Status schakelaars aan/uit monitoren

Kortzichtig. Maar grumbel lekker verder.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy
Loading thread data ...

Jij begrijpt het.

NOT.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Hou toch op met dat gekakel...

Ja daar sta je dan zeker naast, tuinkabouter!

Reply to
Rob

"O. Udeman" schreef in bericht news:53aeea95$0$2883$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

petrus bitbyter schreef op 28-6-2014 18:11:

Hier is geen touw aan vast te knopen. Het lijkt er op dat je een niet erg compatible newsprogramma gebruikt.

--
Don't ask what your country can do for you but what you can do for your 
country 


Hier begint mijn toegevoegde tekst (pbb) 

Veel nieuwsprogramma's geven aangehaalde tekst tekst aan met een ">" aan het  
begin van een regel. Mijn nieuwslezer doet dat niet daarom zet(te) ik een  
regel met drie sterretjes "***" tussen de oude en de mijn nieuwe tekst.  
Klaarblijkelijk beschouwen sommige nieuwsprogramma's dit als het einde van  
het bericht en geven de tekst er onder niet weer. Hieronder de tekst die uit  
bovenstaand bericht is weggevallen: 

RFID-tags zijn bedoeld om verplaatsbare objecten te lokaliseren. Dat kunnen 
goederen maar ook dieren of mensen zijn. Geen van alle plegen die een 
lichtnetaansluiting met zich mee te slepen. Er zijn mij dan ook geen tags 
bekend die bedoeld zijn voor voeding uit het lichtnet. 


is. Dat betekend dat de ingangsspanning van de tag-voedingen over een enorm 

gedaan voor een LED maar het wordt er niet eenvoudiger op. 

Er zijn mij twee manieren bekend om de stroom door een draad contactloos te 
meten. De zogenaamde stroomtransformator werk alleen voor wisselspanning, is 
onhandig en vrij duur. Zogenaamde HALL-sensors zij zowel voor wissel- als 

draad aan te brengen. Desnoods met een plakbandje. Je hebt dan wel een 
stukje elektronica nodig om de verandering in de sensor om te zetten in een 
signaal dat de voeding van de tag in- en uit kan schakelen. Uiteraard hebben 
beide voeding nodig maar die kan permanent zijn en onafhankelijk van de te 
schakelen lamp gehouden worden. 

Als je eenmaal zo ver bent dat je extra elektronica en een permanente 
voeding hebt, kun je de (dure!) tag net zo goed laten vallen en een 
microotje nemen die je op een 433MHz transmitter aansluit. Dat microotje 
moet dan wel geprogrammeerd worden, dat dan weer wel. 

petrus bitbyter
Reply to
petrus bitbyter

"Rob" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@xs8.xsall.nl...

Tjonge wat laat jij je kennen. Kan je simpel 500 euro verdienen met je beweringen en dan wuif je het weg. Sta je nu opeens niet meer achter je standpunten of is je zakgeld niet toereikend ?

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

Enerzijds plaatst jouw nieuwslezer geen > teken voor elke regel van het bericht waarop jij reageert, anderzijds snap jouw nieuwslezer het scheidingsteken voor de signature (2 streepjes + spatie) niet.

Het effect hiervan is dat op een normale newsreader jouw reactie identiek eruit ziet als het oorspronkelijke bericht (i.p.v. een reactie op het bericht) waarbij enkel een heel verhaal wordt toegevoegd aan de oorspronkelijke signature (die sommige newsreaders anders wordt weergegeven, in mijn geval licht grijze tekst op witte achtergrond). Omdat een fatsoenlijke newsreader bij het reageren op een bericht de signature van het vorige bericht verwijderd, gaat jouw bericht verloren tenzij je allerlei kunstgrepen uithaalt (zoals ik nu heb moeten doen).

M.a.w. jouw nieuwslezer maakt er een behoorlijke puinhoop van door zo ongeveer elke usenet conventie aan z'n laars te lappen. Dus daarom het vriendelijke verzoek om je aan de usenet etiquette te houden.

Reply to
Dombo

petrus bitbyter schreef op 29-6-2014 12:04:

Jouw newsreader snapt de bedoeling van twee verbindingsstreepjes achter elkaar niet.. :-)

Reply to
O. Udeman
[..]

+1
--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Lees deze draad nogeens goed door. Het gaat om een bepaald idee dat wellicht kan leiden tot een product. Je bent als bedrijf/fabrikant/importeur verplicht om veilige producten op de markt te brengen. Voor veel producten valt dit onder CE-markering, en daar gaat het hier juist wel om.

Het is helder dat dingen stuk gaan. Maar als het gebeurt moet de boel wel veilig blijven, en daar moet je als productonwerper rekening mee houden. Doe je dit niet, dan kom je echt van een koude kermis thuis

We hebben het nogmaals niet over het testen van bijvoorbeeld gereedschap, maar gewoon over de typekeuring van een product voordat jij of ik het ook maar op de markt gezien hebben.

Je gaat mij toch niet vertellen dat jij ieder jaar de VSA's uit armaturen schroeft om deze te testen?

--
Wim 
PA3DJS 
Please remove abc first in case of PM
Reply to
Wimpie

Er zijn zat oplossingen voor maar die betekenen meestal wel dat alle schakelaars en lampfittingen vervangen moeten worden. En er hangt een fors prijskaartje aan. X10 is wellicht nog het eenvoudigste omdat dat over bestaande bedrading kan communiceren. Aan de andere kant twijfel ik aan het nut om vanaf beneden het licht uit te kunnen doen. Wat als er iemand boven is die opeens in het donker zit? Voor de doorsnee persoon heeft domotica weinig toegevoegde waarde.

Een andere optie is om de schakelaars te vervangen door PIR sensoren. Dan gaat het licht vanzelf aan als iemand een ruimte binnenkomt en vanzelf weer uit als er een tijdje geen beweging is geregistreerd. Even met je hand waaien en het licht gaat weer aan.

--
Failure does not prove something is impossible, failure simply 
indicates you are not using the right tools... 
nico@nctdevpuntnl (punt=.) 
--------------------------------------------------------------
Reply to
Nico Coesel

Ik heb een tijdje gewerkt op een kantoor waar het licht op basis van een PIR sensor in- en uitgeschakeld werd. Inderdaad regelmatig even zwaaien of opspringen als het licht weer eens zomaar uitging; niet echt een verbetering t.o.v. een gewone lichtschakelaar. Nog een voorbeeld; een PIR sensor in de ruimte voor de toiletten waar de plas- en wasbakken staan maar niet op het toilet zelf; als binnen twee minuten niet iemand anders de toiletruimte binnen kwam of verliet dan zat je in het pikkedonker een bolus te draaien, de verdere details zal ik je maar besparen.

Maar hoe dan ook die oplossing voldoet niet aan Filbsy's vraag; de stand van de (licht)schakelaars kunnen monitoren met pc of smartphone of tablet. Het waarom van deze wens is mij nog steeds onduidelijk.

Reply to
Dombo

Ik werkte op een grote kamer, met de sensor aan de andere kant, hetgeen betekende dat ik ieder kwartier een schrijfblok, rugzakje, handleiding door de kamer zeilde, en elk uur ofzo alles weer kon ophalen (meestal was het dan ook tijd voor koffie of urine)

Hadden ze ook op de Vreselijke Universiteit. Dan deed ik even de deur open om het licht aan te zwaaien; meestal kwam er dan net iemand binnen...

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde

Het ging niet om aan of uit zetten, het ging om zien of het aan of uit staat.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Hetgeen ongeveer het meest irritante is dat de menselijke geest heeft bedacht en helaas ook nog technisch heeft gerealiseerd.. De afschrikwekkende voorbeelden van de ellende die dat veroorzaakt zijn hier middels diverse mensen reeds de revue gepasseerd... :-)

De manier van denken van die flipsy doet me denken aan de tijd dat personal computers net in opkomst waren en er nog al wat mensen waren die dachten dat personal computers alles konden. We zijn inmiddels zo'n

35 jaar verder en de personal computers in die toenmalige vorm bestaan niet meer en de bijbehorende beeldvorming is al lang en breed achterhaald door de realiteit.

Ik moet bij figuren als zo'n flipsy ook altijd denken aan de SF serie Star-trek, waar ze allemaal rondliepen met een soort tablet (zoals we dat nu noemen). Het idee dat je data over lichtjaren heen kon transporteren werd als vanzelfsprekend aangenomen (nonsens, zoals een kind weet), maar het overbrengen middels een draadloos signaaltje van

hun fantasie: de familieberichten van het thuisfront die waren binnengekomen op Starship Enterprise werden onder de bemanningsleden verdeeld middels het uitreiken van die tabletachtige dingen. Ongelofelijk, zeker als je het nu ziet en helemaal als je je realiseert dat men dat toen kennelijk als supertechniek van 300 jaar in de toekomst beschouwde..

--
Don't ask what your country can do for you but what you can do for your  
country
Reply to
O. Udeman

Benodigheden: 2 KAKU, 230V wisselrelais, voeding voor de retourzender.

--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

Waarschijnlijk zit Flpsy regelmatig met zijn futurologische knoppenkastje te spelen en komt hij er na 2 of 3 dagen achter dat de verlichting op verschillende plaatsen al dagenlang onnodig brandt. Misschien heeft zijn buurman ook zo'n kaku in gebruik en steekt de buurman bij Flipsy ongemerkt wat lampen aan.

Toch handig al die moderne snufjes....

--
Edward
Reply to
Edward

X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 16.4.3528.331: X Ongeschikt.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Ja, maar dan zit je meteen weer aan een dure Kaku zender vast.

Er schoot me iets anders te binnen.

Het gaat erom dat de aan/uit status wilt weten, vanaf een positie dat je dat niet zelf kunt waarnemen.

Dat kun je ook afleiden aan de toename of afname in het totale stroomverbruik. Als iets aan staat en je schakelt het uit neemt het verbruik af, als het al uitstond gebeurt er niks. Als iets uit staat en je schakelt het aan neemt het verbruik toe, als het al aanstaat gebeurt er niks. Maar dat werkt uitsluitend als de schakelaar het doet, en als de lamp het doet.

Als je wilt weten of een schakelaar uberhaupt effect heeft, zet je hem uit en vervolgens weer aan, of andersom. In ieder geval de tweede handeling moet het verbruik beinvloeden.

Zo kun je de status van willekeurig welk punt in huis ook afleiden van de centrale meter, en die moet dus op aanvraag het verbruik gaan vertellen aan wie het weten wil.

Een slimme toepassing kan met die informatie vrijwel alles te weten komen.

Natuurlijk is het totaal niet waterdicht. Als de statusmeting samenvalt met een andere oorzaak van veranderd verbruik is-ie onjuist. Maar dat kun je met herhalingen een beetje te lijf gaan. Als je bijvoorbeeld uit aan uit aan uit doet en het verbruik volgt na de 1e uit alle schakelingen, heb je al meer zekerheid.

Verder, als je niet alleen lampen maar ook andere apparatuur wilt meten, kun je bepaalde apparatuur niet zomaar uit/aan zetten. Dus daar kun je alleen maar iets te weten komen door hem op de gewenste stand te zetten, dan kom je hooguit te weten of die stand nog niet had.

Voor een simpele woonhuistoepassing is het mogelijk toepasbaar, en kastjes die dingen vanaf de centrale meter doorseinen.. die zijn er al dacht ik!

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Een goede KAKU kost in Hongkong nog geen tientje. Als je aan de ontvanger een wisselrelais hangt, en die uitgang aan de 2e zender, kan je continue uitlezen. Je moet die 2e zender dan wel voeden via een trafo, daar kan dan ook het relais op.

--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

Oh nee, het relais kan daar niet op.

--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.