hoe cai gewone cai einddoos vervangen door een bijzondere?

Hallo mensen,

Ik weet niets af van cai einddozen en ik heb er momenteel een van het conventionele type, d.w.z. zo'n vierkant wit plastic ding met 1 connector voor radio en 1 voor tv.

Wat ik van plan ben is om in de toekomst UPC in te ruilen voor -of te combineren met- zo'n satellietschotel toestand. Ik heb afbeeldingen gezien van einddozen die geschikt zijn voor radio, tv en satellietaansluiting. Nou zou ik willen weten of ik mijn huidige einddoos kan vervangen door zo een als genoemd dus die voor 3 doelen geschikt is. Ik weet dat het officieel niet mag, maar ja... Is er iets wat ik moet weten als ik die ene vervang voor die andere doos?

Massimo.

Reply to
Massimo
Loading thread data ...

On 5 apr, 00:04, Massimo connector voor radio en 1 voor tv.

Combineren wordt moeilijk denk ik. Je moet er gewoon zo'n einddoos naastzetten voor satelliet.

Daniel

Reply to
Daniel

Mag ik je erop wijzen dat de einddoos welke bij je in de woning zit van UPC is en niet van jouw. Je mag deze doos niet verwijderen of demonteren, of vervangen door een ander type.Dit mag allen door mensen van UPC Je moet deze aansluitdoos het zelfde als beschouwen bv je KWH meter of je gasmeter daar mag je immers ook niet aanzitten demonteren o.i.d. Heb je een storing en de oorzaak zit dat je zelf aan je aansluiting hebt zitten prutsen dan brengt UPC voorrijd kosten in rekening, is het niet nu is het wel later naar eventuele verhuizing dan krijg je de rekening na gestuurd.

Bezint eer gij begint.

"Daniel" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@n76g2000hsh.googlegroups.com...

Reply to
ik

"Massimo" connector voor radio en 1 voor tv.

Ja, er zijn einddozen met één kabelingang voor alle 3 de signalen (Radio / TV / Satelliet) dus die veronderstelt dat je schotel signaal en de voedingsspanning hiervoor over dezelfde kabel binnenkomt en einddozen met twee aparte kabelingangen voor de aparte signalen.

Voor jouw zou dan een einddoos met twee kabelingangen, één voor RTV en één voor SAT geschikt zijn.

Grtz, Ben

Reply to
Ben Zandstra

"ik" schreef in bericht news:ev396b$k31$ snipped-for-privacy@news5.zwoll.ov.home.nl...

En het alleen vervangen van zo'n doos zal het ook niet zijn, er komt nog steeds maar 1 coax binnen, Hoe wil je dan dat sat-signaal eropzetten??? Daar moet dan een multiswitch achtige construktie tussen waar je het kabelsignaal bij in kan voegen. Of zoals ook al gezegd, een 2e doosje ernaast voor de sat, is in ieder geval het goedkoopst, heeft het minste kans op storing (mits goede materialen ) en werkt goed.

Joop

Reply to
Joop

Is het niet zo dat die CAI-dozen ook voor een galvanische scheiding zorgen?

Mat Nieuwenhoven

Reply to
Mat Nieuwenhoven

Dank je voor dit advies. Ik weet niets af van dit soort dingen en heb niet eens aan een aparte doos gedacht. :-)

Massimo

Reply to
Massimo

Bezinnen voor ik begin doe ik altijd. Dat wil niet zeggen dat ik me van willekeurige ge- en verboden noodzakelijk iets aantrek. Als ik weet wat ik doe zal ik de boel niet beschadigen, nietwaar?

Maar toch is je opmerking nuttig: als ik aan iets nooit wil betalen is het aan UPC. ;-)

Massimo

--------------------------

Reply to
Massimo

Ik heb hier die doos vervangen door de splitter van het kabelmodem tijdens het troubleshooten van een slecht signaal, en maar lekker zo laten zitten. Natuurlijk zet ik alles later braaf weer terug :-)

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Weet ik ook allemaal niet. Het blijkt niet eenvoudig te zijn hierover info te vinden voor iemand zonder ervaring op dit gebiedje. Goed, dan zet ik er in de nabije toekomst een extra doos voor satelliet bij.

Mooi zo, dat is duidelijk. :-)

Massimo

Reply to
Massimo

Klinkt een beetje ingewikkeld. Zal er eens een tutorial op naslaan.

Max M.

Reply to
Massimo

Men is er van afgestapt om als de kabel direct in de woonkamer binnen komt een dubbele galvanische scheiding te plaatsen, daar men dan een zwevende binnen huis installatie heeft en deze een te hoge uitstraling kan veroorzaken dan wettelijk is toegestaan. en ook blijkt dat men dan ook gevoeliger is voor ongewenste instraling van bv dab of digitenne. Echter in situaties waar men in de meterkast binnen komt daar zet men wel een dubbele galvanische scheiding maar legt men de binnenhuis installatie aan de aarde, men heeft in de woning dan geen potentiaal verschil.ook zijn hier eerder genoemde effecten dan ook niet meer door aanwezig.

>
Reply to
ik

Hoe zit dat bij @home ?

Als je bij hen het internetpakket besteld, krijg je in het pakket een nieuwe einddoos geleverd die je zelf moet aanbrengen.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
 Click to see the full signature
Reply to
Ben Doedens

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.