TV-benämningar

Vad är det som innebär scartkontakt med RGB? Vad innebär widescreen?

Dessa benämningar ser man på reklam om TV-apparater men vad dessa betyder och vad dessa har för funktion undrar jag över. b/l

Reply to
Bernt
Loading thread data ...

Att alla de tre färgerna Rött, Grönt och Blått finns i kontakten. Det är det som ger bäst bild eftersom färgerna är separerade. Det finns andra sätt att överföra bilden där alla färgerna är blandade i samma signal, men det ger inte lika bra bild.

Precis som det låter. Bred bildskärm.

Förr var det 4:3-format som gällde, men det överges snart. Det motsvarar 4 enheter i bredd och 3 enheter i höjd. Det motsvarar också att bilden är 1,3333 gånger bredare än den är hög.

Nu är det brett 16:9-format som gäller för framtiden. Det motsvarar 16 enheter i bredd och 9 enheter i höjd. Det motsvarar också att bilden är 1,7777 gånger bredare än den är hög.

Bredare bild ger ett bättre sende eftersom människans syn är bred.

Bra att du frågar om du inte vet.

Reply to
Ken

Bernt skrev:

RGB är det bästa sättet att ta emot bild från tex en DVD.

16/9 format på bilden. Normalt är det 4/3 Detta är förhållandet bredd/höjd på bilden. 16/9 är mera naturilgt att titta på.

Se ovan.

--

Mysko
Reply to
Mysko

Har inte Ken redan svarat mer eller mindre just det där redan?

Har inte Ken redan svarat mer eller mindre just det där redan fast betydligt mer utförligt?

Se Ken´s svar ca 11 timmar innan Mysko´s.

--
/
Demmpa
Reply to
Demmpa

Mysko filtrerar mig så han inte ser vad jag skriver :-) Det orsakar extrajobb för Mysko förstås. Inte första gången han svarar samma som många av oss andra redan skrivit.

Reply to
Ken

Ingen aning, filtrer bort honom.

--

Mysko
Reply to
Mysko

"Bernt" skrev i meddelandet news:gMW6g.2$ snipped-for-privacy@nntpserver.swip.net...

Nu har jag en uppfattning om dessa funderingar om och kring TVs-benämningar. Det som man kan undra över är att det är så olika priser på TV-apparater. Om det kan bero på att det fins handlare som köper in många apparater och får ett lägre inköpspris. b/l

Reply to
Bernt

Om det är *exakt* samma modell, tillverkare, samma funktioner mm på tv:n och olika affärer har olika pris på tv:n i förhållande till varandra så kan en av förklaringarna vara att det köps in olika antal apparater, sedan har affärerna fri prisättning, så vissa kanske sätter ett lite lägre pris på en vara och ett högre på en annan som "normalt" köps av fler personer. På det sättet så kanske den affären tjänar lite mer än om affären skulle hållt tillvärkarens "riktpris".

--
/
Demmpa
Reply to
Demmpa

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.