hoeveel kost nou een kwh

Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!

Zowel de prijs per kWh als de belasting daarover zijn flink verhoogd per 1/1.

Reply to
Rob
Loading thread data ...

Als je een betere waarde hebt, dan horen wij die graag!

Fred.

Reply to
Fred

het hangt van je energieleverancier af. Je hebt vast wel een tarieflijstje van ze gehad.

Reply to
Rob

Ha, ik heb Essent. Kan ik straks aan duitsers betalen. Van wie is een energiemaatschappij nou eigenlijk? Als je naar de beurs gaat verkoop je een bedrijf? En kun je het dus gewoon kwijtraken? Lijkt me een goede reden om niet naar de beurs te gaan. Tenzij je bestuurder bent:

Er waren al eerder protesten (google maar eens) tegen de hoge inkomens en bonussen van de Essent bestuurders. En overal, zie ABN etc, worden er altijd een paar heel rijk van een verkoop. En worden een hoop mensen ontslagen.

Wedden dat dat weer om bonussen van tientallen mijoenen gaat?

Dus moet ik straks misschien een andere energieleverancier zoeken. Ik heb niet zo'n zin om te investeren in Duitse bruinkoolcentrales.

Ervaring hier? Welke energieleverancier is goedkoop en toch goed? Ik heb wat sites nagekeken, maar met al die verschillende tariefvormen en belasting is dat niet te vergelijken.

P.

Reply to
P.

"P." schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Duitsland loopt juist voorop als het gaat om schone alternatieve energie (water-, wind-, zon- en bio-energie). Hun kerncentrales zouden gesloten worden, maar dat zou wel eens kunnen veranderen nu de levering van Russisch aardgas zo onbetrouwbaar is geworden.

Reply to
KE

Is geworden? Dat Russisch aardgas geeft ieder jaar gedonder! Wij hebben daar geen last van omdat we zelf nog aardgas hebben, maar je ziet hoe het gaat. De grote jongens roepen allemaal dat het geen probleem is als je energievoorziening niet meer in eigen hand is. Gewoon verkopen die boel want het zit met de kwaliteit toch wel goed. Eerst de Duitsers, dan de Russen, dan de Chinezen. Maar als het plat ligt kun je niks doen. Dan was het ineens allemaal niet te voorzien geweest, let maar op.

Reply to
Rob

De Duitsers gaan onze eigen energievoorziening niet sluiten. Ze bouwen in ons land juist extra centrales (Eemshaven). Inzake energie-grondstoffen (Rotterdam, aardgasnetwerken) heeft ons land juist een grote vinger in de pap. Mijn reactie betrof overigens vooral "het niet willen investeren in bruikoolcentrales" wat de indruk wekte dat Duitsland in zou zetten op ouderwetse vuile energie.

Reply to
KE

Als ze er geld mee kunnen verdienen ja. Maar als om een of andere reden geen geld meer uit zo'n project komt dan is het verhaal ineens dat je dit soort dingen beter kunt uitbesteden. Zo gaat het immers in de commerciele wereld.

Je moet je als land afvragen of je energievoorziening wel met dat model moet worden geregeld. Daar is het wellicht toch wat te belangrijk voor.

Reply to
Rob

Dat kan meevallen als je er verstandig mee omgaat: Het verschil tussen vloerverwarming en CV radiatoren (eigenlijk convectoren voor het grootste deel): Met vloerverwarming heb je warme voeten, waardoor je eerder een comfortabel gevoel hebt, daarbij zit de warmte beneden en heeft de lucht niet de neiging te gaan circuleren, wat ook comfortabeler aan voelt. CV radiatoren: verwarmen niet de vloer, dia kan dus nog koud aanvoelen, maar de lucht. Warme lucht stijgt op en blijft aardig bovenin de ruimte hangen, het koelt langs het plafond stromend wat af, om vervolgens tegenover de wand waar de radiator zich bevind te dalen en verder af te koelen. Over de vloer koelt het nog verder af om vervolgens bij de radiator weer opgewarmd te worden, hetgeen dus luchtverplaatsing is (wind). De warmste lucht zit dus bovenin de kamer en jij zit onder in de kamer. Voor hetzelfde comfort moet je derhalve bij CV radiatoren op een hogere temperatuur stoken dan bij vloerverwarming.

Reply to
Gerard

Diverse groeperingen protesteren tegen de verkoop omdat dat Duitse bedrijf juist vervuilend zou werken, en zelfs kolencentrales bouwt.

Misschien dat andere bedrijven milieuvriendelijk werken, deze niet!

P.

Reply to
P.

Waarom Essent niet zelfstandig zou kunnen blijven bestaan, snap ik ook niet. Het verhaal van ABN-Amro heb ik ook niet begrepen.

Reply to
KE

Het zit het met moderne kolencentrales? Kunnen die niet schoon verbranden? De voorraad kolen is nog immens. In

formatting link
(ook Engelse tekst te kiezen) wekken ze juist de indruk erg veel te investeren in milieu-vriendelijke energie opwekking. Zie ook:
formatting link
formatting link

Reply to
KE

De aandeelhouders willen cashen !!

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
http://home.hetnet.nl/~vrouger
Reply to
Ben Doedens

Ja dat is hetzelfde verhaal. Het gaat er tegenwoordig niet meer om of je een gezond bedrijf hebt wat een bepaalde taak goed kan uitvoeren, maar of dat je de aandelen op korte termijn zover mogelijk omhoog kunt stuwen.

Reply to
Rob

Dat is een erg vervelend fenomeen. Van Essent en Nuon hoor ik echter dat ze alleen te klein zijn om te blijven bestaan, hetgeen ik totaal niet kan beoordelen. De aandeelhouders van Essent zijn echter overheidsorganen, politiek dus.

Reply to
KE

Zou dat bij Essent dan ook het geval zijn?

Reply to
KE

Ja, de aandeelhouders zijn de kleine overheden in het werkgebied van Essent, de provincies en de gemeenten en voor het geld wat hen de deal oplevert hebben ze allemaal al plannetjes klaarliggen. Zo wil de provincie Groningen er de aanleg van een spoorlijn van Groningen naar Heerenveen en de reactivering van de personendienst op Veendam-Zuidbroek er mee financieren. Daarvoor heeft de provincie al gelden uit de compensatieregeling afblazen Zuiderzeelijn bestemd, maar de opbrengst van de Essent aandelen maakt de begroting voor deze werken sluitend.

Enz. enz.

Uiteindelijk komt het wel allemaal de burger(s) ten goede. Het is geen persoonlijk cashen bij Essent (en bij NUON ,waar de prov. Gelderland grootaaneelhouder schijnt te zijn , gaat vast gaat volgen).

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
http://home.hetnet.nl/~vrouger
Reply to
Ben Doedens

ABN was:

- Slecht beleid (waarbij ik me afvraag of dat niet expres was)

- Een topman die tientallen miljoenen bonus wil verdienen.

- En daarvoor de aandeelhouders overhaalt de zaak te verkwanselen.

Bij Essent ligt het anders. Elk jaar krijgen de provincies veel dividend van Essent. Maar het lange-termijn denken is weg, ze hebben nog niet geleerd van de kredietcrisis. En ze zijn niet tegen het professionele lobbyen van de bonusgraaiers opgewassen. Ze ("Ze" = bestuurders bij Essent en de provincies als aandeelhouder) zien op de korte termijn erg veel geld waarmee ze mooi weer kunnen spelen (provincies), cq zichzelf bonussen kunnen geven (Essent bestuurders) a xx miljoen (ja, 2 x-en).

Het is ondertussen duidelijk aan het worden dat topman Boersma van Essent aan het lobbyen is om Essent te verkopen. Wedden dat hij degene is die erachter zit en de vette bonus wil opstrijken (bonus is gewoon een legale vorm van graaien). Een stukje uit Wikipedia: ========================================================= Op 1 juli 2003 werd Boersma voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent. In april 2005 kwam hij in het nieuws toen er felle kritiek ontstond op de beloningen van de bestuursleden van zowel Essent als NUON. Boersma toucheerde in 2004 ruim ? 821.000 aan salaris, bonus (over 2003) en pensioenvoorziening. Tijdens een op 21 april 2005 gehouden aandeelhoudersvergadering noemde Boersma de kritiek "venijnig, ongenuanceerd en inhoudelijk onjuist". "Van boegbeeld ben ik de laatste drie weken aambeeld geworden en dat is pijnlijk", aldus de topman. Hoewel hij had aangegeven de kritiek onterecht te vinden, maakte hij bekend de helft van zijn bonus over 2004, een bedrag van ?

80.000, te zullen schenken aan een goed doel.

In maart 2006 kwam Boersma wederom negatief in het nieuws. Op 10 maart opende het AD de voorpagina met het bericht dat, na alle kritiek over de beloning in 2004, was gebleken dat het salaris (incl bonus) van Boersma over 2005 gestegen was naar ? 870.000 =========================================================

Zullen we hier een een weddenschap houden? Over de hoogte van de bonus die Boersma zichself wil geven door Essent te verpatsen? Mijn gok is

27,5 miljoen Euro.

Dat na de verkoop de inkomsten voor de provincies wegvallen maakt ze niet uit. Dat is voor de volgende generatie bestuurders. ZIJ hebben winst gemaakt. "Kijk eens hoe goed we zijn". Er zijn zelfs al plannen gemaakt hoe het geld opgemaakt (ja, je leest het goed) moet worden.

Het is gewoon het slachten van de kip met de gouden eieren.

P.

Reply to
P.

"P." schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Het schijnt dat moraal niet meer bestaat bij hogere bestuurders. Dat kan niet goed gaan. Alles regelen met wetgeving lukt ook niet. De bureaucratie is nu zo dwaas geworden dat b.v. boeren sinds 1 oktober j.l., 20 dagen van tevoren moeten melden dat ze hun land willen ploegen. Apres nous le deluge schijnt weer actueel te zijn.

Reply to
KE

k

Fantastisch, dat typerende politieke korte-termijndenken. Goeie sier maken met de aanleg van van alles en nog wat, maar dat van alles en nog wat moet ook nog een keer ge=EBxploiteerd en onderhouden worden. Daar is straks geheid geen geld voor als de begroting voor de aanleg nu maar net sluitend is. Zie het echec van de Betuwelijn.

-p

Reply to
Piet Beertema

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.