Stoppa "hemligt nr"

Jag brukar inte göra inlägg i denna NG så/därför ursäkta min totala okunniga bevandring gällande tekniska frågor och ting, men:

Jag har anmält mig till NIX-registret sedan några år för att slippa reklam etc, ja ni vet.

Men fortfarande har ju t.ex det tillåtet att man kan ringas upp angående "enkäter, marknadsundersökningar, samhälls information, politisk information eller liknande" enligt informationsbladet som man får av NIX-Telefon.

De sistnämnda brukar ju ringa upp en med "hemligt nr" på nummerpresentatören. Och de säger inget på telefonsvarararen utan de ringer om och om igen tills man svarar. (det förstår man för de slutar, oftast, ringa; dvs - "hemligt nr" upphör att visa sig i nummerpresentatören dagligen, efter en lång period av visande). Och då kan man avbeställa uppringningen av uppringaren genom att säga att man inte vill att de skall ringa igen. Och då markerar de: Vill "helst inte" bli uppringd. Fast man säger att man _inte_ vill bli uppringd igen.

(Det är ju en akademisk, men synnerligen ännu mer praktisk tolkning mellan innebörden i _inte_ och "helst inte" :-)

Vet någon om det finns någon (laglig) mojäng man kan applicera mellan telejacket och telefonen som stoppar alla som ringer med hemligt nummer? Dvs. att mojängen känner av att det är ett "hemligt nr" som ringer upp och bara kopplar bort samtalet så man aldig märker uppringningen, så att man slipper skräpet?

mvh

Reply to
Flakmoppen
Loading thread data ...

Telia skall visst ha en apparat (nummerpresentatör, tror jag) som skall klara av detta: Telia Entré

Sök på Telias svarta hål till hemsida.

--

/Anders
Reply to
Anders N

Här är en länk till PDF på Entrén:

formatting link

Lite mer lättfunnet på Dustin än på Telia :-)

Såg idag att om man har telefoni via Comhem så ingår kostnadsfritt tjänsten "Avvisning av hemligt nummer". Man slår *44# för att koppla in och #44# för att koppla ur. Vet inte vad den påringande får för besked i örat. Vet någon annan?

Lovvärt initiaiv av Comhem! Funderar faktiskt på att byta operatör bara för den tjänstens skull. Undrar bara vad som händer med ADSL när man avslutar sitt Telia-abonnemang om man har BBB som ISP..? Klipper Telia kabeln tro? Eller kommer de att begära hyra för sladden trots att jag inte har telefon hos dem?

--
Robert
Reply to
Robert Larsson

Det är just en sådan jag använder för att slippa just sådant där skit. Det är en nummerpresentatör som har den här spärrfunktionen. Telia Éntre heter den. 299kr kostar den.

formatting link

Reply to
Ken

Verkar bra, men något besked borde den uppringande få om att koppla in nummerpresentationen för att kunna komma fram.

Man skall numera kunna få ADSL utan telefonabonnemang, men själva kabelabonnemanget måste ju betalas på något sätt.

formatting link

Reply to
Ken

Citat Dustin pdf:en: "Med en enkel inställning hindrar Du att oönskade samtal från ¡skyddat¡ och/eller ¡okänt¡ nummer kopplas fram. Den som ringer från ett sådant nummer får då ett förinspelat meddelande som upplyser om att man måste ringa från en telefon som visar sitt nummer för att komma fram."

-----

Har just beställt en från DUSTIN - 318 kr inkl. frakt.

Tack alla för hjälp.

mvh

Reply to
Flakmoppen

Ken skrev:

formatting link

Jag bara undrar, om man får samtal från andra länder, vad händer då? Spärrar den de också? De brukar visa sig som "Okänt" eller "Skyddat" på min presentatör.

Ralph

Reply to
Ralph Höglund

formatting link

Man kan ju ställa in den på att bara spärra "skyddat" nummer och då släpper den igenom utlandssamtal om sådant indikerar "okänt" nummer.

Reply to
Ken

Ken skrev:

Tyvärr så kan utlandssamtal också indikera "skyddat". Så är det t.ex. om någon ringer mig med SkypeOut.

Ralph

Reply to
Ralph Höglund

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.