HELP, koelkastje doet het opeens niet meer

Hallo,

Wij hebben een koelkastje voor extra gebruik in de zomer. het merk en type is: MARIJNEN CM 1165 TC (tafelmodel). Iedere winter zetten wij het toestel uit en maken hem helemaal schoon. Afgelopen week koelkast weer aangezet maar helaas wil ie niet meer koelen. De verlichting binnenin brandt wel gewoon maar verder hoor je helemaal niets en is zo stil als wat. Hij slaat dus niet aan.

Wie heeft er ervaring met dergelijke storing en kan mij opweg helpen met advies?

Alvast mijn hartelijk dank.

mvg,

Sander

Reply to
Sander
Loading thread data ...

waarschijnlijk thermostaat defect ff losmaken en evt de bruine en zwarte draad doorverbinden als die erin zitten tenminste loopt ie dan wel is de thermostaat defect. sducces "Sander" schreef in bericht news:42b530ce$0$17210$ snipped-for-privacy@text.nova.planet.nl...

Reply to
marcel van kesteren

"marcel van kesteren" schreef in bericht

Hoi Marcel,

Bedankt voor de tip, draden doorverbonden en hij koelt weer als vanouds. Van de week even een nieuwe thermostaat halen.

Thanx,

Sander

Reply to
Sander

"Sander" schreef in bericht news:42b5b58d$0$17215$ snipped-for-privacy@text.nova.planet.nl...

dat fenomeen is normaal als je de koelkast gedurende lange tijd niet gebruikt. Ben er bijna zeker van dt het contact in de buidelthermostaat niet meer kan sluiten door oxidatie, enz...

Reply to
Vincent

"Sander" schreef in bericht news:42b5b58d$0$17215$ snipped-for-privacy@text.nova.planet.nl...

defect.

Van

Spuit er eens wat contactspray in !

Reply to
peter govaere

"peter govaere" schreef in bericht news:6qvte.125444$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Zo hebben wij nog een inbouwkoelkastje op zolder staan die vorig jaar het nog perfect deed. Hij werd echter destijds enkele maanden buiten bedrijf gesteld en toen we hem weer opnieuw aansloten, knalde spontaan de aardlekschakelaar eruit. Heb geen idee hoe we hiermee verder moeten. Onlangs heeft mijn man nog eens flink de motor van dat ding door elkaar geschud waarna hij het opeens weer deed. Na een half uurtje sloeg echter plotseling opnieuw de aardlek eruit. Vervolgens is nog een poging gedaan waarbij de aarding-kabel (geel/groen) die in de stekker zit even bij wijze van test tijdelijk losgekoppeld doch ook hiermee geen resultaat behaald. Opnieuw ging weer de ardlek eruit.

Heeft iemand t.a.v. dit probleem misschien een idee waarin we de feitelijke storing moet zoeken? Frederieke

Reply to
Frederieke

Het kan vocht zijn ergens in de leiding naar aarde. Maar als je de aarddraad loshaalt en het apparaat op een isolerende ondergrond hebt staan kan dat eigenlijk niet.

Maar dat ie uitschakelt wegens een stoorpuls uit het koelkastje is nog onwaarschijnlijker. Dus ik houd het op een aardlek.

Heb je al eens geprobeerd de stekker andersom in het stopcontact te steken?

Thomas

Reply to
Zak

Jawel en dat hielp ook niet. Weet je, het is zo`n koelkastje die ze vroeger in bejaardenhuizen hadden welke in een klein aanrechtje zat. Handig ding waardoor ik zo`n keukenblokke destijds kocht voor weinig geld. Heb er jaren plezier van gehad. Dat ding vroor als een gek. F

Reply to
Frederieke

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.