Status schakelaars aan/uit monitoren

Ga vooral door met al je wilde en onhaalbare idee-en! De meeste technische ontwikkelingen zijn ervoor gemaakt om het leven te veraangenamen, jij bent met het tegenovergestelde bezig. Waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan, nietwaar?

Ik (en niet ik alleen) amuseer me kostelijk en geheel kosteloos.

--
Edward
Reply to
Edward
Loading thread data ...

Fantaseer gerust verder. Het begrijpend lezen heeft je Pa er bij jou niet ingekregen.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Ocharm, heb ik nu iemand beledigd? Je begon op 22-06-2014 om 23:39 uur deze thread met

Hoe denk je dan al die onzinnige ideeen te kunnen verwezenlijken als je geen flauw idee hebt waarover het gaat en er evenmin geld voor over hebt om iemand in te huren die het wel weet? Maar vooruit, laat ons nog maar eens lachen :-)

--
Edward
Reply to
Edward

Lijkt mij een mooie haalbare manier, ik ga het uitproberen.

--
  Wie alles begrijpt, die alles vergeeft... 
  ____________________ 
   >> NIGHTWATCHER
Reply to
"NachtWacht"

Sorry Flibsy, met je eigen voorbeelden geef je aan dat dit niet gaat werken. Meet eens met een schrijvende vermogensmeter het vermogen van een computer of TV, dit fluctueert! Zo zijn er meer apparaten waarvan het opgenomen vermogen sterk varieert met de tijd. Dan ga jij niet zien of er een kleine verbruiker bij komt, of van het net af gaat.

Je kunt van gebruikers niet verwachten dat ze diverse keren aan/uit moeten doen om nog steeds met onzekerheid te weten wat de stand van de schakleaar was/is.

--
Wim 
PA3DJS 
Please remove abc first in case of PM
Reply to
Wimpie

Voeg daar aan toe: koelkast, vriezer, CV, wasmachine, vaatwasser, elektrische oven...etc. en dan wordt toch wel verdomt lastig om uit te vogelen dat een lampje van een paar watt in- of uitgeschakeld wordt, laat staan welke...

Blijft de vraag: waarom?

Reply to
Dombo

Heb even voor je gezocht, maar er is al een gatvuling. Meldt terug, ook dimmer-percentages. (geen eigen ervaring)

Je kan er ook alle andere zooi aanhangen, rookmelders, webcams, CVthermostaat, weerstation, enz.

Uiteraard alleen op die dingen die je ermee schakelt,

Jan

PS Zit je op het strand op Madeira, krijg je een push-mailtje dat je rookmelder afgaat, kijk je op de IP-cam om te zien of het echt alarm is.

Volgene vraag: hoe bel je vanuit Madeira de Nederlandse 112?

Reply to
J. J. Lodder

0031-112 toch zeker?
--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

Nog iets: heb je de prijzen gezien? Ik denk dat het doel daardoor gemist wordt. Dan zijn 2 KAKU's, een relais en een voedinkje, toch even aantrekkelijker.

--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

"J. J. Lodder" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@de-ster.xsall.nl...

Eindelijk een simpele vraag.....met de telefoon of gsm.

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

Maar dat is nu juist het punt. Dat er duurdere domotica systemen zijn met terugmelding is me bekend, en ook kaku is daar naar zeggen mee bezig. Maar, dat zullen dan duurdere ontvangers worden, en ik kan de oude wegbrengen. Als kaku nou goedkope 'statuszenders' maakt voor een vijfje per stuk, met

zijn), is terugmelding een leuke betaalbare uitbreiding.

Inderdaad.

Dat is dat ding van vijf euro wat ik bedoel :)

Waarom zeg je 2 kaku's? Of bedoel je de bestaande ontvanger en de zender die je daar via een relais achter zet?

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

Ik heb enkele 1 kanaals-KAKU's die als uitgang 230V hebben. Kosten in Hongkong nog geen 10-tje (dx.com). Als je nou uit ontvanger 1 een draadje plukt die een wisselrelais kan bedienen, sluit je op de secundaire van het relais de knoppen van zender 2 aan, welke je ook nog eens voorziet van een netvoeding. Zodra je nu zender 1 aanschakelt, krijg je op ontvanger 2 een spanning van 230V. Die laat dus zien dat de aktie gelukt is. Ik vind het idee zo grappig dat ik het zelf ook ga maken. :-)

--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

"BugHunter" schreef in bericht news:losnbs$5qq$ snipped-for-privacy@dont-email.me...

Moet je niet de light, kaku LT, versie hebben.

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

De mijne zijn met 2 knoppen, aan en uit. En de ontvangers plant je in een WCD. Er zijn er ook

4-kanaals, die hebben 4 maak-contacten, moet je zelf voeding geven dacht ik. De LT ken ik niet, maar op dx.com hebben ze er heel wat, zoeken op 'remote switch'.
--
Bye, BugHunter. 
- 
27mc: http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

"BugHunter" schreef in bericht news:lospr2$490$ snipped-for-privacy@dont-email.me...

Lees nog eens goed Henk.

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

Je kent het budget? Je kunt het je zelf misschien niet voorstellen, maar niet iedereen kijkt de hele tijd of het een eurootje minder kan...

Reply to
Rob

Ja, dat bedacht ik ook, maar met welke frequentie? Voor zo'n aan/uit/aan/uit meting heb je hooguit 2 seconden stabiliteit nodig.

In die categorie ook nog wasdroger, inductieplaat..

Maar deze apparaten fluctueren dacht ik niet continu, dwz na een wijziging is het verbruik weer een tijd stabiel. Bovendien zitten ze meestal op eigen stroomgroepen, dus als je dan per stroomgroep meet haal je die invloed goeddeels weg.

Wimpie zei ook nog dat je het de gebruiker niet aan kan doen dat uit/aan schakelen te herhalen. Maar dat is geen probleem, want het is niet de gebruiker die dat moet doen, maar de app op de smartphone/tablet/pc.

Dat laatste weet je, want dat is het lampje wat je checkt.

En natuurlijk hebben jullie gelijk mbt de zwakte van de methodiek, zeker omdat het idd om minimaal verbruik gaat.

Als je een actie uitvoert is feedback heel gewoon. Als je een toets op je pc indrukt wil je het effect zien op het scherm, en/of de klik horen. Als je een betaling instuurt naar de bank wil je een bericht zien dat het is aangekomen.

Als je in de slaapkamer boven zeker wilt stellen dat alle lichten uit zijn, en daarvoor je app zegt dat alles uit moet, wil je bevestigd hebben dat alles uit IS.

Nog sterker geldt dat uiteraard als je buitenshuis bent.

--
Flibsy
Reply to
Flibsy

De meerprijs tov de gewone klikaan plus een zelfbouw terugmeldpief is niet eens zo exorbitant,

Jan

Reply to
J. J. Lodder

Ga eens echt meten aan en PC waarop je aan het werk bent, het gaat je tegenvallen. Het fluctueert echt sterk met de tijd. De werkbelasting voor de divers stroomvretende chips (CPU, grafische chip) is behoorlijk dynamisch.

Daarbij komt ook dat veel apparatuur niet direct het vermogen opneemt na schakelen. Dit gaat zeker op voor dingen die vanuit standby komen. Je hebt ook te maken met variabele netspanning ten gevolge van verbruikers buiten jouw huis.

Als je het per stroomgroep wilt doen, heb je ook per groep een eigen energie/vermogensmeter nodig, met voldoende snelle update rate, en natuurlijk communicatie naar de centrale informatievergaareenheid.

Als je zoiets serieus wilt toepassen, zul je behoorlijk wat (voor)onderzoek moeten doen, op verchillende locaties.

Je hebt dan ook een interface nodig vanaf de centrale informatievergaareenheid die een kaku zender emuleert. Als het je lukt om strakke communicatie te krijgen (dus met stabiele latency), is de kans groter (of minder klein) dat zo'n aan/uit concept gaat werken, en door een gebruiker geaccepteerd wordt.

Beter is om via de app alleen de gewenste schakelactie door te geven, en de daadwerkelijke intelligentie (het herhaaldelijk aan/uit doen) thuis te hebben zitten, dan heb je het latency probleem opgelost.

Als dit voor een eenmalig thuisprojectje is om vanuit een andere locatie dingen te kunnen schakelen, gaat zo'n ontwikkeling toch echt geld/tijd kosten. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat wat jij wilt reeds te koop is, tenzij er indirect toch een commercieel belang is...

--
Wim 
PA3DJS 
Please remove abc first in case of PM
Reply to
Wimpie

Je zet ,bouwt in in elke kamer een fotodiode schakeling met terugmelding. Simpel toch.

Reply to
Bozweb

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.