Hitachi TV-problem CP28W410TAN-391

V=E5r TV st=E4nger av sig sj=E4lv d=E5 o d=E5, och sl=E5r p=E5 igen sj=E4= lv. Ibland =E4r det =E4ven sv=E5rstartad n=E4r den =E4r kall - den g=F6r ett startf=F6rs=F6k men avbryter efter n=E5gon sekund. Man f=E5r g=F6ra ett stort antal startf=F6rs=F6k innan den g=E5r ig=E5ng. Detta intr=E4ffar i perioder - den kan g=E5 bra hela dagen f=F6r att pl=F6tsligt b=F6rja sl=E5 av sig g=E5ng p=E5 g=E5ng. Den fungerar annars bra. Det h=E4r =E4r inget roligt fel att fels=F6ka. =C4r det n=E5gon som k=E4n= ner igen symptomen? =C4r det n=E4tdelen eller problem med B+?

Bosse

Reply to
Bo Siltberg
Loading thread data ...

"Bo Siltberg" skrev i meddelandet news:ejc292$vf9$ snipped-for-privacy@news.al.sw.ericsson.se... Vår TV stänger av sig själv då o då, och slår på igen själv. Ibland är det även svårstartad när den är kall - den gör ett startförsök men avbryter efter någon sekund. Man får göra ett stort antal startförsök innan den går igång. Detta inträffar i perioder - den kan gå bra hela dagen för att plötsligt börja slå av sig gång på gång. Den fungerar annars bra. Det här är inget roligt fel att felsöka. Är det någon som känner igen symptomen? Är det nätdelen eller problem med B+?

Bosse

------------------------------------------------------------ Hej Bosse. Löd om stabb-kretsarna i sekundären. Brukar aldrig vara något annat på dessa. /Morgan

Reply to
Morgan

Hej Morgan! Har ett liknande problem med denna modell, men det är att den startar upp och precis när bilden kommer slår den tillbaka till standby. Har testat alla tipsen i Euras inklusive motstånden till katoderna som var litet "kokta" men ej avbrott i. Nästa jag tänkte var att provbyta vertikal-ic:n innan jag ger upp. Tacka vet jag Phillips K-9..:-) Thomas

--
Hälsningar från Hönö
Tv-Jensen
Reply to
Tv-Jensen

=E4lv.

tt

t

nner

=20

r=20

r=20

Symptomen p=E5 v=E5r TV var liknande vid uppstart - bilden "tittade" fram=

n=E5n millisekund innan TVn slog av. Efter oml=F6dning av tv=E5 stabbar (ic951 o 952 om jag kommer ih=E5g r=E4tt) s=E5 har den g=E5tt bra nu i et= t par veckor. Tack Morgan!

=C4r Hitachi speciellt sv=E5ra? Jag har Sv=E4rmors Tv i garaget ocks=E5, = en CP2142AN som =E5skan tog i somras. Switchregularn MC44604P konstaterades trasig. Efter byte s=E5 blinkar lysdioden p=E5 framsidan med ca 4Hz. Jag har inte kunnat hitta vad som =E4r fel, om den verkligen g=F6r startf= =F6rs=F6k eller vad den h=E5ller p=E5 med. Switchregularn l=E4r ha en standbymode e= nligt databladet, men jag har inte kunna avg=F6ra i vilken mode den befinner si= g i efter att ha m=E4tt p=E5 alla pinnar med osc. I desperation h=F6jde och s= =E4nkte jag standbypinnen p=E5 kretsen, med tanken att det kanske var fel p=E5 =E5termatningen fr=E5n sekund=E4ren, men utan skillnad p=E5 n=E5n annan p= inne. Pl=F6tsligt s=E5 gav driven Q802 upp och kortsl=F6t. Sedan dess har TV st= =E5tt o dammat. Kan det va fel p=E5 MC44604P igen?

Bosse

Reply to
Bo Siltberg

Jo min K9 fyller 31 år snart (V10) och "still going strong".

Reply to
Ken

En helt outstanding konstruktion denna modell! Lätt å mecka med m.m. Hmm 31år, då har du modellen med med 140-röret, litet långsam uppglödning men en livslängd utan dess like! 410-röret (Quickstart) var en förbättring då, men tyvärr sänkt livslängd... Själv har jag nu en K-40 (Nöjesmaskinen) sen 1986, den går som en klocka och är nästan alltid igång. Den blev litet slö i röret, men en blåsning av katoderna med bildrörsprovaren gjorde att den levde upp igen! Synd bara att den inte tar hyperbandkanalerna i kabelnätet... Ljudet är ju bara så gôtt för att vara inbyggt utan att behöva koppla till en yttre ljudanläggning. Jämför detta med dagens LCD/Plasma som nästan alla har "transistorradiohögtalare" De var bättre förr..:-)

--
Hälsningar från Hönö
Tv-Jensen
Reply to
Tv-Jensen

Jag förstår din principiella tanke, men vad spelar det för roll i praktiken, alltså att det skall bli billigare/bättre antar jag, om varje enhet är renodlad för sitt syfte, så att det underlättar för en uppgradering, när du ändå verkar använda saker som är åtskilliga år gamla.

Inget fel på gamla saker, jag bara reagerade på just argumentet till att köpa renodlade saker när de ändå inte byts ut i brådrasket och då spelar ju det ingen större roll rent ekonomiskt om kostnaden slås ut på 20 år.

Mvh Fredrik Möller

formatting link
- Digitalkamerans vän

Reply to
Fredrik Möller

Nej det blir oftast dyrare med helt separata neheter totalt sett.

Ålldern är ingen nackdel. det är fuktionaliteten som är det viktiga. När det gäller ljuddanläggningar var de bäst under 80-talet och är överlägsna moderna saker fortfarande eftersom man numera enbart satsar på design och massproduktion (billighet).

Om man köper en vanlig platt-TV idag så innehåller de oftast bara en analog TV-mottagare som redan är oanvändbar i många fall eftersom vi numera kör digitalt. Man måste alltså ändå ha en separat box till den eller köpa helt ny TV.

Köper man en platt-TV med digital mottagare idag så blir den omodern om några år när vi går över till MPEG-4, då måste man också köpa en separat box till den. Eller köpa helt ny TV.

Utvecklingen går så fort nu och det blir nya standarder hela tiden, det är alltså inte alls som förr på den analoga tiden. För min del vill jag inte alls ha allt integrerat i samma burk eftersom det är så osmidigt. Högtalare i en platt-TV gör den bara onödigt stor. Bildskärm för sig, ljudanläggning för sig, mottagare med avkodare för sig o.s.v. för så har jag kört sedan 70-talet och jag anser det överlägset. Kanske inget för "Svenssons" som är allergisk mot sladdar. Min nuvarande TV-bildskärm är en analog bildrörsmonitor som inte har några andra finesser annat än att visa bilden. Jag har så stora krav på ljudet att en inbyggd ljudanläggning i TV:n är totalt otänkbart. Min ljudanläggning består av 4 ljudkanalers surround och

22 högtalarelement fördelat på 7 högtalare.
Reply to
Ken

Nej det blir oftast dyrare med helt separata enheter totalt sett. Anledning är att få större flexibilitet och få det bättre tekniskt.

Åldern är ingen nackdel. det är funktionaliteten som är det viktiga. När det gäller ljudanläggningar var de bäst under 80 till 90-talet och är överlägsna moderna saker fortfarande eftersom man numera enbart satsar på design och massproduktion (billighet).

Om man köper en vanlig platt-TV idag så innehåller den oftast bara en analog TV-mottagare som redan är oanvändbar i många fall eftersom vi numera kör digitalt. Man måste alltså ändå ha en separat box till den eller köpa helt ny TV.

Köper man en platt-TV med digital mottagare idag så blir den omodern om några år när vi går över till MPEG-4, då måste man också köpa en separat box till den. Eller köpa helt ny TV.

Utvecklingen går så fort nu och det blir nya standarder hela tiden. Det är alltså inte alls som förr på den analoga tiden. För min del vill jag inte alls ha allt integrerat i samma burk eftersom det är så osmidigt. Högtalare i en platt-TV gör den bara onödigt stor och det låter illa. Bildskärm för sig, ljudanläggning för sig, mottagare med avkodare för sig o.s.v. för så har jag kört sedan 70-talet och jag anser det överlägset. Kanske inget för "Svenssons" som är allergisk mot sladdar. Min nuvarande TV-bildskärm är en analog bildrörsmonitor som inte har några andra finesser annat än att visa bilden. Jag har så stora krav på ljudet att en inbyggd ljudanläggning i TV:n är totalt otänkbart. Min ljudanläggning nu består av 4 ljudkanalers surround och

22 högtalarelement fördelat på 7 högtalare.
Reply to
Ken

Hur är det med de platta datorskärmarna som finns idag? Finns det någon sådan med någon typ av ingång som man kan ansluta till en separat mottagare? /peterj

Reply to
Peter Justesen

Jo det finns nog sådana att köpa ser jag.

formatting link

Reply to
Ken

Tilläggas bör att man numera även har olika sändningssystem såsom marksänd TV, kabel-TV, satellitsänd TV och IPTV som är det senaste, där signalen går via internetanslutningen. Alla dessa olika system kräver olika mottagare och därför är det mycket dumt att ha en mottagare inbyggd i bildskärmen som oftast bara klarar en av varianterna. Alltså ett mycket gott skäl att aldrig ha mottagaren inbyggd. Separata enheter blir alltså allt viktigare med åren.

Reply to
Ken

Beror på vad man menar med "omodernt". För mig är omodernt när de inte längre uppfyller mina krav och det har inget att göra med vad andra anser. Status och sådant skryt är inget för mig.

Då har du nog fattat fel. Flexibiliteten gör det billigare och framför allt bättre på riktigt lång sikt. Jag behöver alltså inte byta ut sådant som inte behöver bytas bara för att en liten detalj inte duger längre. Det handlar alltså inte bara om pengar det här. Kvalité på olika sätt är oerhört viktigt för mig. Det gäller t.ex. funktionellt, hållbarhetsmässigt och användarmässigt m.m.

Elräkningen är försumbar för sådant. Digitala förstärkare har jag ännu inte sett så många. Det är tydligen svårt att få sådana att låta bra.

Tack och lov finns det möjligheter fortfarande.

Det där fungerar ju utmärkt ännu. Dock har inte alla boxar RF-utgång, så det gäller att gamla TV:n har lämplig ingång om man köper box utan RF-utgång.

På den tiden fanns inget annat, men numera är det helt annorlunda. Jag skulle inte köpa en sådan idag med inbyggd mottagare. Den TV jag kör nu är från 1985 och redan då var det separata enheter. Den tillhörande analoga mottagaren från 1985 ser ut som vilken separat digitalbox som helst från idag med fyra SCART-kontakter. Dock är den bara analog. Den är utbytt mot min moderna digitalbox och samlar numera damm.

12 mars blir analogmottagaren oanvändbar här i Stockholmsområdet när de analoga TV-sändarna stängs av för gott.

På 80-talet när man ville ha bra ljud fanns det bra lösningar.

Det är bra ljud jag satsat på. Spelar aldrig högt. Med åren har det blivit så många högtalare genom komplettering. De äldsta högtalarna är från 1970 och låter fortfarande lika bra som då. De är hembyggda. Jag är mycket noga med mina val och satsar alltid på bra grejor och vägrar köpa skit. Ofta gör jag modifieringar och konstruerar och bygger eget vid behov vartefter behov uppstår.

Reply to
Ken

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.