Transformator u kupaonu za halogenke ?

Pozdrav!

Kupio sam set svjetiljaka - 5 visecih halogenki koje vise na dvije zice i povezane su sa transformatorom 230V na 12V. Ne znam kako bih bolje objasnio. E sad na kutiji izvana nije bilo nikakvih uputstva gdje se smiju ugraditi, a gdje ne, ali nacrtane su prostorije kao potkrovlje, soba kupaona itd. U uputstvima pise da se sistem mora postaviti u suhim prostorijama. Ja sam mislio to staviti u kupaonu 2 X 2 met., koja ima ventilator itd. Koja su vasa misljenja, da li da to postavim u kupaonu ili je to losa ideja zbog vlage.

Hvala!!!

Reply to
iZac
Loading thread data ...

Mislim da nije lo¹a ideja. Ako ima¹ ok FID sklopku, ne brini. Ionako ima¹ galvansko odvajanje preko transformatora, a ¾arulje su na plafonu, daleko od dodira rukom ili bilo èime. Tu¹em valjda neæe¹ polijevati plafon. Sjeti se samo da novi kupaonski ormariæi svi imaju ugraðenu halogenu rasvjetu. Vlaga se neæe kondenzirati jer æe oko njih biti jako toplo.

Pozdrav!

Reply to
-Rio-

objasnio.

a

Trafo stavi vanka i to je to.

Reply to
megamusic

Postoji FID-ovka, samo nisam bio siguran da se od pare nebi nesto dogodilo transf. Tako sam i mislio samo sam htio cuti jos koje misljenje. Hvala.

Reply to
iZac

Trafo je motan izoliranom zicom i obicno je jos zaliven nekom vrstom smole - ako i nije ti ga uvijek mozes pospricat ili uronit u neko izolaciono sranje (probaj prije koliko se grije - da poslije ne bi bilo smrada). Ak se dost grije treba koristit termostabilno izolaciono sranje :-)

Reply to
Hector

Nemas problema. 12 V nece napraviti velike stete ak padnu u kadu, ali transformator moras zavidati na zid i necim obloziti. Najbolje neko plasticno kuciste.

Ako kontakti na zaruljama nisu dobri ili ako su zice neizolirane onda bi ti se moga vlaga kondenzirati na metalu i korodirati, ali mislim da je to sve mjed tak da nebi trebalo biti problema.

pozdrav

--
Petar Klicov, makni SPAM za reply
kaciga glavu ?uva, a ?ta ?uva kacigu !??!?
 Click to see the full signature
Reply to
Pero

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.