Verhuizen naar VS: 60 Hz <---> 50 Hz

Rare bovenlader??Blijf maar in Nederland vriend..

Reply to
Eskay
Loading thread data ...

??

Reply to
Ano

Jouw advies is ook raar, want in Nederland is (nog altijd?) de firma Velo die die dingen ook maakt.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

OK hier is een les in hoe het electrieciteits net werkt in Amerika en Canada..Elk huis heeft 117/234 volt 60 hz. 3 fazen wordt niet aangelegd naar huizen. Bij mij in de straat is alleen maar 1 enkele hoogspannings draad aanwezig met een transformator in de paal voor mijn huis,die transformator verlaagd de spanning tot 234 volt met een middenaftakking die aan aarde ligt, drie draden naar het huis en door de meter die buiten zit naar de stoppen kast. In mijn geval circuit breakers. Hoofd c'breaker is

200 ampere. In Amerika is het systeem het zelfde. Ik heb in mijn beroep wel es geprobeerd om Europese appliances om te bouwen maar de inspectie houd er niet van..Er zijn winkels in sommige grote steden die Europese appliances verkopen maar die zijn meestal prijzig. Mijn advies: laat de grote appliances in Nederland.

PS: Ik begrijp niet wat er vreemd is aan onze wasmachines.Ze werken goed en je hoeft je niet te bukken.

Reply to
Eskay

Dus je bedoelt bijv. de wasmachine ombouwen van 220 V naar 110 V, of bedoel je aanpassingen in de meterkast om ook 220 V te kunnen gebruiken?

Mijn ervaring met deze machines is dat de was onvoldoende wordt "opgeschud" (doordat de trommel rechtop staat), daardoor relatief slecht contact tussen vuile en zeepwater. Tezamen met een korte wascyclus vindt ik het resultaat wel erg slecht voor vieze kinderkleren, in vergelijking met een in NL gewone Bosch/Bauknecht/Miele etc). De gemiddelde volwassene met witteboorden-baan ;-) die zijn kleren alleen wast om ze weer fris te krijgen zal echter waarschijnlijk geen verschil merken.

Reply to
Ano

Oh ja, nog een vraag, kun jij een 95°C was doen met je Amerikaanse machine?

Reply to
Ano

Dat is voor de gemiddelde amerikaan een aanzienlijk voordeel, aangezien deze bij een buk- of hurkatie een risico op een gesprongen bloedvat in de hersens of elders loopt. Geeft weer aansprakelijkheids ellende voor de wasmachine fabrikant ;-)

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Het hele jaar door radiovlooienmarkt op:
http://sharon.esrac.ele.tue.nl/verkopen/
Reply to
Joop van der Velden

Ik heb nog een paar trafo's staan van het type "autotrafo" die voor dit doel te gebruiken zijn (5 ampere en 10 ampere). Dat is dus de kale trafo met steek en schroef aansluitingen zonder kast. Mocht je geinteresseerd zijn (kosten: 2 euro per ampere)

"Ano" schreef in bericht news:44f0964e$0$4520$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Ik heb nog een paar trafo's staan van het type "autotrafo" die voor dit doel te gebruiken zijn (5 ampere en 10 ampere). Dat is dus de kale trafo met steek en schroef aansluitingen zonder kast. Mocht je geinteresseerd zijn (kosten: 2 euro per ampere)

Reply to
A.Stolwijk

hmmm...de hamburger pens zit in de weg om te kunnen bukken.

Reply to
dre

Wat opmerkingen over dit draadje. Ik heb in de US gewoond (Utah, 20 jaar geleden) en had in een huis gewoon 3 fasen (elektriciteitsnet liep niet via palen bovengronds maar ondergronds!). Op verschillende plaatsen had ik toegang tot de 3 fasen en kon dus van de optie tussen de fasen gebruik maken. Ik had ook een setje (auto)trafo's. Achteraf bleek het dat die handiger waren toen ik weer terug naar Nederland kwam gezien alle elektrische spullen (tools, keukenapparaten e.d.) die we in de US hadden gekocht hier te kunnen gebruiken (apparatuur is veel goedkoper en zeker in de sales). Wel moesten uiteraard de trafo's omgedraaid worden en van andere stekkers/stopcontacten worden voorzien. Overigens heb ik mijn vrouw nooit horen klagen over de Amerkaanse wasmachines. Werken anders maar uitstekend (misschien iets minder milieu besparend). (s'lands wijs, s'lands eer) De wasmachine had geen elektisch verwarmings element omdat het warme water extern aangevoerd moest worden uit het warmwatersysteem van het huis (gasbrander). Ik weet niet of dit tegenwoordig bij Amerikaanse wasmachines nog steeds zo is. Het betekent ook dat je nooit warmer kunt wassen dan het warmwatersysteem levert.

Bu

Reply to
Bu

"Ano" schreef in bericht news:44f31c20$0$4526$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Goedgekeurd?? Die ik op deze link zie worden door mij alle afgekeurd voor jou toepassing. Er zit een Europeese steker aan, en een USA kontaktstop. Jij moet net andersom hebben. Dus daar begin je gelijk al aan te prutsen, anders kan ik het niet noemen. Een verloopsnoertje maken is al helemaal uit den boze, de kans dat iemand het snoertje per ongeluk snel even gauw ergens anders voor wilt gebruiken.........

Toet

Reply to
Toeternietoe

Tsja, die Amerikaanse site is natuurlijk in de eerste plaats gericht op Amerikanen die overseas gaan en hun Amerikaanse apparaten willen kunnen aansluiten op 220 V. Maar als je een link weet van een leverancier in Europa die qua stekkers en pluggen het omgekeerde levert (dus Europese apparaten via trafo aansluiten op 110 V, zonder verloopstekkers), dan houd ik me aanbevolen!

Is zie niet zoveel gevaar in het oneigenlijk gebruik van dat verloopsnoertje overigens, het ergste wat gebeurt is dan dat je een 220 V apparaat zou aanlsluiten op een 110 V stopcontact... Gevaarlijker lijkt me het feit dat die trafo (wanneer met een verloopsnoertje aangesloten op het Amerikaanse net) 220 V levert en dat je er vervolgens elk Amerikaans apparaat rechtstreeks kunt inpluggen (vanwege de ingebouwde 3 pins contra-stekker)!

Reply to
Ano

"Toeternietoe" schreef in bericht news:44f17ae2$0$18153$ snipped-for-privacy@dreader18.news.xs4all.nl...

Niet? Als je het verschil neemt van sinus en een sinus die 120 graden verdraaid is tov de eerste. Mij lijkt het raar dat er weer een sinus uit komt.

Boonie

Reply to
Boonie...

Toch is het zo. Het verschil van twee sinussen (met dezelfde frequentie) is altijd weer een sinus met diezelfde frequentie. Alleen amplitude en fase zijn anders.

--
Maurice
Reply to
Maurice Janssen

Toegepaste gonio: Elementary, my dear Watson. ;-)

formatting link

In dit geval geldt dus: sin(x) - sin(x + a) = cos((x + a/2) * 2 * sin(a)

2 * sin(a) is een constante. (sin 120gr = 0,5 * wortel(3))

De uitkomst is dus een cosinus met hoogte wortel(3) en 60 graden (120/2) fasedraaiing.

Oftewel een sinus met -30 graden fasedraaiing en 1,73 * de orginele amplitude.

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Het hele jaar door radiovlooienmarkt op:
http://sharon.esrac.ele.tue.nl/verkopen/
Reply to
Joop van der Velden

Heb je het op papier uitgeprobeerd? Het lijkt me dat Toeternietoe gelijk heeft, 't is nog wel een golf met dezelfde frequentie maar geen sinus meer.

Reply to
Ano

Nee, ooit geleerd tijdens mijn opleiding elektrotechniek ;-) En zoals Joop al liet zien kun je het ook wiskundig vrij eenvoudig aantonen.

Ben bang dat je dan iets niet helemaal goed doet.

--
Maurice
Reply to
Maurice Janssen

Ja, middelbare-school stof, je hebt helemaal gelijk...

Reply to
Ano

"Toeternietoe" schreef in bericht news:44f09e5f$0$17841$ snipped-for-privacy@dreader28.news.xs4all.nl...

Werken die WEL op 60Hz dan?

Reply to
hulpzoeker cq aanbieder

Als je de boormachine bedoelt: ja. Een borstelmotor werkt in principe op elke frequentie vanaf 0Hz.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.