Tikkende Dual 505 platenspeler.

Geen elektronica-probleem, maar meer mechanisch!

Een Dual 505 platenspeler heeft een mechanisme dat voorkomt dat je de snaar kunt omzetten als het plateau niet draait. Hiervoor wordt met een pal op het subplateau een hefboompje omgezet. Bij mij blijft die pal steeds tegen dat hefboompje tikken. Het lukt mij niet om dit te voorkomen: veertje strakker of veertje los werkt niet. Andere instelmogelijkheden zie ik niet.

Ik kan nu het hefboompje eruit slopen (waardoor de snaar ook bij stilstaand plateau kan worden omgezet) maar ik houd de speler liever in originele staat.

Is dit tikken een bekend probleem, en is er een voordehand liggende oplossing?

Reply to
janjansen
Loading thread data ...

"janjansen" wrote in news:42777c71$0$1369$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl:

Is dit opeens begonnen of nadat je een nieuwe snaar hebt geplaatst ?

Marcel B

Reply to
Marcel B

Dat heb ik ook wel als ik de speler een paar dagen niet gebruikt heb. Ik haal dan het plateau eraf, zet het ding in beweging, tik even met mijn vinger tegen het achtergebleven palletje en dan hoor ik geen getik meer.

Ik heb nog geen zin gehad om naar een structurele oplossing te zoeken ;-) , maar als je wat vindt hoor ik het graag...

Wilbert.

--
Het leven is hard.	Life is hard.
Een kokosnoot ook.	So is a coconut.
Reply to
Cymbaline

Smeer / glijmiddel dat kleverig is geworden, of er helemaal niet hoort te zitten? Is het zo'n wit kunststof palletje?

Reply to
Harry

Het is opeens begonnen - niet wegens een nieuwe snaar. Ik haal het plateau er ook wel eens af om het zwarte palletje een tik te geven, maar als ik een nieuwe plaat opzet begint het meestal weer. De arm doordouwen of terughalen e.d. maakt niet uit. Er zit wel een schroef in een witte plastic steun, waar de hefboom op vast zit, maar ik zie niet in dat het verstellen daarvan het tikken opheft.

Het lijkt mij een standaard probleem van deze speler dus zal Dual wel een oplossing hebben moeten vinden. Ik wil de speler echter niet laten repareren voor 150 euro...

N.b.: de snelheid omzetten naar 45tpm (wat ik trouwens nooit doe) lukt soms ook niet omdat de stalen veer dan niet 'doorbuigt'.

**** De platenspeler is wel erg fragiel, met die tientallen palletjes en hefboompjes. Geef mij maar een aan-en-uitknop, en het handmatig omleggen van de snaar.
Reply to
janjansen

Ik heb hier nog een dual 506 staan (zonder element) die weg mag, misschien zijn er nog onderdelen bruikbaar? Ik heb ook nog een philips

212 staan die een nieuwe naald nodig heeft.

Paul

trapstate (at) hotmail . com

Reply to
Putzi

"Putzi" schreef

Bedankt, maar nee. Bij mijn Dual is niets kapot, maar iets ontregeld. Ik weet alleen niet hoe ik het moet bijregelen.

Reply to
janjansen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.