Grappig kunstje ...

Je zult wel een verdeling van energie krijgen die niet egaal is inderdaad, een stel knooppunten tgv interferentiepatronen in de golven. Maar alle energie wordt geabsorbeerd. dus kun je gwoon de vrmogens optellen. 2+2+2 = 6 Watt. Met een niet al te mooie verdeling, net als in je magnetron.

Pieter

Reply to
Pieter
Loading thread data ...

Joules dus, maar per tijdseenheid is dat vermogen (Watt) ofwel in een bepaalde tijd de hoeveelheid energie die je erin stopt.

Pieter

Reply to
Pieter

Nee, dat is het niet. 2300 of 2500 zit al ver buiten de bandbreedte die je voor vergelijkbare effecten kunt benutten, laat staan 1800.

Meer dan 1 Watt mogen ze volgens mij iig niet afgeven. Ook niet onder slechte omstandigheden.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

8W is geen 800W. En nee, 1800 is geen 2400 MHz.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Dat is een beetje kort door de bocht natuurlijk. Als we het niet kunnen zien dan bestaat het niet? Zo denken de meesten van ons al niet meer sinds we 4 zijn :)

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Dat gaat (net als in de magnetron) natuurlijk niet op. De magnetron past de duty cycle van de buis aan om het gewenste vermogen te krijgen. Mijn magnetron is 1000W, op zijn standaardinstelling van 750W zal de buis dus ongeveer 75% van de tijd aan zijn. Precies volgens datzelfde principe leveren de telefoons dus geen 2 watt per stuk.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

snipped-for-privacy@panic.xx.tudelft.nl schreef in bericht news:8f115$484f0e9a$d4549fe0$ snipped-for-privacy@news1.tudelft.nl...

Plus dat de frequentie ook nog eens helemaal niet geschikt is om op te warmen.

--
  ____________________  
   >> NIGHTWATCHER
Reply to
"NachtWacht"

formatting link

In deze Nederlandse youtube reclame ontploft de telefoon doordat 'de popcorn de straling weerkaatst' Weer een variant hoax. Gr, Edwin

Reply to
edwin ng

De overheid denkt zo.

Pieter

Reply to
Pieter

De telefoons zien geen basisstation. en zullen op volvermogen probren contact te leggen. Echter gaan ze wel na enige tijd in time-out, en zenden ze maar korte pulsen. Ik heb geen idee of die 2 Watt nou het gemiddlede is, of de pulsen.

De frequentie maakt niet zoveel uit. In een gesloten omgeving zal alle energie uiteindelijk geabsorbeerd worden. Hooguit worden de spanningen wat hoger, maar er kan geen energieverlies zijn. Tenminste ervan uitgaand dat de gsms die 2 watt wel kunnen leveren, wat maar de vraag is.

Pieter

Reply to
Pieter

Velen denken dat een magnetron alleen op 2400 MHz kan werken met elektronenspin of zo. Maar dat is niet waar. Het gaat puur om de verliesfactor van de materialen. Vandaar ok dat metalen niet goed werken, geleiden te goed en hebben geen verliesfactor, hooguit wervelstromen en daarvoor moet je een magnetisch veld gebruiken. Dat

2.4 GHz gebruikt wordt is puur omdat dit een vrije band is.

Een leuk voordeel van het feit dat een magnetron op verliesfactor werkt is dat je daarmee materialen op verliesfactor kunt testen. Gooi maar eens een stuk PCV en Teflon in je magnetron. Je zult zien dat PVC opwarmt en teflon niet.

Een van de redenen dat de frequentie zo hoog moet zijn is dat een magnetron klein is. Er kunnen geen lange golven in een magnetron optreden. Je zou dus wel hogere frequenties kunnen gebruiken. Met 20 tot 100 GHz zou je een kleine bekerwarmer kunnen maken.

In een sport-hal-grootte magnetron zou je met veel lagere frequenties kunnen toekomen. Maar wel met onzettend hoge veldsterktes, praktische niet haalbaar. En het neemt zoveel plaats in in je keuken.

Pieter

Reply to
Pieter

Klinkt als een kip-ei-probleem, aangezien ik altijd heb begrepen dat de vrije band was ontstaan omdat hij toch al gestoord was door de magnetrons...

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.