philips 21CE 4550/13S

Problem med att den går ett tag sen "poffar" det till i den och display och allt blir svart pipande ljud hörs från sen......startar man om den kan den gå igång igen men ej jämt.....går oftast igång när den är kall....lödninga o dyl är kollade och verkar ok.

' vore tacksam för hjälp .säkert ett mycket simpelt fel...känns rätt onödigt att köpa ny tv till sommarstugan bilden är perfekt annars å den har gått felfritt sen den köptes i mitten på 80 talet tror jag,,,,,,,,,,,,,

Pelle

Reply to
Perra
Loading thread data ...

Hej Pelle

och

kall....lödninga

Är du säker på att lödningarna är OK ? Detta du beskriver är typiskt för denna modell (2B), om du skruvar bort plastskenan i botten (är den borta har Tv:n säkert varit på service innan) och löder om HS och Switchtrafon, samt området runt HS-trafon så har du en stor chans att lyckas med din reparation. Hör av dig och berätta för oss om detta hjälpte, det kan ju vara så att du har ett riktigt knepigt fel i Tv:n.

Att den funkat perfekt i alla år är ingen garanti att felet är enkelt, eller som en kund sa till mig som lämnade in en 14 tummare, "i en så här liten apparat kan det väl inte bli så stora fel".

leifline

Reply to
leifline

"leifline" skrev i meddelandet news:Nwudb.30439$ snipped-for-privacy@newsc.telia.net...

den

innan)

onödigt

gått

eller

Jo det var de första fel jag tänkte på med men tyvärr inte dessa lödningar ser helt ok ut...........dessutom brukar väl inte displayen på tv:n vara död om det glappar vid hs trafon.

Att jag anmärkte att jag trodde det var ett enkelt fel berodde på att bilden är helt perfekt tills den poffar till och allt slocknar utom vinande ljudet från switchtrafon

Tackar för visat intesse :)

Pellle

Reply to
Perra

""""""""""""""""""""""""""" Jotack.......den kommentaren har man hört förr Det känns lite otacksamt, men jag tror ändå att det är menat som ett (dåligt) skämt :-) ((IP))

Reply to
Ingvar Persson

eller

Eller gamla gubbar som kommer in i verkstan och frågar:

-: sitter du här och gör motstånd? /Morgan

Reply to
Morgan

Kanske byta switchtransistorn + tillhörande diod och kondensator på nättrafons primärsida. Kolla också övriga kondensatorer i detta område. / Janne

Reply to
Janne

eller

Ursäkta om min kommentar uppfattades som kränkande, detta var verkligen inte min mening, första delen i meningen var ett konstaterande och andra delen ett DÅLIGT skämt.

Nu till felet i Tv:n. När det ploppar till och piper, finns det någon +140 Volt då ? Detta mäter du på dioden pos. 6696. Jag tror nämligen att Tv:n går i protect.

leifline

Reply to
leifline

Hej Leif! Jag tror att du missförstod mej. Jag har nämligen varit ute för samma skämtsamma uttryck under min verksamma tid som servicetekniker. ((IP))

Reply to
Ingvar Persson

;-) :-). leifline

Reply to
leifline

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.