Fråga om inspelningsbar DVD.

Funderade på en sak. Jag saknar min gamla video för inspelningens skull och såg att DVD med hårddisk blivit prisvärda. Vad ska man satsa på mellan 2 - 3000:-, den ska kunna paus'a för att senare spela upp (vet inte vad det där heter).

Sedan funderade jag vidare, nu har ju jag förinstallerad box i TV'n som funkar bra och vill inte investera i en ytterligare, men funkar det ihop med en sådan DVD? borde inte boxen ligga före DVD'n för att allt ska fungera? Kankske går det att koppla runt på något sätt. Som sagt, vet ingenting om dessa DVD.

Att köpa en DVD med inbyggd box verkar inte heller så intressant.

/p

Reply to
/P
Loading thread data ...

"/P" wrote in news:fjl2ic$7ak$ snipped-for-privacy@news.datemas.de:

Är det det digitala marknätet du pratar om?

Då måste du ha en box före eller inbyggd i DVD-inspelaren.

Jag föreslår dock att du skaffar en inspelare med både hårddisk och DVD så får du det bästa av två världar - du kan spela in sådant du bara vill se på på hårddisken och raderar det efteråt medan det du vill behålla kopierar ut på DVD innan du raderar det från hårddisken.

Jag skulle välja en med inbyggd dekoder för trots de nackdelar som finns så tycker jag att fördelarna överväger. Tyvärr så kommer du troligen att behöva två kort om du inte väljer att använda boxen även för att titta på TV (men då förlorar du möjligheten att spela in något annat än det du tittar på). Det finns även en card-splitter att köpa så att du kan använda ett kort till flera apparater men jag har inte adressen i huvudet.

--
Mvh

/RE
 Click to see the full signature
Reply to
Roger Eriksson

Cardsplittern SmartWi säljs av bla.

formatting link

Har inte testat själv men om man Googlar lite så hittar man flera lyckliga historier.

--
John-Henri Eklund
jonne@swnet.nu
 Click to see the full signature
Reply to
John-Henri Eklund

Njet. Då har du ju ändå bara en mottagare (den i TVn) så du kan inte titta på och spela in olika kanaler, och för övrigt har du ju ingen kortläsare för det extra kortet. Tvillingkortet är lite motbjudande anser jag. Har man redan betalt för ett kanalpaket så borde man få se det på mer än en apparat inom samma hushåll. Cardsplitters är tydligen enda sättet. Kostar en slant i inköp men det betalar sig på ett drygt år jämfört med ett tvillingkort från boxer om jag minns rätt.

Avigsidan med att använda den inbyggda mottagaren i TVn även för inspelning är (utöver att man inte kan se en kanal och spela in en annan) att man tappar lite i bildkvalitet eftersom signalen genomgår ett par extra konverteringar innan den spelas in samt att jag antar att TVn måste stå på för att det skall finnas någon signal att spela in.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

inns

gen att

att titta p=E5

det du

an anv=E4nda

liga

Min thomson har bara 2 timmars timeshift, r=E4cker d=E5ligt se min tr=E5d. Sony har med inbyggd tvmottagare men den kostar kring 4000. Jag har/skulle valt med separat box. D=E5 inbyggda har strulat. De kommer ocks=E5 att bli omoderna fort, ny teknik redan p=E5 v=E4g. Spelarna =E4r s=E5 buggiga s=E5 man kan lika g=E4rna bygga en (tyst) dator till uppgiften. Om man klarar sig utan timeshift, s=E5 klarar man sig l=E4nge utan hd. 4 timmars speltid/rw skiva kanske mer. F=F6r runt 1500 f=E5r man en vhs ers=E4ttare.

Reply to
buss100

Tänkte kanske en boxer innan DVD'n och antennsplitter till tv'n samt kort i både boxer och tv, då borde det funka.

Jo tvillingkort mjölkar konsumenterna onödigt. Den inbyggda mottagaren går väl knappast att spela in via, inte via hdmi, du kanske menar via scarten isåfall, men det vill man ju inte såklart.

Jag måste ändå ha en CA-modul så det blir nog en boxer eller två separat ändå som "buss100" rekomenderade, samma pengar ändå men en extra fjärr.

Jag tänkte på en annan sak, DVD'n som jag har nu är seg som sirap på att visa foto, hur är det om man lägger jpg på hårddisken på en DVD, blir det fart på bläddringen då? "buss100" har du kollat det på din?

/p

Reply to
/P

s:fjls4p$qm3$ snipped-for-privacy@news.al.sw.ericsson.se...

=E4nda den

ch titta

inte

n
e

se

dligen

ygt

spela

scarten

separat

j=E4rr.

=E5 en DVD,

n?

Har bara 5 bilder =E4nnu, men det verkar snabbt. Men n=E4r man skall titta p=E5 film, s=E5 finns inte skip +. Som vid .mp3 ljud. Efter varje film f=E5r=

man steppa ner fr=E5n start. =D6ver 200 timmars kapacitet, det kan bli n=E5gra filmer.Filmerna numreras inte heller, s=E5 man kan hoppa. K=E4nns som den l=E4ser in dvd l=E5ngsamt. G=E4ller thomson. Prova sony, sn=E5la int= e p=E5 n=E5gra 100 lappar. Man blir bara sur n=E4r det inte funkar som man vill.

Reply to
buss100

Du menar att du tänkte ha en box bara för inspelning. (Boxer är företaget som hanterar abonnemang i marknätet, skilj på dessa så minskar risken för missförstånd)

Antennsplitter behöver du knappast eftersom de allra flesta boxar har RF-loopthrough. En splitter ger dessutom signalförlust.

Lösningen med box+DVD för inspelning är osmidig på många sätt, främst när det gäller timerinspelning. Dels måste timern programmeras i boxen, dels skall man (om möjligt) ställa in DVDn för att starta inspelning när den känner signalen från boxen. Ibland finns inte den möjligheten och då måste man programmera timern även i DVDn.

Dels finns väl ingen DVD-inspelare som tar HDMI in (eller?), dels finns ytterst få boxar som har HDMI ut, så hur du än gör blir det antagligen analoga signaler, sannolikt RGB.

Personligen har jag valt en box med dubbla tuners och hårddisk. Jag kan då inte föra över digitalt till DVD utan det får ske via SCART. Eftersom det mesta jag spelar in inte är tänkt att sparas så bedömde jag inte det som så viktigt. I gengäld sköter boxen allt. Jag tittar via den, den visar text-TV, den spelar in, jag kan pausa direktsändning och jag kan köra "chase play" om jag kommer hem en stund efter att inspelningen börjat. Allt detta med bara ett kort. Timerprogrammering är busenkelt och alla inspelningar döps med programmets namn så man lätt hittar. En HDD/DVD med inbyggd digitalmottagare kan göra i princip samma saker, men eftersom de som finns på marknaden idag endast har en mottagare så den blir inte riktigt lika flexibel.

Prylar avsedda för TV-inspelning brukar vara kass på bildvisning. Sega, föga användarvänliga och med dålig bild.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Ja jävlar, såg inte att jag skrev det, låter så lika. Sorry!

Kanske inte, men hdmi på min tv är bara in om jag fattat rätt.

Reply to
/P

fr=E4mst

en,

ten

en

a scarten

.

de

D

=E5 en DVD,

din?

Tar inte HDMI extremt mycket plats?

Reply to
buss100

Har bara 5 bilder ännu, men det verkar snabbt. Men när man skall titta på film, så finns inte skip +. Som vid .mp3 ljud. Efter varje film får man steppa ner från start. Över 200 timmars kapacitet, det kan bli några filmer.Filmerna numreras inte heller, så man kan hoppa. Känns som den läser in dvd långsamt. Gäller thomson. Prova sony, snåla inte på några 100 lappar. Man blir bara sur när det inte funkar som man vill.

-citat-

Är det så du kan köra nästa bild när den första laddat in? Det där med att steppa från start verkar jobbigt, kanske barnsjukdomar som med det mesta.

/p

Reply to
/P

Tar inte HDMI extremt mycket plats?

-citat- Jag menar kontakten eller kabeln hdmi, du kanske menade HD-format.

/p

Reply to
/P

Nää, 13,9x4,45 mm, fast det var nog inte det du frågade. Du kan väl klippa ner den citerade texten så jag ser i vilket sammanhang du frågar, och gärna vara lite mer specifik i din fråga.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Se då till att den klarar MPEG4 !

Reply to
Ken

- snipped-for-privacy@y43g2000hsy.googlegroups.com...

t, fr=E4mst

oxen,

ng

heten

aren

via scarten

t

RT.

=F6mde

DVD

p

p=E5 en DVD,

=E5 din?

P=E5 h=E5rddisken eller dvd-skivan.

Reply to
buss100

Nej, det tar ingen plats alls på skivan. HDMI är en standard som beskriver gränssnittet för överföring av digital bild och ljud. Det som skickas över HDMI kan ta mer eller mindre plats beroende på vad som skickas och hur det behandlas innan det lagras. HDMI kan ju användas för överföring av normalupplöst TV-signal och sedan kunde man komprimera detta på lämpligt sätt. Detta rent hypotetiskt då jag inte tror det finns någon utrustning som tar emot via HDMI för att lagra på disk, och med nuvarande licensregler kommer det heller aldrig att finnas eftersom man tydligen inte licensierar inspelningsutrustning.

Spånar man lite kring inspelning av HDMI så inser man snart att det inte är tal om att lagra ner den råa bitströmmen. För en signal i

1080p så ligger bittakten på ett antal Gbit/s, väljer man en lägre upplösning så sjunker det snabbt men man ligger ändå över vad utrustning i konsumentklass klarar, skrivhastigheten på DVD oaktat. Men med måttlig upplösning och en effektiv komprimering så hade det inte behövt ta så stor plats på disken.

På digitalboxar med inbyggd hårddisk lagras transportströmmen som tas emot från marknät/kabelnät/satellit utan någon komprimering eller konvertering. För normalupplöst signal i marknätet så tar en timme cirka 2GB (varierar alltså beroende på vilken bittakt den aktuella kanalen sänds med, SVTs kanaler brukar ha högre bittakt än övriga). Via satellit ligger man nog ofta lite högre än så. Tyvärr har jag inga siffror i huvudet för de HD-sändningar som nu pågår i de olika systemen, men jag tippar på cirka 3 ggr högre för 720p.

/Henrik

Reply to
Henrik Johnsson

Nej det är helt fel upfattat. Jag har både filter och är inte nyfiken. Dessvärre syns inlägg via andra skribenter. Mycket av det vi skriver är adresserat till alla som läser här, inte bara en enda person. Därför kan det bli så där.

Reply to
Ken

"Ken" skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Visst, frågan är ju hur du då kan besvara Ps inlägg direkt och inte går via någon annan skribents inlägg?

_Allt_ som postas till usenet är adresserat till alla. Vill du ha privat kommunikayion så får du maila.

--
Henrik Bengtsson
Reply to
Henrik Bengtsson

Henrik Bengtsson käftade emot i swnet.diverse,swnet.teknik.elektronik och producerade :

Ge han inga idéer nu...

--
"Nu gick det inte att klicka på ditt namn, men sökte på www.susning.nu.
Där kom ju din personliga profil upp!"
 Click to see the full signature
Reply to
Roland R

Så det är därför du svarar mig direkt? Fast jag enligt dig själv ligger i ditt filter:

formatting link

Om du inte minns den diskussionen så förklarar jag snabbt lite snabbt: Du förfalskade ett citat och skyllde vid ett tillfälle på att det var min newsläsare det var fel på, vid ett annat tillfälle kallade du mig psyksjuk och kort därefter påstod du att du filtrerade mig för att jag kom med personangrepp mot dig.

Nu är du inne på saker du inte förstår, precis som i den diskussionen som jag länkat till ovan.

--
John-Henri Eklund
jonne@swnet.nu
 Click to see the full signature
Reply to
John-Henri Eklund

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.