Plastic-spray: contacten van antenne waterdicht maken

Hallo,

ik heb een antenne met contactpunten die nogal moeilijk in te tapen zijn (vastgemaakt met moer en bout op isolator) en zou gebruik maken van een soort plastiek spray. Dus spuiten op de contacten die geen water mogen hebben, en na even wachten wordt die spray hard en zit het waterdicht.

Wie heeft er ervaring met plastic spray en welk merk/type raad je aan? Lijkt me aangeraden om iets te vinden dat UV-bestendig is.

Ik heb deze al gevonden op het net, maar nog niet kunnen uitmaken als deze UV-bestendig zijn:

formatting link

formatting link

Reply to
Peter ON5US
Loading thread data ...

Beste Peter,

Ik heb al enige jaren ervaring met het vrij houden van allerlei soorten aansluitingen. Elke spuitbus is maar voor een bepaalde tijd, omdat de aangebrachte laag niet voldoet, of door de weers-omstandigheden niet voldoende beschermd. Ik zou je advizeren eerder een kit aan te brengen , of indien je met geen optie hiervoor hebt teer-verf aan te brengen, Deze teerverf word namelijk ook gebruikt in de scheep-industrie. Ik weet ook niet precies in welke maten je iets moet afdichten, maar er is veel beter materiaal in de handel dan de zogenaamde plastic- spray ZOOI.

m.v.g. Ruud PE1B

Reply to
Ruud

Peter ON5US formuleerde op donderdag :

formatting link

Je zou het in een aantal lagen acrylaatlak kunnen spuiten, dat is wat ik met mijn beams heb gedaan, dat is uv bestendig enz.

Mark

Reply to
Vonkenboer

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.