jvc platenspeler

dag allemaal, ik heb hier een jvc platenspeler die eigenlijk op een jvc versterker moet aangesloten worden om stroom te krijgen. achteraan vermelding DC 11-13V ik hoopte dus dat ik met een adapter het spelertje aan de draai zou krijgen, maar de verbindingsstukjes van de adapter passen niet op het elementje dat aan de platenspeler past... mijn vraag: kan ik ook gewoon een verbinding maken met een 'suikertje' tussen een adapter en de platenspeler, of werkt dat niet. De adapter is instelbaar op 12 V en om een of andere reden zijn de 'plugjes' er al vanafgeknipt.

iemand die me kan zeggen waarop ik moet letten bij dit experiment, of kan ik hier beter niet aan beginnen?

nele

Reply to
nele
Loading thread data ...

"nele" schreef in bericht news:dhgsef$25fs$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

ik

Nele, weet niet precies wat je met een "suikertje" bedoel, maar wellicht een kroonsteentje om draden door te verbinden. Dit kan, echter je moet de min en plus pool wel juist aansluiten, anders doet de platenspeler het nog niet. Ben zelf niet echt een kroon-steentjes-gebruiker, maar sommige zweren erbij.... Het verkeerd om aansluiten zal bij deze lage spanningen geen grote gevolgen hebben, maar is zoals je waarschijnlijk begrijpt is het niet te bedoeling. Je zou een zekering kunnen verknallen, maar meestal is de apparatuur er wel tegen beveiligd. Verder is het van belang dat de adapter genoeg stroom kan leveren, uitgedrukt in mA. Wat de adapter maximaal kan leveren staat vrijwel altijd aangegeven op de adapter zelf.

Succes, Frank

Reply to
Frank

"Frank" schreef in bericht news:433c3e8c$0$30654$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

moet

een

en

grote

Kroonsteentje! is het juiste woord! solderen het alternatief ? (maar niet mijn sterkste dus vandaar... ) pos en neg dat zal ik vast wel vinden op de draden. de max cap van de adapter is 300 mA maar op de platenspeler zie ik geen gegevens die me zeggen hoeveel hij nodig heeft. ook dat zal ik wel merken? bedankt! nele

Reply to
nele

Hoi,

nele wrote:

Voor de polariteit kan je het beste voor de zekerheid nog even in de platenspeler kijken, op de motor staat wel een + en - indicatie, het zal zo'n cassettedeck-achtige dc-motor zijn met geintegreerde snelheids- regelelectronica denk ik. Ompolen zal namelijk hier vrijwel zeker wat opblazen (de motorregelaar en mogelijk aanwezige extra externe bufferelko's in de platenspeler, eventuele zekering/beveiligingen zullen wsch. allemaal in die bijbehorende versterker gezeten hebben, omdat die dan ook bij sluiting door beschadigde verbindingskabels oid. al kunnen werken en de hoofdvoeding beschermen.

succes, groeten van Bart

Reply to
Bart Jorritsma

De hoeveelheid stroom die de platenspeler afneemt is vrijwel niet te zeggen, verschilt per model. Wellicht dat het wattage er wel op staat, dan is het bij benadering uit te rekenen (Voltage x Amperage = Wattage). Solderen lijkt me ook geen optie, aangezien het laagspanning betreft kan ook volstaan worden met kripschoentjes, te verkrijgen bij bouwmarkten en automaterialen zaken. Let wel, hiervoor dien je een krimptang te hebben, laat degene van de bouwmarkten links liggen, die buigen alle behalve de goede kant op. Denk je het niet meer vaker nodig te hebben ga dan voor het kroonsteentje, het werkt, maar eigenlijk geen blijvend (mooi) oplossing.

Frank

Reply to
Frank

Waarom niet?

Lijkt mij juist een uitstekende optie.

Groeten,

Sander

Reply to
Sander

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.