gör att röret drar på max strålström. Antingen är det G-2/screen voltage som är åt h-e för hög, eller så är det katoderna som är för lågt spänningssatta. Mät med en högohmig voltmeter på bildrörssockeln, om allt är rätt så har du c:a 150v dc på var och en av de tre katoderna och g2 ligger på c:a 3-400v. Om katoderna ligger för lågt kan det bero på att matningen till RGB trissorna saknas helt. (är cirka 180v och tas från hs-trafon via diod och konding) Eftersom röret lyser upp i grått/vitt så är felet någonstans som de tre kanonerna använder gemensamt. Om det vore bildrörsfel typ kortis katod till glöd hade röret lyst upp i den färg som den kortade katoden sköter om. (Rött, Blått eller grönt)

--
Hälsningar från Hönö
Tv-Jensen
Reply to
Tv-Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.