Status schakelaars aan/uit monitoren

Hoeveel sluikverbruik ben je bereid om daarvoor te accepteren?

Jan

Reply to
J. J. Lodder
Loading thread data ...

Jij mag het onzin noemen, maar om PLOF (in technische of juridische zin) te voorkomen, moet je als fabrikant in kunnen staan voor de veiligheid van je product, en dat kunnen aantonen indien daar om gevraagd wordt.

Een van de manieren is door middel van een geharmoniseerde standaard(en). Veel bedrijven doen dit, zoals eerder aangehaald, via een derde partij. Naast veiligheid heb je ook te maken met EMC en bijv. WEEE, ROHS.

zin van ARBO om gebreken door gebruik op te sporen, en dat is iets heel anders. Dat zou je als keurmeester moeten weten.

--
Wim 
PA3DJS 
Please remove abc first in case of PM
Reply to
Wimpie

Rob en ik doelen op bijvoorbeeld dit:

formatting link

Jouw verhaal speelt pas als een product op de markt gebracht is. Waar Rob en ik het over hebben is het traject voordat het op de markt is. In mijn ogen ietwat vreemd dat dit nieuw voor jou is.

--
Wim 
PA3DJS 
Please remove abc first in case of PM
Reply to
Wimpie

"Wimpie" schreef in bericht news:lon5os$gbi$ snipped-for-privacy@speranza.aioe.org...

Dan hebben we het over de machinerichtlijnen en CE.....en daar gaat het NIET over (zie boven!!)

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

"Wimpie" schreef in bericht news:lon5fd$fck$ snipped-for-privacy@speranza.aioe.org...

Daarom geeft de fabrikant (fabrieks) garantie omdat de controle een moment opname is. Het apparaat kan veilig en gekeurd de fabriek verlaten, maar voor het bij de consument is zit daar nog een heel traject tussen. Ook daarom kan het zijn dat bv nieuwe auto's pas na een jaar terug geroepen worden omdat men dan pas achter een eventuele fout komt. Geen enkele producent kan garanderen dat iets 100% voor een x-aantal jaren veilig blijft werken.

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

Het ging WEL over CE. Dat jij dat niet snapt is jammer voor jou.

Reply to
Rob

Maar wel kan hij (laten) testen of het meteen al onveilig is of zeer waarschijnlijk binnen korte tijd onveilig zal worden. En daar ging het over. Dat jij er door je vakblindheid een andere kant mee oprent dat kan de rest van de groep niet helpen.

Reply to
Rob

Er is een veel eenvoudiger oplossing die geen sluipverbruik heeft, geen extra investeringen kost en in elk gebouw standaard is aangebracht: een lichtschakelaar. Als je een ruimte verlaat doe je het licht uit, of zoals mijn vader vroeger placht te roepen "Licht achter je kont uit !!"

--
Edward
Reply to
Edward

"Rob" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@xs8.xsall.nl...

Jij mag mij een apparaat leveren waarvan je zeker bent dat het 1 jaar (!) probleemloos werkt. Daarbij denk ik aan een mooie waterdichte aan/uit schakelkit voor in de tuin. Gaat het binnen een jaar stuk, dan lever je mij gratis 10 gelijkwaardige apparaten....OK ? Blijft het apparaat heel, dan krijg jij er 10 van mij. Leuke weddenschap die je ongeveer 500 euro kan gaan oplever, ik zou zeggen doen !

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

En waar is dat precies een oplossing voor?

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Wat dacht je van het licht aan en uit doen?

--
Edward
Reply to
Edward

Flibsy zocht een oplossing om op zijn pc/tablet/smartphone te kunnen zien waar het licht aanstaat. Je zou natuurlijk ook gewoon even kunnen kijken waar het licht brand, maar dat zal weer te simpel gedacht zijn.

Voor kantoorgebouwen e.d. bestaan overigens wel systemen die inzicht kunnen geven in waar, wanneer, welk licht brand (en andere energieverbruikers), echter dit zijn doorgaans geen retrofit oplossingen. Gezien het feit dat na 20+ jaren domotica nog steeds niet is doorgebroken, lijkt het er op dat dit soort systemen voor in de

Reply to
Dombo

Dat kan, maar dan moet je wel een dubbele schakelaar monteren.

--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

Had daar iemand een probleem mee?

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

De TS is op zoek naar een nog-niet-bestaande oplossing voor een niet bestaand probleem. In een woning leer je iedereen aan om het licht uit te schakelen als er niemand in de kamer is. Dan hoef je ook niets te controleren. Alleen voor een lichamelijk gehandicapte kan ik me voorstellen dat het handig is om van een afstand iets in- of uit te schakelen, maar dan alleen voor zijn/haar directe omgeving. Bijvoorbeeld het regelen van de verlichting vanuit een rolstoel of de gordijnen openen en sluiten. Een extra controle functie is niet nodig, de gebruiker van de afstandbediening ziet zelf wel of het licht aan of uit is.

Het nut om de verlichting in de keuken of op de zolder aan te doen terwijl je in de woonkamer zit ontgaat mij volkomen. Een controle of de lamp in de keuken of op de zolder brandt of niet is daarom onnodig.

--
Edward
Reply to
Edward

Jij blijkbaar, anders had je die kaku rommel niet gekocht.

--
Edward
Reply to
Edward

Er bestaan oplossingen voor het bestaande 'probleem'.

Zoek in het woordenboek op: 'vergeten'.

Jij hebt vast een TV zonder afstandsbediening.

Niet als hij op de etage erboven zit.

Het nut om hem uit te doen als hij nog aanstaat daarentegen...

Kortzichtig.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

De lichtschakelaar/dimmer was stuk en moest vervangen worden. Dat heb ik gedaan. Geen enkel probleem, en ook niet wat hier aan de orde was gesteld.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Nee, praktisch.

70 jaar geleden is het er door Pa ingestampt en het voldoet nog altijd. Als het bij jou niet werkt moet je erop gaan trainen. Je vergeet toch ook niet om je broek aan te trekken voordat je naar je werk gaat? Als dat wel het geval is, is er iets heel ernstigs aan de hand en dan helpt een waarschuwingssysteem via WiFi ook niet meer....
--
Edward
Reply to
Edward

Waarom val je dan iedereen lastig om dat probleem toch opgelost te krijgen? Kopen en installeren. Klaar is Flipsie.

--
Edward
Reply to
Edward

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.