MPEG4 i marknätet för TV

Jo det är just därför som extern box är det som gäller, istället för mottagare inbyggd i bildskärmen.

Reply to
Ken
Loading thread data ...

"Ken" skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Med det inte sagt att gamla apparater är bättre, dom första färgtv-apparater som Luxor levererade var rena katastrofen, ett ställe på pertinaxkortet blev så varmt så det brann, folk och även prao fick sitta och såga ur bitar som dom ersatte med tillfälliga moduler på fabriken i Motala. Dom var rena värmeelementen. Det här var i början av 70-talet men problemen fanns även i mitten av 70-talet.

När jag läste tv-teknik på 80-talet, fick vi in många apparater med termiska fel och ofta undermåliga lödningar, oftast Luxor som var kända för det men även andra märken, så många av dom gamla 70-talarna har varit inne, men konstigt nog tuffar dom oftast på, jag har själv två stycken gamla as kvar i uthuset som fungerar.

/p

Reply to
/Putte

Inga problem, sådana finns det gott om i varenda skyltfönster, men kanske inte riktade till hemmakonsument då det krävs en satans massa kringutrustning och sånt finns det redan gott om. Jag är lite osäker på om digitalmottagaren drar så mycket extra ström efterssom man aktiverar den separat, man kan alltså inte köra analogt och digitalt paralellt. Tv'n är en Samsung LE32R86

/p

Reply to
/Putte

Då är frågan: Hur många gånger har du lagat din apparat?

Följdfråga: Skulle du ha lämnat in den för reparation om du inte hade haft några kunskaper om TV-reparationer? Eller skulle du ha slängt den om reparationen skulle kosta som en halv ny TV eller mer?

--
/Anders
Reply to
Anders N

Den har inte svikit mig ännu. Gjorde en modifiering för att få videoingång via optokopplare eftersom chassiet är spänningsförande. Funkar perfekt det också.

Troligen, men den har inte gått sönder ännu.

Troligen.

Reply to
Ken

Nja, en CA-modul skulle kunna koda om signalen så att den går att se på en TV som inte klarar MPEG4. Boxer håller tydligen på att utvärdera en sådan. Är lite osäker på om produkten (från Neotion) finns på marknaden eller endast som prototyp. Skulle tippa att funktionen inte blir helt "transparent" och att visa TV behöver uppgraderad mjukvara för att det skall fungera, men det kan ju vara ett sätt att förlänga livet på TVn några år.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Egentligen spelar det inte så stor roll roll, en CA kostar 500:-, ungefär samma som en box men då kanske man vill ha en med med hårddisk i iallafall. Som sagt, den inbyggda boxen spelade ingen roll för valet av tv'n.

/p

Reply to
/Putte

För marknätet finns box med MPEG4 HDTV och HDMI-utgång.

formatting link

Reply to
Ken

Han går alltid i konkurs.

Reply to
Ken

Beror nog mest på att vi startade digital-TV tidigt (1999) innan MPEG4 kom igång.

Reply to
Ken

Gäller inte generellt. Rent allmänt kan man säga att för marknätet kan man tämligen fritt välja box av vilket fabrikat man vill, kabel är i princip lika lätt men utbudet är lite sämre. För satellit finns ett stort utbud trots att operatörerna där jävlas mer med sina kunder, men det finns även där möjlighet att välja boxar som ger större frihet (än så länge i alla fall, de försöker låsa in sina kunder så gott de kan).

Sant, men mycket av det som sänds är i såpass dåligt skick att det ser bäst ut på en trött tjock-TV.

Ville bara belysa att det inte är HDMI-interfacet som skrämmer dem.

Med en lite sundare attityd från operatörerna på satellitmarknaden så skulle du ju lika gärna kunnat ha en box för både CD och Viasat. Hade den boxen dessutom hårddisk och en fjärrkontroll som styr On/Off till TVn så hade du skött i princip alla dagliga TV-relaterade operationer med en fjärr.

De sänds i vanlig DVB-T, men personligen gissar jag att det inte blir någon ordentlig satsning på HDTV i marknätet innan man kan köra DVB-T2 så att man kan utnyttja de försvinnande få muxarna lite bättre.

Det bör göra det, men man skall inte ge sig fasen på det. Jag vet åtminstone en box med CI-slot som har olika firmware beroende på vilket krypteringssystem man tänker sig köra.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Inte illa att den har hållt så länge utan underhåll :-)

Samma som mig. Gjorde ett halvdant försök att få liv i en Goldstar som jag trivdes med. Men den fick gå till återvinningen då det skulle kosta för mycket att få lagat den kontra köpa en ny.

--
/Anders
Reply to
Anders N

larar MPEG2)=20

K=C3=A4nns som om man blandar hej vilt =C3=B6verf=C3=B6ringsstandard med = inneh=C3=A5llet den eventuellt transporterar i och hur RF-signalen som =C3=B6verf=C3=B6r protokollet moduleras,

MPEG4 liksom MPEG1 =C3=A4r digital information som kan paketeras i bitstr=C3=B6mmar enligt standarden MPEG2.

I datorv=C3=A4rlden skulle man kanske kunna j=C3=A4mf=C3=B6ra MPEG2 med = IPv4. Via IPv4 (internetprotokoll) kan man liksom via MPEG2 =C3=B6verf=C3=B6ra bitst=C3=B6mmar vars inneh=C3=A5ll kan vara n=C3=A4stan vad som helst, = bara det g=C3=A5r uttrycka med ettor och nollor. De b=C3=A4gge protokollen har faktiskt = stora likheter.

DVB-T =C3=A4r liksom USA:s motvarighet ATSC beskrivningen av en modulationsmetod som =C3=B6verf=C3=B6r bitstr=C3=B6mmar utan tekniskt = krav p=C3=A5 protokoll =C3=A4ven om b=C3=A5da valt MPEG2 TS. Deras analoga = f=C3=B6reg=C3=A5ngare hette PAL och NTSC som =C3=A4ven de =C3=B6verf=C3=B6rde en del digital = information om =C3=A4n betydligt ineffektivare.

DVB-H (och troligen DVB-T2) kan samexistera med DVB-T p=C3=A5 samma MUX men DVB-H har v=C3=A4sentligt annan typ av kanalkodning/modulation. Det finns inget som hindrar alla =C3=B6verf=C3=B6r samma inneh=C3=A5ll typ = MP3-fil eller TV-bild men DVB-H liksom T2 kan troligen =C3=B6verf=C3=B6ra filen mer = effektivt eftersom man har inkluderat modernare kompirmeringsstandarder och som inte var aktuella den g=C3=A5ngen standarden frystes f=C3=B6r DVB-T och = MPEG1. Hade det inte varit en fryst standard s=C3=A5 skulle ingen kunna = tillverka mottagare som =C3=A4r kompatibla med enspecificerad teknikniv=C3=A5. V=C3=A5rat nuvarande digitala markn=C3=A4t =C3=B6verf=C3=B6r MPEG1 i = paket som paketeras enligt MPEG2 och moduleras enligt DVB-T. D=C3=A5 komprimeringsstandarden h.264 =C3=A4r mer effektiv p=C3=A5 stora = bitstr=C3=B6mmar s=C3=A5 =C3=A4r den l=C3=A4mplig f=C3=B6r t.ex. HDTV. H.264 =C3=A4r en del av det som ryms under MPEG4 s=C3=A5 d=C3=A4rf=C3=B6r= ser f=C3=B6rmodligen n=C3=A4sta till=C3=A4gg till v=C3=A5rat markn=C3=A4t ut s=C3=A5 h=C3=A4r: MPEG4 -> MPEG2 -> DVB-T2 men det =C3=A4r inte s=C3=A4kert eftersom T2 = inte =C3=A4nnu finns som standard men de flesta antar att den blir mycket lik DVB-S2.

/Alf

Reply to
Alf.F

Det gör man inte, man sänder med DVB-T och MPEG4/H.264 kodning vilket de gängse modellerna i Sverige inte klarar (finns enstaka undantag).

Knappast eftersom DVB-T2 inte är specificerat ännu, skulle tippa att det dröjer cirka 2 år innan produkter dyker upp.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.