48V källa?

Någon som sett ett 48V nätagg/adapter som är rimligt prissatt..? Behöver inte klara mer än 50 mA. (testa PoE). Har noterat att en del skrivare har ganska höga spänningar..

Reply to
pbdelete
Loading thread data ...

50 mA - en sådan aggregat bör du ganska enkelt kunna snickra ihop med någon switchar-krets. - vad har du för matninsspänning tillgänglig.

ja, laserskrivare har säkert någon eller tom. flera 1000-tal volt (men väldigt låg ström) för att få den elektrostatiska transfereringen av toner mellan OPC-trumma och papper att fungera.

/TE

Reply to
torbjorn.ekstrom

Med tanke på att jag grävt i PoE 802.3af flyback converters så kanske det borde gå att snickra ihop, men för detta föredrar jag färdig lösning över disk. Ev blir det två packar alkaliska batterier.. ;)

Vanliga bläckstråleskrivare kan ha upp till 30V har jag sett iaf. Kanske man kan ändra någon spänningsdelare och få andra spänningar?

Den reglerloopen jag såg i PoE bestämmer spänningen mha av en spänningsdelare.

Reply to
pbdelete

även med switchare typ simpleswitcher har jag fått kondingar att lyfta på hatten och ryka väldigt kvickt bara för att återkopplingsloopen inte fungerar - som tex. att montera 3.3 kOhm - fast med en nolla för mycket...

mao, det är inte så himla svårt att skapa sig högspänning med rätt val av kretsar och kringkomponenter...

/TE

Reply to
torbjorn.ekstrom

I en flyback konstruktion med en justerbar shunt som styrs av en spänningsdelare via en optokopplare (ctr=200%). Kan man skapa ytterligare stabila spännings utgångar utan seperat optokopplare m shunt? T.ex. trafo där man nyttjar att lidningstalen i förhållande till varann är konstant. Misstänker dock att dom andra spänningarna inte skulle reglas speciellt bra.. (kolla

formatting link
Ex7).

I ex7 misstänker jag att 5.5V utgången svänger friskt med 3.3V belastningen.

Reply to
pbdelete

tja, tänk PC-nätagg - där är 5 eller 3.3 Volt slingan är hårt reglerad medans de övriga spänningarna hänger på som slavlindningar utan reglering i trafon.

det är därför som ev kylfläkt rusar en aning i varvtal när CPU:n går hårt och switchen måste jaga på en aning mera pga. inre resistansen på

5-volt lindningen och ger ett magnetefält motsvarande 5.5 Volt - vilket uppväxlat resulterar något högre spänning på 12-voltslindningen oavsett lastgrad.

motsvarande så jagar switcharen om 12-volt är lastad vilket resulterar att 5-volt inte upprätthålls om inte switcharen kompenserar för detta.

man kan kalla detta för en hård magnetisk koppling, och det är resistansen i lindningarna som gör den magnetiska kopplingen mindre än teoretisk möjliga (vid superledande temperatur)

detta förutsätter att 5-voltslindningen är hyffsat lastad för att få snabb reglerrespons på 12-voltlindningen - är 5 Volten helt öppen så kan det bli jäkligt instabilt och dålig respons på 12-volten då 5-voltdelen måste ladda ur sig en smula för att ge signal till switcharen att dra på, oavsett hur hårt 12-volten är lastad.

ja, som sagt beror på vilken utgång som är reglerad samt om den är lastad. Med låg lastgrad och hög kapacitiv resevoar (kondingar) på reglerade utgången gör systemet trögt på respons. på alla slavlindningar.

/TE

Reply to
torbjorn.ekstrom

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.