Salora 25" ca 87-89 års modell, ingen bild.

Föräldrarna har en Salora 25" från ca. 1987-89 som gett upp. Det började med att bilden var för liten i höjdled när TV'n startas, för att sedan fyllas ut till normal storlek när den blivit varm. Det gick inte heller stänga på TV'n med fjärrkontrollen, bara med strömknappen på TV'n. Nu har den tydligen gett upp, de får ingen bild alls på den. Va kan det vara? Dom vill gärna ha den då dom gillar VITA TV's! :), och tycker 25" är en lagom storlek, finns ju knappt några 25" längre.

Reply to
Dan Carlsson
Loading thread data ...

"Dan Carlsson" skrev i meddelandet news:pGs7b.103486$ snipped-for-privacy@news2.bredband.com...

att

Hej Dan. Om du anger modell.nr. på deras tv så kan jag ge dej några tips. /Morgan

Reply to
Morgan

"> > > Föräldrarna har en Salora 25" från ca. 1987-89 som gett upp.

för

gett

Gamla kära M-chassiet , med vertikal-problem. Prova o byt Vertikal-IC:n TDA8172 och samtidigt diod med pos.nr.DB571 (1N4002) och kondensator med pos.nr.CB571 (100uF). Löd även om nätdel o HS-del. Förmodligen är samtliga ellyter i nätdel o HS-del dåliga , och skulle behövas bytas. Som jag nämde i en tidigare tråd så är det ett svårjobbat chassie , så det är kanske tveksamt ifall det är lönande.

Titta gärna in hos Leifline , han har alltid bra tips.

formatting link

/Morgan

Reply to
Morgan

Tackar för tipsen, ska testa att byta dessa komponenter.

Reply to
Dan Carlsson

Bra jobbat Dan.

Tydligen har den klarat sig , bra.

Ojojoj.....

En gissning är VPU-kretsen. I detta chassiet (första digitalchassiet) är det så att signalen plockas ut från MF som vanligt , men går sedan till en AD-omvandlare , passerar flertalet signalbehandlande digitalkretsar , och avkodas sen igen genom en DA-omv. Någonstans i den digitala signalbehandl. blir det fel , och jag skulle nog börjat med att byta VPU-kretsen (Video Processing Unit). Bor du i närheten av Karlshamn så kan du få ett skrotat chassie o labba med. /Morgan

Reply to
Morgan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.