Flimmer i överkant på TV-bild?

Hej!

Jag har ett retsamt problem med vad jag tidigare trott vara dåliga videoband/videospelare. Införskaffade nyligen en splitter ny Samsungvideo eftersom den gamla gav upp.

Problemet är ett 4-5 cm högt band av flimmer högst upp på tv-bilden. Det uppstår på både gamla och nya videoband. Inte när jag spelar upp en DVD.

Känner någon igen fenomenet?

--
/Jonne
Reply to
John-Henri Eklund
Loading thread data ...

Prova att spola igenom bandet först. Kan även vara så att dina gamla band har blivit snedtöjda av din gamla spelare. Vad händer om du använder ett sprillans nytt band och spelar in nå´t från TV?

Reply to
DataSpider

För länge länge sen så kunde man få något liknande fenomen i ovankanten på bilden om man hade en tv-apparat med en "tidskonstant" som inte var avpassad för videoapparater. Bilden liksom vek sig i ovankanten. Vet inte om detta fortfarande kan vara ett problem. /peterj

Reply to
Peter Justesen

Oj, nu är jag nog ute på "hal is", men jag tror att på vissa apparater så var det ofta den sista kanalen som hade en annorlunda tidskonstant. På andra så kunde man trycka in en knapp och få vilken kanalplats som helst att fungera med vcr. I ditt fall så vet jag inte. Det finns säkert andra här som vet....... /peterj

Reply to
Peter Justesen

Ah, jag använder programplats 4 för att titta på video. Jag testar att flytta till högt eller lågt för att se om det blir någon skillnad. Tack Ken och Peter!

--
/Jonne
Reply to
John-Henri Eklund

"Ken" skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@4ax.com...

apparater

tidskonstant.

som

Stämmer att B&O har haft sådana modeller, några använde "knapp 9" för video.

Danne

Reply to
Danne S

Japp, på min gamla Luxor var det 16 (sista kanalplatsen)

/Marcus

--
Marcus AAkesson     marcus.akesson@NO_SPAM_PLEASE_home.se
Gothenburg        Callsigns: SM6XFN & SB4779
 Click to see the full signature
Reply to
Marcus AAkesson

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.