zonnepaneel invertors en 220v

om zonnepanelen aan het 220v net te koppelen worden invertors gebruikt die van 20v een 220v wisselspanning maken. hoe goed zijn deze officiele apparaten eigenlijk die bij de panelen worden geleverd,ik kan me voorstellen dat als een hele straat stroom levert dmv panelen dat de 220 sinus verre van goed blijft. met als gevolg dat sommige apparaten slecht werken. is hier iets over bekend? wim

--











remove x in mail adress to reply
Reply to
aha
Loading thread data ...

Waarom denk je dat? Vanwege de blokgolfen die de goedkope auto- convertors produceren? Ik denk niet dat die zonne-collector convertors met dezelfde eenvoud opgebouwd zijn.

Verder zal zelfs een hele straat zonnecollectoren maar een beperkte invloed hebben. Over hoeveel m^2 per woning en in hoeveel watt in totaal hebben we het hier?

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

die

worden

aandeel van die panelen op de energie productie en dus een verslechtering van de sinus. wim

Reply to
aha

Nou, ik iemand met zonnepanelen op het dak (net zoals iedereen in de wijk waar hij woont) en die leveren zo'n 3000W piek vermogen. In de betreffende wijk varieerd de netspanning behoorlijk als er een wolk over drijft. Maar om op de originele vraag terug te komen: De impedantie van het net is zo laag dat de omvormers allemaal netjes in het gareel worden gehouden.

--
Reply to nico@nctdevpuntnl (punt=.)
Bedrijven en winkels vindt U op www.adresboekje.nl
Reply to
Nico Coesel

3kW, dat zou neerkomen op een slordige 20 tot 40 m^2 zonnepaneel, midden in de zomer bij maximale instraling. Bedoel je misschien 3 kWh per dag? Of is die 3000W over de hele wijk gemeten?
--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

Reply to
Jan Siepelstad

"Jan Siepelstad" schreef in bericht news:cal59j$6t8$ snipped-for-privacy@news3.tilbu.nb.home.nl...

m2).

echt

vraag juist wat er gebeurt als een hele wijk of stad eigen panelen heeft.........

Reply to
aha

Ik beweer nergens dat dat niet zou kunnen.

Ik ben benieuwd hoe het financiele plaatje er uit ziet met deze installatie.

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

m2).

echt

de

subsidies, terugleververgoeding, MEP-vergoeding etc. hou ik er nog geld aan over. Weliswaar niet veel, maar toch. (terugverdientijd eigen investering ca

6 jaar, ofwel een rendement van ca 12%; Welke bank geeft je dat?) Overigens lukt dat nu niet meer, omdat de subsidies gestopt zijn.
Reply to
Jan Siepelstad

Als de volledige kosten van de milieuschade van de vuile energie nou eens doorberekend zou worden in de kostprijs, dan zouden subsidies misschien helemaal niet noodzakelijk zijn om dit te laten renderen.

Van de andere kant - als de milieuschade, veroorzaakt bij de productie van zonnepanelen ook doorberekend zou worden in de kostprijs zou vuile energie misschien wel eens schoner kunnen zijn dan schone energie...

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.