Verschil 220v - 50hz en 220v - 60hz

Hallo,

In Suriname heb ik de beschikking over 220v-60hz. Ik heb een apparaat hier gekocht, echter dit werkt op 220v-50hz.

Nu wil ik weten of het probleemloos gaat werken en/of dit nadelig is voor de motor? Zou ik prestatieverschil moeten werken?

Is er tevens een transformator die de 60hz kan verkleinen? Is dit wel mogelijk?

Groet, Ranjay

Reply to
Ranjay Gulatti
Loading thread data ...

Wat voor apparaat is het (sommige apparaten kun je op 60 Hz. aansluiten, ze draaien dan iets sneller).... Een trafo is niet mogelijk, daar kun je alleen de spanning mee omzetten, frequentie blijft hetzelfde. Dus een omvormer is niet bepaald makkelijk.....

--
Remove -- when u reply
Reply to
Ivo Vermeulen

"Ruud Poeze" schreef

Volledig met u eens, zie ook fotos van 3-fazige koelkompressoren die ik plaatste, die zijn altijd voor beide frequentie's voorzien.

formatting link
formatting link

Die ene betreft zelfs een scroll-kompressor en die zijn zelfs redelijk gevoelig.

Wat mij wel opvalt is dat die hogedrukspuit 3200Watt is op mono 220Volt, en dat is niet niets als je dan de aanzetstromen bekijkt. Ik heb er eentje op 3-fazen 380Volt zie

formatting link

-- Gilbert

"Sommige mensen leven, omdat het illegaal is ze te doden"

Reply to
Gilbert

Het geeft geen verschil (beetje toerental)

50Hz apparatuur mag wél op 60Hz, anderom niet. Op 60 Hz verbruikt 50Hz appartuur minder stroom, als er tenminste een transformator of wikkelingen in zitten en wordt dus minder warm. Het rendement ligt ook iets hoger op 60 Hz.

"Ranjay Gulatti" schreef in bericht news:a26qb.190$ snipped-for-privacy@amsnews02.chello.com...

heb een apparaat

dit nadelig is

werken?

verkleinen? Is dit wel

Reply to
ex-PDØFFM

Ligt aan type apparaat. Indien in het apparaat een wisselstroommotor aanwezig is verwacht ik problemen met toerental en alle gevolgen van dien. Ook wanneer het apparaat een funktie van klok vertegenwoordigt verwacht ik problemen (geen defekten....) Wanneer er geen elektro-mechanische onderdelen in aanwezig zijn verwacht ik beslist geen problemen. Ik zou zeker de proef op de som nemen. De kans dat er iets kapot gaat lijkt mij klein.

m.vr.gr.

Alex

"Ivo Vermeulen" schreef > > Hallo,

makkelijk.....

Reply to
Alex

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.