Nu nog even een betere prijs?

Hallo groep,

Even geleden was ik op zoek naar flexibele verlengkabels voor PCI. Dwz, aan één eind van de draad zit een mannelijke PCI stekker, en aan het andere eind een vrouwelijke. Daartussen een flatcable van een goeie 5" ( 12.5 cm). Deze heb ik gevonden, zij het in de UK. Maar nu komt het. Zo een "prul" kost zo maar even 31 £ per stuk, daar ik er 2 nodig heb is dat dus 62 £ plus15 £ verzendingskosten. En last but not least nog even VAT (BTW) er over, dan begrijpen jullie wel wat een kostprijs dat gaat meebrengen, enkel om iets te gaat uitproberen. Namelijk een aantal extra harde schijven in een aparte case te gaan onderbrengen met een aparte voeding voor die IDE toestellen. Iemand een idee waar ik die dingen hier, en vooral voor en betere prijs kan kopen?

Groetjes,

Denis

PS jekan het gezochte zien op volgende url (ongeveer in het midden van de pagina)

formatting link

Reply to
Marco Polo
Loading thread data ...

Geen verstand van deze kabel...wordt dat ook wel IDE/FDD kabel genoemd ?? zo ja dan hier een link wellicht ? Geen idee of je dit bedoeld hoor....

formatting link

Manus.

Reply to
Manus

dat

kan

Zelf maken? Gebruik een afgeschreven PCI kaartje en slot uit mobo en soldeer er een kabel tussen.

Reply to
Ano

zo

Vriendelijk bedankt voor je reply, maar de kabel die jij denkt dat het is, is het niet. Daarom gaf ik ook even deURL mede in mijn posting. Het is gewoon (hoewel, wat heet "gewoon"?) een kabel die mij de mogelijkheid geeft een PCI kaartje aan te sluiten op een MB maar niet rechtstreeks doch via een klexibele kabel.

Kijk maar even op die url die in de OP staat. Ik lees je graag terug.

Denis

Reply to
Marco Polo

"Ano" schreef in bericht news:410b5101$0$48959$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

het

wel

uitproberen.

soldeer

Die optie was ook in gedachten gekomen, doch ik bekeek even de smalle scheiding tussen de baantjes, ik bekeek ook eens de pc waar het moet aangeloten worden, en vooral de prijs die deze tot nu toe reeds gekost heeft, en ik maakte me de bedenking, zelf maken? neen. Beter niet.

Eén klein slecht, of misschien juist "GOED" contactje en er gaat hier 15.000 Euro ( en er staat geen "" teveel ) in rook op. Dus,,,,,,

Maar toch bedankt voor de reactie die waarschijnlijk goed bedoeld is.

Dnis

Reply to
Marco Polo

kan

Al eens gedacht over externe schijven, via firewire, USB2 of SCSI? K

Reply to
Kelly De Koninck

Ik vindt 31 pond niks te veel voor zo'n ding. Je beseft misschien niet dat een PCI aansluiting niet zomaar een berg draadjes is, maar een bus systeem met een nauwkeurig gedefinieerde impedantie en afluiting, signaal looptijden en flankstijlheden.

Een aftakking maken op zo'n bus is een tamelijk riskante onderneming als je de signaal integriteit intact wilt houden.

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

En dan zeur je over 31 pond voor een kabeltje?

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

"Kelly De Koninck" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@uni-berlin.de...

wel

uitproberen.

Ja, maar het enige dat in aanmerking komt ligt hier, en zijn dus IDE toerendraaiers.

Reply to
Marco Polo

"Marco Polo" schreef in bericht news:pzIOc.199347$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

is

prijs

15.000

Alle reacties zijn goed bedoeld ;) Op een bedrag van 15.000 euro, lijkt

100 pond of 150 euro niet zo veel. Het is 1% op het hele project.

Maar het maakt wel nieuwsgierig. 15.000 euro, dat moet dan wel een flinke schijfuitbreiding zijn.

--
Thanks, Frank.
(remove 'x' and 'invalid' when replying by email)
Reply to
Frank Bemelman

het

dat

wel

uitproberen.

kan

?????????????????????????????????,

31£ lappen niet veel? Ex BTW. Ex verzending? Niet veel? Ik heb het oven Britse ponden hoor, niet over euro's. £ 1 is nog een dikke 1,5 Euro hoor. Maar laat het ons even makkelijk houden en er van uitgaan dat inkl BTW het speeltje 60 Lappen kost. En dat maal 2 , daat koop ik een toren voor waar het allemaal in kan. Maar dat is nu eenmaal geen optie. Net als andere schijven, of een andere manier van aansluiten of wathever.

Groetjes,

Denis

Reply to
Marco Polo

Zou er hier één bij kunnen staan ? scroll een stukje down... het is lastig voor mij om er uit te komen welke het precies moet zijn....niet geschoten is altijd mis.....

formatting link

Reply to
Manus

"Marco Polo" schreef in bericht news:TYIOc.199380$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Jongen, je loopt hier nu al een ganse tijd bezig over dat ding. Je hebt het nu gevonden, koop het dan ook. Als het toch zo superhard nodig is als je laat uitschijnen... Ook ik zie niet in wat er mis is met externe harde schijven. Je hebt toch van die behuizingen waarin je een gewone harde schijf kunt plaatsen, probleem opgelost (maar pas op want dat is nog duurder :p)

H
Reply to
Hugo

"Hugo" schreef in bericht news:v2JOc.199387$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

het

wathever.

Niet jongen, maar "man".

Koop jij alles aan gelijk welke prijs?

Het gaat er niet om dat daar iets mis mee is. Ik heb hier een paar 1.000 GB's aan schijven liggen en DIE, en geen andere wil gaan gebruiken. Kan jij niet lezen wat er staat? Ik heb iets, ik wil er iets mee doen, daarbij heb ik iets nodig, en dat wil ik aan een democratische prijs kopen. Is dat nu zo moeilijk of heb je stront in je oren, of beter gezegd bij deze manier van communicatie in je ogen? Ik heb een aantal goede tips gekregen en wens deze nu verder uit te werken. Maar liever niet met jou yussenkomst tenzij ze de andere richting opgaat en dus werkelijk iets bijbrengt aan de oplossing van mijn vraag. Anders,,,,,, DOEI.

Een :p) maakt niet uit dat je posting hier al dan niet een beetje grapig bedoeld is. Het komt mij toch niet zo over. Dus a plus jamais.

Reply to
Marco Polo

15.000

Even mijn repliek op Hugo lezen, alles samen is het ongeveer 62 Euro voor een "kabeltje" Dat wat klopt in deze is idd dat het om een kabel"TJE" gaat, en dat dat mij geen 62 lappen waard is. Mag dat even? Het is niet omdat ik van Belgischen bloede ben dat ik er mee moet rondstrooien zoals ne zatte Zwitser hé.

Reply to
Marco Polo

"Marco Polo" schreef in bericht news:Q7JOc.199397$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

wil

deze

werken.

en

Man man man :-) Sommige mensen komen toch ook ietske tekort precies. Mooi gedrag voor een "man".

H
Reply to
Hugo

prijs

OK dat los je op met firewire-subchassis voor IDE schijven Zal héél wat minder duur worden dan die kabels van je

  • véél minder prutserig

KA

Reply to
karel

"Frank Bemelman" schreef in bericht news:410b5ab5$0$49711$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

aan

heb

jullie

Die 15.000 maakt niet enkel het bedrag aan schijfuitbreiding uit hoor. Daarbij ik werk niet graag met % vergelijkingen. Ik kijk naar bedragen. Om je eve uit je nieuwsgierigheid te halen. Systeem is een in één gemaakt geheel van twee MB's met dual cpu en daarbij een aantal specifiek voor het doel gekozen kaarten. Totaal aan schijfruimte ligt een eind boven dat wat mijn in een middegroot bedrijf aan hdd's op alle pc'ssamen te vinden zou kunnen zijn. Maar dat, en nog een paar andere zaken is hier dus bij zaak. Heb iets. Ik wil daar iets mee doen. Ik zoek iets om dat te kunnen doen. Ik ken het bestaan van usenet. Ik weet dat men daar toen de dieren nog spraken op kon rekenen. Nu vraag ik. Alle goede bedoelingen ten spijt. Is dat nu niet meer zo? Ik krijg meer reacties dat ik het zo of zo moet doen. Ik zoek niet het "hoe", maar het "waar", of "waar nog".

Groeten,

Denis

Reply to
Marco Polo

is

Neen Hugo,

Hij staat er niet bij. Maar wat ik ga doen is even die mensen een mailtje sturen en vragen of ze hebben wat ik zoek. PS. 2 Opmerkingen. Dat vandat geschoten vind ik ee goeie, en ten tweede, jij bent hier blijkbaar de enige die begrijpt wat ik wil, en me niet iets anders wil opdringen zoals de anderen. Ben jij dan samen met mij een uniek item in deze groep(en) of op deze aardkloot? Bedankt, en ik hou me nog steeds aanbevolen hoor. Om je nog even een extra tip te geven aangaande het gezochte, de flatkabel die ik zoek is zo breed als een pci slot op het moederbord van je pc. Dus bijna dubbel de breedte van een IDE kabel.

Reply to
Marco Polo

"karel" schreef in bericht news:410b606a$0$3964$ snipped-for-privacy@news.skynet.be...

jullie

Ook hier kan ik misschien wel iets mee doen. dus daar gaan we even op googlen. Bedankt.

Denis

Reply to
Marco Polo

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.