stoorpuls over het net

Ik heb een koelkastje die een nogal heftige stoorpuls geeft bij het aanslaan, de computer reageert daarmee met een korststondig zwart scherm, is het mogelijk die koelkast te onstoren met bijvoorbeeld een ontoorde stekkerdoos, of een condensator in een stekkerdoos of iets dergelijks?. PR

Reply to
Poecilia Reticulata
Loading thread data ...

"Poecilia Reticulata" schreef in bericht news:epa729$2ugf$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Ook maar even een follo up naar nl.doe-het-zelf PR

Reply to
Poecilia Reticulata

"Poecilia Reticulata" schreef in bericht news:epacjb$1pk$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Als alleen de computer overgevoelig is en de oorzaak van de storing niet direct gevonden kan worden, zou je je computer (al dan niet tijdelijk) kunnen voeden via een UPS. Die filterd pieken en dalen keurig weg. Overigens zou je ook eens kunnen kijken naar de leeftijd van je koelkast, mogelijk is een nieuwe (energiezuinige) koelkast ook een optie.

Timo

Reply to
+imo

Probeer een storing altijd daar tegen te gaan, waar hij ontstaat. Is de storing eenmaal buiten het apparaat, dan kost het kapitalen om hetzelfde resultaat te halen. Een bluscondensator/weerstand over de thermostaat contacten (1uf/100ohm in serie??)werkt meestal goed, maar ook een VDR chip met nominaal 270 volt kan goed werken. Zware storing duidt op een bijna kapotte thermostaat schakelaar,die dendert bij het openen/sluiten. De bluscondensator/weerstand houdt bovendien de thermostaat langer heel(geen inbrandende contacten).

Reply to
Sjouke Burry

Hetbeste kan je de ontstoorcondensators of het filter vervangen als dat in de koelkast zit, of zelf een filter in de koelkast inbouwen. Een idee is een filter uit een oude magnetron oven die zijn erg goed. Wees wel voorzichtig met hoogspanning als je leek bent. Of een eurosteker met geintergreerd filter, zijn te koop en zitten ook in profesionle apparatuur en de petere pc voedingen, als die uitgedient zijn. Het is daarbij zeer belangreik dat de massakant van het filter zo direct mogelijk met het metaal van de koelkast verbonden zit, dus ook dicht bij het schalelende gedeelte, en dat daarbij de koelkast op een goede aarde aangesloten zit, zit de aarddraad wel goed zonder breuk aangesloten schroefje vast? in zowel de koelkast als de steker?. Natuurlijk is je monitor ook geen A kwaliteit, zodat daar ook de inwendige filtering minimaal of niet aanwezig is.

Sucses Bram

Reply to
Bram

Hoi, Kijk eerst eens of het niet bij het UITschakelen optreedt?

Groeten, Pieter

Reply to
P.

"P." schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Zou best kunnen, het gebeurt ook bij het uitschakelen van spotjes in de kamer. Waar denk je dan aan? PR

Reply to
Poecilia Reticulata

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.