VR967 Ik kom er niet meer uit

Hallo.

Bijna de hele zondag bezig geweest met de beide VR 967 recorders. En dat met dat mooie weer :-((

Wisseling van de capstanmotor t.b.v. mijn eigen recorder heeft geen effect. Linker spoel met remband omgewisseld. Geen effect. Aandrukrollen omgewisseld. Idem (beide in perfecte staat, die van mijn recorder is praktisch nieuw).

Beeld en ondertiteling van de nieuw aangeschafte recorder perfect. Alleen geluid heel erg zwak.

Ik kan de loopwerken niet omwisselen omdat de elektronica van de recorders natuurlijk op de specifieke kop is ingeregeld.(heb ik al geprobeerd)

Enige alternatief is volgens mij de koppen omwisselen. (nadat ik de loopwerken heb verwisseld), maar dit lijkt mij een ingewikkelde klus a.d.h. van de foto's in een gedownloade servicemanual.

Ik hoop dat jullie nog iets weten want ik kom er niet meer uit.

Iemand nog andere oplossingen??

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde
Loading thread data ...

"Yde" schreef in bericht news:d2pium$1h1s$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

met

effect.

ingewikkelde

Audiokop verwisselen zal zowizo geen effect op het geluid hebben, daar deze bij hifi in het geheel niet gebruikt wordt! Hifi geluid loopt via de videokop, die audiokop zit er alleen in om opnames die op een mono recorder zijn opgenomen af te kunnen spelen (en vice versa natuurlijk). Heb je wel stereo geluid? Zoniet dan zou inderdaad de videokop versleten kunnen zijn.

Het loopwerk kun je wel degelijk verwisselen, je kunt dan het beste de videokop kompleet met motor ook verwisselen (bij de elektronica houden dus) Audiokop gewoon laten zitten (EN NIET AAN DE STELSCHROEFJES DRAAIEN!!!), deze is nl. mechanisch afgesteld in de fabriek en dus niet afhankelijk van de elektronica.

Succes,

Ben

>
Reply to
BenDeGek

"BenDeGek" schreef in bericht news:425051a2$0$147$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Alleen

recorders

deze

opnames

dus)

Bedankt voor je reactie. Het beeld is perfect maar de audio is erg zacht. Het kan volgens mij niet aan de koppen liggen omdat als ik het geluid van de ingestelde tv kanalen van de videorecorder laat weergeven via het av-kanaal van de tv het ook erg zacht is.

De elektronica van de koppen zit volgens mij op met moederbord dus als ik de electronica bij de koppen wil houden en het loopwerk omruil, ik ook het moederbord zal moeten omruilen. De enige oplossing is de oude koppen op het nieuwe loopwerk en dit dan in de oude kast.

m.vr.gr

Yde

>
Reply to
Yde

"Yde" schreef in bericht news:d2pkgs$1jcv$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

dat

versa

van

de

av-kanaal

de

het

Kom, zon audio-probleemje is relatief simpel. Gewoon eens kijken welke onderdelen daarvoor verantwoordelijk zijn, met logisch blijven denken (is moeilijk voor de meeste mensen) aan de hand van het gegevn dat het geluid ook bij loop through (dus bij ontvangst doorgeven aan TV) al slecht is moet je toch een eind kunne komne. Misschien een voedinkje bij een audio IC weggevallen, wegens een weerstandje op oneindig.

Ik repareer zelf altijd apparaten zonder hele gedeelten over te zetten of te vervangen, maar gewoon direkt naar de fout te gaan. Moet je wel een schema hebben,maar van Philips is alles goed verkrijgbaar. Op het schema staat de audioweg aangegeven. Van achter naar voren werken, gewoon de schroevedraaier erop. moet je een brom horen, weer een stapje terug: brom ja of nee. Zodra je een nee hebt zit daar dus de "onderbreking".

Succes, ruud

Reply to
Der Rudi

"Der Rudi" schreef in bericht news:42505cc1$0$146$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

mijn

DRAAIEN!!!),

zacht.

van

ik

doorgeven

weerstandje

te

Ik ben het volkomen met je eens. Ik sta trouwens wel bekend als een logische denker. :-)) Heb al redelijk veel problemen opgelost met logisch denken. Ik weet niet of je bekend bent met de opbouw van de VR967?? Bijna onmogelijk om "even" de audiolijn te volgen zonder het compete apparaat te demonteren. Ik heb al een servicemanual in pdf formaat (280 pagina's) Dat audioprobleem is echter niet het belangrijkste. De bandloop van mijn eigen recorder is het probleem!!

Waarom een trillend beeld met diverse capstanmotoren?? De rest van de onderdelen van de bandloop schoongemaakt en gesmeerd.

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde

De koppentrommel kan je inclusief motor doorgaans zonder problemen verwisselen na de 3 schroefjes onderop losgedraaid te hebben. De enige instelling die je dan misschien moet doen is het kopschakelpunt (gaat electronisch dacht ik, bij gebrek aan manual weet ik even niet hoe).

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik ben er nog even ingedoken:

Euras zegt TS7454 checken in geval van geluidsproblemen...

Nog iets: misschien is dat trillende beeld niet mechanisch maar iets in de voeding of de aansturing, en er schijnt ook iets te zijn met lijm op de onderkant van de print die lekstroom kan geven.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ingewikkelde

Hallo Maarten,

Ik had de loopwerken al omgewisseld. Kreeg een vreselijk streperig beeld bij weergave. Ik weet dus niet wat ik moet instellen. De service manual (ruim 280 pagina's) is erg onduidelijk

Bedankt voor de tip van de lijm. Enig idee waar ik moet zoeken. Meestal zijn elco's in de voeding voorzien van lijm.

Zijn de koppen te verwijderen zonder een speciale "trekker" ?? Dit geldt trouwens ook voor mijn Blaupunkt RTV 650. Bij Lejos.nl bieden ze goedkope vervangingskoppen aan. (nee, ik heb geen enkel belang in Lejos) In deze recorder zitten wel 2 instelpotmeters voor regeling van de koppen.

Alvast bedankt

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde

Bij mijn weten heb je die trekker echt nodig, tot nu toe heb ik altijd kop inclusief motor verwisseld in zulke gevallen.

Dat zou opnamestroom en mogelijk omschakelpunt kunnen zijn. Doorgaans is het afstellen van het omschakelpunt genoeg.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

"Yde" schreef in bericht news:d2pnt2$1nnu$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

En

geen

geprobeerd)

daar

de

houden

afhankelijk

het

op

van

of

verkrijgbaar.

een

logische

Is bhet alleen een trillend beeld of ook stoorstrepen in beeld. Bij het laatste is de tracking dus niet goed en gaat het beeld vaak ook trillen. Als het beeld stoorvrij is maar wel trilt moet je het in het sync gedeelte zoeken. I Eigenlijk moet je het uitganngsvideosignaal op een scoop bekijken of de syncpulsen in orde zijn.

Ik ga ervan uit dat de video op elke TV een trillend beeld geeft.

De syncpulsen kunnen in verschillende delen beschadigd raken, bijv door oversturing vh vide-signaal waarbij de sync piulsen er af geklip worden. De lijnsync trekt het dan miscchien nog net.

ruud

>
Reply to
Der Rudi

"Yde" schreef in bericht news:d2pium$1h1s$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Niet direct DE oplossing.Maar .... Misschien kun je door te kijken naar de tape tension arm - de beweging ervan - een conclusie trekken in welk ritme hij beweegt. Dan kun je gaan kijken welk onder deel het zelfde ritme heeft. Als de storing een snelle korte trilling is , dan is de tape tension arm vaak zelf het probleem. Mijn ervaring is dat het schoonmaken maar tijdelijk helpt vervangen geeft dan de oplossing. Is gemakkelijk te proberen om die even om te ruilen met de andere recorder.

Wat ook nog wel eens voor komt de een van de twee inrijgwagens niet goed werkt De rolletjes va de wagen draaien dan niet goed Deze kunnen wel omgeruild worden maar vereisen een nauwkeurige afregeling wat specialisten werk is dat wil zeggen niet moeilijk maar je moet precies weten wat te doen Dus liever niet doen als je geen ervaring hierin hebt.

succes en geef het niet op

wim menzo

Reply to
wim menzo

Deze nog even helemaal vergeten te noemen... Als bij een turbodrive de achterste positie van de geleiders die de band om de kop trekken niet goed gehaald wordt, kan het plastic asje van het tandwieltje dat de inrijgtandwielen van deze geleiders aandrijft (beetje lastig te omschrijven) speling vertonen. De oplossing is dan er van onderaf een zelftappertje in te draaien en eventueel de boel met wat secondelijm te fixeren.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.