Byta processor

Har en bärbar dator Toshiba Satellite Pro 4280 med 500Mhz processor. Kan man byta processorn mot en på 700 Mhz utan problem?.

--
Mvh/Kjell
http://oceans.greenpeace.org/en/photo-audio-video/live-webcam
Reply to
Kjell Andersson
Loading thread data ...

Beror på vilken typ av cpu det är, alltså vilken sockel samt vilken ström den vill ha. Kan du lämna lite mer uppgifter?

-- / Kjelle

Reply to
Kjelle

Processorn jag skall byta med (700Mhz) har beteckningen 70418314 SL4JZ Intel. Processorn i datorn har jag inte tittat på eftersom jag inte delat den ännu! Lite fegt kanske. Misstänker att vill de ha olika ström så vill den "större" processorn ha mindre ström? Om det är intels processore bägge har de då inte samma sockel?

mvh/Kjell

Reply to
Kjell Andersson

Kan nog vara en pga 370 sockel men säker är jag *inte*. Intel har bytt socklar så jag har inte hängt med. AMD har varit bättre på det viset att de sugit på karamellen längre, för oss snåla uppgraderares glädje. Jag skickar din fråga vidare till swnet.sys.ibm.pc, det är ett bättre ställe att fråga på. Dom är duktiga här också, men det är mycket sällsynt att spörsmål av det här slaget avhandlas här. Och det bör nog inte göras så heller. Missförstå mig rätt ;)

Som hjälp på traven; kolla in den här sidan och ladda hem ett cpu-id progg från Intel.

formatting link

-- / Kjelle

Reply to
Kjelle

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.