BT till rs232

Finns det n=E5tt f=E4rdigt som tar emot bl=E5tand signaler och skickar ut
rs-232?
Reply to
buss100
Loading thread data ...
"buss100" skrev i meddelandet news: snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
Menar du en sådan?:
formatting link

eller:
formatting link


Reply to
Hakvinius
snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
ut
Pust inte helt gratis... Pratar de med hyperterminal eller dyl? Duplex? T=E4nkte prova en dator med BT och en (inte bara PC) med bara rs232, tr=E5dl=F6st. Har =E4ven ipaq med BT. Och en terminal sk=E4rm som ta= r emot 9600 baud. Kanske =E4ven skrivare blir aktuellt. S=E5g att det fanns "drirutinfria", och det =E4r ett krav d=E5 mina rs232 enheter inte =E4r PC datorer.
Skulle =E4ven beh=F6va ett terminalprogram till ipaq. Som talar rs232, usb, ir och BT. G=E4rna gratisprogram :-)
Reply to
buss100
snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
r ut
tar
C
Hittar ingen info om "Deltaco Bluetooth Adapter Seriell RS232", inte ens p=E5 de firmor som enl prisjakt s=E4ljer dem?????
Reply to
buss100
- snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
kar ut
m tar
ns
PC
formatting link
ihop med
formatting link
S=E5 l=E4tt =E4r det nog inte. Har redan den f=F6rste. Och det kr=E4vs nog = lite el i mellan :-(
Reply to
buss100
meddelandetnews: snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
Kan vara bra att förstå att konverteringen som behövs är lite mer än att bara få stiftpinnarna på rätt ställe. Ungefär som att försöka koppla in hörlurarna på nätverkskablarna i förhoppning om att höra streamad musik. Inte omöjligt men det kräver en del mjuk och hårdvara som hanterar konverteringen. Det råder samma förhållande vad gäller RS232's möjligheter att tolka en BT-profil.
Några skillnader utöver stiftplaceringen:
RS232 är ett protokoll till skillnad från BT som stödjer profiler, där en av profilerna stödjer seriell data överföring, OM alla andra BT-lager idriftsatts på rätt sätt. Exempelvis så krävs ömsesidig identifiering och parning innan det går utbyta ett enda data-paket. Tillkommer att BT-stacken måste vara korrekt mjukvaruinitierad i bägge ändarna vilket kräver lämplig CPU/mjukvara och mjukvaran kan vara rätt komplex.
RS232 är betydligt enklare och kräver kräver en buffertkrets som kan hantera typiskt 16-32 byte samt några TTL-portar för att sedan direkt kunna mappas i en minnesadress eller ännu enklare, visa överförd data i en seriell dispaly.
Ofta finns RS232-uttag på datorn och tillhörande buffertkrets samt CPU-resurser att hantera dataflödet finns inuti själva datalådan. Däremot är det sällan stöd för BT finns inbyggt i datorns hårdvara och även om det finns hårdvara är det sällan BIOS kan hantera mjukvarubiten.
Samma sak med en bildskärmsterminal, stödjer den inte BT-protokoll varken i mjuk eller hårdvara eller ens fixar strömförsörjningen av BT/MCU så måste det komma från annat håll.
Det finns sådana BT-MCU-RS232-övergångar som inte behöver extern processorkraft i någon ände men räkna med pris på 3000-6000 kr/paret då det behövs minst två för att kunna ersätta en kabel. Dyra då omsättningen är låg. Det är som att anlägga 10m motorväg för att förbinda två kostigar. BT är ju ett komplext och processorkrävande protokoll, kan hantera över en 1 mbit/sekund och sedan använda det endast för att ersätta två raka trådar verkar ju inte smart och knappast särskilt ekonomiskt heller.
Det är ofta bäst och billigast att försöka få ned antalet system-övergångar och använda enklast möjliga hård och mjukvara. Vill du ha trådlöst RS-232 finns mängder med radiomodem utan att ta omvägen om BT. RS232 har så långsam datatrafik att även enkla typer av radiomodem fungerar bra. ELFA har hobbybyggsatser för ett par hundralappar som sänder på 434 MHz och det finns färdiga pluggar för olika frekvenser, även 2.4 GHz, som upprättar trådlös RS232 förbindelse. IRDA kan eventuellt vara ett ännu billigare alternativ till att överföra RS232 trådlöst, om man vill bygga själv.
/Alf
Reply to
Alf.F
snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
kickar ut
a
som tar
fanns
=E4r PC
2,
og lite
=E4n
s=F6ka
=F6ra
ra
er
d=E4r
dig
e
=E4tt
n
ta
dvara och
v
ret
=E5
r att
e
.
er av
z,
ett
man
En enkel men klumpig l=F6sning =E4r att s=E4tta en dator imellan. Att g=E5 = via BT blir smidigare om den ena =E4nden =E4r en enhet med BT. Ena =E4nden kommet i huvdsak att vara en BT enhet, dator, ipaq, mobiltlefon mfl.
En
formatting link
=3D1&products_id=3D2 lockar. Eller n=E5tt fr=E5n
formatting link
hp?products_id=3D9434. Tex
formatting link
Reply to
buss100
meddelandetnews: snipped-for-privacy@u31g2000yqb.googlegroups.com...
formatting link
formatting link
Här kanske finns några tips: .
Reply to
M.O.B. i L.

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.