sat u BIOS-u problem

dakle, sat u biosu ide pre pre prebrzo... ne znam koji bi mogo uzrok tome biti, stavio sam novi BIOS, drugu bateriju i napajanje...

pitam ovdje jer na hardver grupi nisam dobio neku pomoc, pa mislim da li je moguce da je bas neki elektronicki kvar na ploci

hvala

Reply to
Kweli
Loading thread data ...

koliko je to prebrzo i koja je ploca? Taj sat je na starijim plocama poseban modul dok se na novim nalazi u chipsetu i na njega ne djeluju revizije biosa. Frekvencija toga sata odredjena je kristalom pa je moguce da je greska u tom krugu (ali mislim da bi se tada podigla i frekvencija procesora).

Reply to
megamusic

Hehe, prestani tra¾iti problem u ploèi, rje¹enje problema je u windows updateu. Mnogi budu se sad smijali, no tak je. Naravno ne mora biti da je kod tebe _BA©:_TAJ sluèaj, al moguæe je. Kod mene je bil isti problem i rje¹en instaliranjem patcha za clock :) Kaj je zapravo za problem? Windowsi nakon bootanja ne koriste vi¹e BIOS sat (ne pitaju ga svako malo za zdravlje), nego koriste svoj interni counter na interruptu. Sa NEKIM updateom se taj counter shebe pa sat ide prbrzo ili pak presporo.

Uglavnom, pun ti je google tog problema.

Pozdrav!

Tomy, 9A5ALL

Reply to
Tomy, 9A5ALL

Prebrzo je u smislu da u realnom vremenu produ 2 sekunde, a kod njega prode 5 A ploca ja Asus CUR-DLS

Reply to
Kweli

Ali pazi, meni u BIOSu sat ide prebrzo... bas kad udem u bios, odma vidim da ide pre pre brzo...

Reply to
Kweli

e, to je onda nekaj drugo. Pa kak to ide brzo da ek¹li vidi¹ da ide brzo?

Pozdrav!

Tomy, 9A5ALL

Reply to
Tomy, 9A5ALL

pa ovak, kad prode stvarnih 2 sekunde, njemu prode barem 5... narihto sam datum prije par dana i sad je njemu vec proso Uskrs :)))

Reply to
Kweli

Blago tebi zivis u buducnosti ;))) Daj reci brojeve lota od 07.04.2007????

Reply to
Zok

tu je Tomy ostal bez rijeci :)) Tomy-u pozdrav od Miljaca !!

Reply to
Miljac

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.