PTT T65 belspanning/stroom of schema

Hallo,

Kan iemand mij vertellen hoeveel stroom een t65 toestel trekt bij het rinkelen? Is dit bij een spanning van 70V? Ik heb zelf geen vaste aansluiting om het te testen, misschien weet iemand hier het wel.

alvast bedankt!

Paul

Reply to
Putzi
Loading thread data ...

"Putzi" schreef in bericht news:ctfknp$2bt$ snipped-for-privacy@news.tue.nl...

Paul,

Volgens mij is de wekspanning vanuit de centrale AC-150VOLT/25 HERTZ... Maar ik weet dat niet helemaal zeker...De stroom die er loopt is mij ook onbekend....

Bart

Reply to
bnaditweg

Bedankt Bart, die stroom is echter het belangrijkste voor mij.. weet iemand anders hoeveel dit is?

Reply to
Putzi

Ik heb een PTT extra telefoonbel uit de tijd van de T65. Deze spreekt aan bij 25 volt 50Hz. Gewoon uitproberen met je T65. Hoorn op de haak en op de a en b een wisselspanning zetten; deze langzaam opvoeren.

Reply to
Heden

"Heden" schreef in bericht news:41fc08ca$0$28979$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

news:ctfknp$2bt$ snipped-for-privacy@news.tue.nl...

ook

Volgens mij is de belspanning ca 110 Volt Wisselspanning De bel is een gepolariseerede bel. Eigenschap van gepolariseerde bel: Werkt alleeen op wisselspanning, en werkt bij zeer lage stromen. Moet ook wel. Bij een afstand van 5 km vanaf de centrale moet de bel, ondanks de verliezen in de kabel, het nog wel doen.

jantje

Reply to
Jantje Bijdehandje

kijk eens of er iemand in je omgeving nog een (oude) huiscentrale heeft "rondslingeren" zo'n tiptel 1 naar 4 bijvoorbeeld

Reply to
kees6238

Neen.

De ouderwetse bel is erg hoogohomig.

Het boekje dat ik hierover heb, kan ik even niet vinden. Maar alle antwoorden die ik tot nu toe zie, zijn volledig fout. De laatste bijdrage komt nog het meeste in de buurt.

Ik snap ook niet hoe men aan die idiote getallen komt. Staat het werkelijk ergens in een goed tijdschrift of boek, wat men hier zoal post? Of wil men graag de 15 minuten fame?

Het juiste antwoord (uit mijn hoofd) is dat de belspanning circa 48 V wisselspanning is met een frequentie van 25 Hz. Die wisselspanning wordt gesuperponeerd op de gelijkspanning die circa 48 V is. Maar nogmaals: dit is uit mijn hoofd.

Kleine huiscentrales leveren vaak totaal afwijkende spanningen. Ook de frequenties zijn geheel anders, meestal 50 Hz omdat dat rechtstreeks uit een trafootje komt. De vergelijking die hier genoemd werd, is dus ook al niet zo handig. Het geeft aan de andere kant wel aan dat de meeste toestellen vaak ook op erg afwijkende spanningen nog wel willen bellen.

Telcofan.

Reply to
Telcofan

De karakteristieke impedantie van het klassieke telefoonnet is 1000 Ohm in het spraakspectrumvan 500-3000Hz, de maximale lusweerstand is eveneens 1000 Ohm

De bel is samen met een condensator van 1 uF in resonantie en het belcircuit zal dan nagenoeg geen impedantie hebben behalve de spoelweerstand van 200 Ohm Wanneer je uitgaat van de maximale serieweerstand van 1000 ohm en een belspanning van 60 volt dan is de stroom dus 60/12000 = 50 mA

Die belspanning is afhankelijk van het type telefooncentrale en is merkafhankelijk Globaal gezien varieerde dit tussen 48 en 75 Volt.

Reply to
Ko

Leuk bedacht, maar een slecht advies :-)

Menige huiscentrale gebruikt 50 Hz en zo'n 50 Volt als belspanning. En OP wilde weten hoeveel stroom de bel trekt (bij

25 Hz :-)
--
met vriendelijke groet,
Gerard Bok
Reply to
Gerard Bok

Kun je aangeven uit welke bronnen je deze gegevens hebt gehaald?

Telcofan

Reply to
Telcofan

Gegevens afkomstig uit het handboek voor de telefoonmonteur, overgehouden aan 4 jaar opleiding bij PTT telecom in de jaren 70. Ik heb het hier dus over het telefonnet uit die tijd met electromechanische telefooncentrales en een koper bedraad netwerk. het telefoon toestel T65 stamt ook uit die tijd.

Gr, Ko

Reply to
Ko

Ik dacht namelijk dat het telefoonnet een impedantie had van 600 ohm. De afsluiting van de huisaansluiting moet dacht ik ook 600 ohm zijn.

Ik heb hier een zeer oude versie van misschien wel hetzelfde boek, uit 1951: Handboek voor monteurs der PTT :-) Ik ga zometeen eens bladeren :-)

Telcofan

Reply to
Telcofan

De karakteristieke impedantie hangt af van de gebruikte aderdiameter. In het huisaansluitnet worden kabels met een aderdiameter gebruikt van

0,5 mmm wat overeenkomt met een Z van 1000 Ohm. 600 Ohm is de impedantie van kabels met een diameter van 0,8 mm die soms voorkomen bij afstanden langer dan 5 Km. De waarde van 600 Ohm wordt trouwens wel gehanteerd bij berekeningen aan de toestellen, dus wat dat betreft kun je wel gelijk hebben. Enige misaanpassing is altijd al aan de orde geweest maar bleek in de praktijk meestal niet tot onoverkomelijke problemen te leiden.

Gr, Ko.

Reply to
Ko

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.