Tijdschakelaar met LDR.

Beste mensen,

Ik heb een digitale tijdschakelaar op mijn vloerlampen zitten, zodat ik ze niet elke avond handmatig aan hoef te zetten. Maar ik moet regelmatig de tijd bijstellen, omdat het buiten eerder, of later donker wordt. Vroeg mij dus af of zo'n bestaande tijdschakelaar niet van een LDR (schakelingetje) is te voorzien, zodat hij schakelt als de ingestelde helderheid bereikt is, zelfs als de tijd van aangaan voorbij is.

Alvast bedankt

Reply to
Jantje
Loading thread data ...

"Jantje" schreef in bericht news:djo3a2$k1d$ snipped-for-privacy@hdxl22.telecom.ptt.nl...

Ja, zet er een schemerschakelaar mee in serie,

Ik gebruik meestal een schemerschakelaar

formatting link
in combinatie met een LOGO!
formatting link

De mogelijkheden zijn dan nog veel groter en je kan er nog meerdere dingen op aansluiten, zoals passief en aktief infrarood detectors, drukknoppen, etc etc, zolang en zo breed als je fantasie hebt, zo groot zijn uw mogelijkheden

Reply to
Gilbert

"Gilbert" schreef in bericht news:djo4ih$15t9$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

ze

Beetje armoedig om wat lampjes te schakelen... Ik gebruik altijd een s7-400

formatting link
Daar sluit ik via de pofibus interactieve camera's en alle andere randaparatuur op aan. Natuurlijk moet je wel eerst een cursus programeren volgen
formatting link
Ook de programmeersoftware mag niet ontbreken
formatting link
Het is niet goedkoop, maar je hebt wel wat.......

--
CU, Rob
www.gompy.net - www.news.gompy.net
 Click to see the full signature
Reply to
Rob / gompy.net

Waarom in vredesnaam een schakelklok als je met een schemerschakelaar altijd met het schemeren op tijd bent ;-))

"Jantje" schreef in bericht news:djo3a2$k1d$ snipped-for-privacy@hdxl22.telecom.ptt.nl... : Beste mensen, : : : Ik heb een digitale tijdschakelaar op mijn vloerlampen zitten, zodat ik ze : niet elke avond handmatig aan hoef te zetten. Maar ik moet regelmatig de : tijd bijstellen, omdat het buiten eerder, of later donker wordt. : Vroeg mij dus af of zo'n bestaande tijdschakelaar niet van een LDR : (schakelingetje) is te voorzien, zodat hij schakelt als de ingestelde : helderheid bereikt is, zelfs als de tijd van aangaan voorbij is. : : Alvast bedankt : :

Reply to
peet

Rob / gompy.net vond het nodig het volgende mede te delen:

ROFL mdr

--
*******************************
Martin Borsje
Reply to
Martin Borsje

zie ook

formatting link

groeten

Theo

"Jantje" schreef in bericht news:djo3a2$k1d$ snipped-for-privacy@hdxl22.telecom.ptt.nl...

Reply to
Theo

"peet" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@corp.supernews.com...

schemerschakelaar is goed voor het inschakelpunt. Klok heb je nodig om uit te schakelen om 23:00 bv, anders blijft uw lamp branden tot het weer licht wordt.

Reply to
Gilbert

"Rob / gompy.net" schreef in bericht news:435fa550$ snipped-for-privacy@news.gompy.net...

Dat vind ik nu net iets "te" :-))

PS: een Siemens-Logo! kost niet zoveel meer dan een goede schakelklok met gangrezerve, dus waarom vind u mijn voorstel zo overkill ? Een beter voorstel?

Gilbert

Reply to
Gilbert

Ik heb eens een schemerschakelaar gekocht met met een uitschakeltijd... d.w.z na het inschakelen kan het licht 2, 4 6, 8 of 10 uiur aanblijven - of tot het weer licht wordt. Klein draaiknopje.

Ding kostte 4 of 5 euro.

Thomas

Reply to
Zak

De lamp stop je in de schemerschakelaar van de Gamma (3 Euro of zo) en deze stop je weer in de tijdschakelaar. Simpel is eenvoudig.

Paul

Reply to
Paul

[ verder maar gewist ]

Niet in serie maar parallel aan de bestaande schakelklok. Neem een schemerschakelaar die voldoende kort ingesteld kan worden, bijvoorbeeld op drie uur schakeltijd. Daarna neemt de tijdschakelaar het over.

Maar dit bedoelde de OP natuurlijk eigenlijk niet. Je zou eerst het schema van de bestaande schakelklok (digitaal!) moeten bekijken voordat je kunt beoordelen of je met enkele extra onderdelen kunt bereiken wat de OP wil.

Maar vaak heeft zo'n tijdschakelaar een triac als schakelaar, en als je de aansturing daarvan goed bekijkt, kun je daar wel iets mee doen, bijvoorbeeld een LDR aan toevoegen plus wat onderdelen om het schakelen goed te laten verlopen. Als er een relais in zit in plaats van een triac, geldt hetzelfde.

T
Reply to
Telcofan

PS

Maar dan ben je al bijna zover dat je in feite een aparte schemerschakelaar parallel schakelt. Je bespaart eigenlijk alleen het relais :-)

T
Reply to
Telcofan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.